Mozaik Showbizz

'alisa u zemlji čudesa'

'Umorila sam se biti u pozadini, rekla sam tati da me pusti, da želim sama!': otkrivamo velike planove Hane Huljić

'alisa u zemlji čudesa'

"Nakon što mi je otac objasnio što želi, krenula sam raditi s nekom svojom glazbenom vizijom. Kad sam pjesmu pustila tati, a iza mene su bili dani i dani rada, cijeli je posljednji dio pao u vodu.

Tata mi je rekao: 'Previše si mi sve isfilozofirala, to treba biti jednostavno. Tehnički je dobro, ali izgubila se emocija' - smije se Hana Huljić, prisjećajući se početka aktualne suradnje s ocem na obradi pjesme "Dvaput san umra".

Samozatajna splitska glazbenica (pojavila se u seriji "Stella", surađivala je s Petrom Grašom, s Maksimom Mrvicom je često na turnejama, a uz to i sama sklada) poslušala je, kaže, savjet iskusnijeg i onda "su malo pročistili pjesmu".

"Tako je u eteru završila druga verzija svega. I sad, kad vidim reakcije ljudi, očito je to bilo to. Ne mogu biti toliko objektivna što se tiče te pjesme, jer sam je se toliko naslušala da mi izlazi na uši. Zato su me stvarno ugodno iznenadile reakcije, tim više što nisam ni znala da je objavljena.

Ništa nisam očekivala... Već radim neke druge pjesme tako da sam na ovu već i zaboravila" – iskreno će Hana, kojoj komplimenti daju podstreka za ono što je tek čeka.

Izlazak na scenu s vokalnom izvedbom vlastitih pjesama. Voljela bi da je ljudi upoznaju i kao kantautoricu i skladateljicu i ne želi se ograničavati u stilu “ja sam samo pjevačica” ili “samo sam skladateljica”.

'Umorila sam se od tereta prezimena koji me cijeli život prati'

"Došlo je vrijeme da se prestanem opterećivati, nema smisla pisati pjesme i držati ih u ladici. Imam 28 godina, previše da bih se i dalje bojala. A previše strahuju i roditelji, tako da sam morala posjesti tatu i reći mu da me pusti, da ću pokušati sama izići na scenu.

Već sam se malo umorila biti u pozadini, umorila sam se od skrivanja i straha, tereta prezimena koji me cijeli život prati. Sad kad imam te pjesme koje sam napisala, odlučila sam ih donijeti sama. Ako sam ih već napisala, i otpjevat ću ih" – odlučno će Hana, koja već duže vrijeme piše autorske pjesme. Ovih je dana snimila i spot za jednu koja će se pojaviti u eteru za mjesec dana.

"Imam hrvatsku i englesku verziju, jer bih voljela raditi u inozemstvu. Još ne znam koju ću verziju pustiti u eter, možda budu i obje. Pjesma još nema naziv, ja je, onako za sebe, u radnoj verziji zovem “Alice in Wonderland” (“Alisa u zemlji čudesa”)" - uz smiješak će Hana.

Naslovnica Showbizz