Mozaik Showbizz

IZNENADNI OBRAT

Evo zašto Gibonnija nije bilo u HTV-oj emisiji posvećenoj Oliveru: nije mogao protiv više sile...

IZNENADNI OBRAT

– Nepredvidljivi virusi – tako je objasnio Gibonni svoj izostanak u HTV-ovoj emisiji "A strana" posvećenoj Oliveru Dragojeviću u kojoj je trebao izvesti dvije pjesme – "Brod u boci" i "U ljubav vjere nemam", ali ga je u tome spriječila viroza.

"Brod u boci" već je uvježbao u pratnji gitarista Marijana Brkića i svoga producenta Nikše Bratoša, a u izvedbi "U ljubav vjere nemam" trebale su mu pomoći mlade vokalne snage regrutirane iz showa "The Voice".

Gledatelji su nakon odgledane emisije ostali nemalo iznenađeni jer među pjevačima nije bilo Splićanina koji je s Oliverom realizirao njegov posljednji, a njihov zajednički album "Familija".

– Imao sam temperaturu 38,7, na HTV-u su me čekali do zadnjega, ali stvarno nisam mogao, uhvatila me neka trodnevna viroza baš u terminu snimanja. A sve je bilo spremno, uvježbano... Marijan Brkić iz Parnog valjka i ja pripremili smo "Brod boci", pjesmu koja je Oliveru bila miljenica 25 godina, uvijek mu je bila na repertoaru. Pokojni Remi Kazinoti i ja radili smo baš za njega, trebala je to biti intimna posveta obojici, ali, nažalost, protiv više sile nisam mogao. Nije mi bilo lako otpjevati tu pjesmu nakon Olivera... I super je zvučala, imala je odmak od originala... Žaj mi je, nismo mogli pobijediti virozu – rekao nam je Gibonni, koji na svojim koncertima redovito odaje počast nezaboravnom Oliveru.

– Uvijek imam posvetu njemu, našem prijateljstvu i radu. Svi znaju što mi je Oliver značio, ti su trenuci na bini uvijek emotivni. Nas dvojica smo imali poseban odnos, primjerice "Lipu moju" sam otpjevao 1994. na Melodijama hrvatskog Jadrana, a onda ju je prije 15, 16 godina Oliver prisvojio i izvodio na svojim koncertima. Ja sam onda uzeo njegovu "Evo mene među moje", postala je dio mojega koncertnog repertoara. Ne znam da u svijetu netko radi isto... "Brod u boci" nikada nisam pjevao s njim, ali smo zajedno izvodili "Galeba" ili "Tko sam ja da ti sudim". Ma, Oliver je bio vezan sa svima, pa i s Marijanom Brkićem na čijemu je solo albumu gostovao, baš kao što je bio gost na koncertu Akiju Rahimovskom iz Parnog valjka. Svi smo bili isprepleteni – naglasio je Gibonni.

Naslovnica Showbizz