Mozaik Showbizz

Konačan raspad Brangeline

Najljepši par Hollywooda uskoro u sudnici: bliži se kraju brakorazvodna trakavica, sud odlučuje o sudbini šestero djece i 500 milijuna dolara

Konačan raspad Brangeline
Brad i Angelina na filmskom festivalu u Cannesu 2016. godine, nekoliko mjeseci prije raspada braka
Brad i Angelina na filmskom festivalu u Cannesu 2016. godine, nekoliko mjeseci prije raspada braka
Angelina i Brad s djecom u New Orleansu 2011. godine kad je njihova ljubav bila u punom zamahu

Najatraktivniji, a možda i najmoćniji hollywoodski par, uskoro će, čini se, okončati brakorazvodnu trakavicu. Angelina Jolie i Brad Pitt naći će se u sudnici 4. prosinca na startu parnice kojom će biti odlučeno o skrbništvu nad njihovo šestoro biološke i usvojene djece.

U rujnu su bile dvije godine otkako je Angelina podnijela zahtjev za razvodom braka koji je trajao samo dvije godine, premda su prije toga bili u vezi devet godina, a od tada se vodi žestoka borba za skrbništvo nad djecom. Tijekom proteklog ljeta postigli su privremeni dogovor o djeci, ali su prema posljednjim informacijama, pregovori propali i sada od suda traže da donese odluku o skrbništvu kao i o podjeli zajedničke imovine, budući da nisu potpisali predbračni ugovor.

Slavni bivši par u Los Angelesu je podnio zahtjev da do sljedećeg lipnja ugovore detalje razvoda uz pomoć umirovljenog privatnog suca. Proces koji započinje 4. prosinca odvijat će se iza zatvorenih vrata, a Angelina traži potpuno skrbništvo nad djecom, dok Brad traži zajedničko skrbništvo. Par se upoznao 2005. na snimanju filma "Gospodin i gospođa Smith", a vjenčali su se na intimnoj ceremoniji na svom imanju na jugu Francuske 23. kolovoza 2014. godine. Imaju 17-godišnjeg Maddoxa, 14-godišnjeg Paxa, 13-godišnju Zaharu, 12-godišnju Shiloh i desetogodišnje blizance Knoxa i Vivienne.

Sumnje u zlostavljanje

Ljetos je Angelina optužila Brada kako ne ispunjava financijske obaveze prema djeci temeljem dogovora do okončanja brakorazvodne parnice, a on je uzvratio podacima da je njoj i djeci dao 9,3 milijuna dolara za uzdržavanje i kupovinu kuće u kojoj Angelina i šestero djece sada žive. Njegov je odvjetnik Angelinu optužio za manipuliranje medijima.

Angelina je i ranije prijetila razvodom, ali on nije očekivao da će tada to zaista i učiniti. Usprkos šoku bio je potpuno fokusiran na to da djeca budu dobro. Navodno je htio da pokušaju riješiti probleme i spase brak, a kad je uvidio da je to nemoguće, želio je da zbog zaštite djece sve bude riješeno u tajnosti i da tek kad postignu dogovor i razvod bude okončan, obznane to javnosti.
No, Angelina je to odigrala drugačije, a Brad je čak bio osumnjičen za zlostavljanje, odnosno da se fizički sukobio s Maddoxom u privatnom zrakoplovu pod utjecajem alkohola. Premda su kasnije te sumnje odbačene, Brad je imao problema u ostvarivanju kontakata s djecom.

Političke ambicije

Upućeni tvrde kako su vrlo značajan faktor u raspradu braka slavnog glumačkog para bile Angelinine političke ambicije. Ona odavno želi postati jedan od najviših dužnosnika Ujedinjenih naroda, zbog čega je pred kraj braka s Bradom angažirala dvoje političkih savjetnika. Osim Angelinine posvećenosti političkoj budućnosti, problem je bio i njeno kontinuirano "vucaranje" djece po svijetu zbog humanitarnih aktivnosti, premda je podupirao njen rad, Brad nije želio da djeca putuju u ratna područja, a vrhunac sukoba bio je kad je Angelina željela odvesti djecu u Siriju gdje je željela djelovati na obnovi zemlje.

Prema magazinu People, Angelina i Brad imaju kombiniranu vrijednost od 500 milijuna dolara, neki drugi izvori tvrde da je vrijednost još veća, da je Brad "težak" oko 350 milijuna dolara, a Angelina oko 275 milijuna dolara. Kako će biti razriješeno skrbništvo nad djecom, i tko će što dobiti od tog golemog bogatstva, mogli bismo uskoro doznati.

Naslovnica Showbizz