Mozaik Showbizz

Nije mu lako

Bubnjar Dina Merlina koji je dobio otkaz negira izjavu o tenkovima i Hrvatima: Hakirali su mi mail i profil, ni greškom ne bih mogao napisati ništa slično!

Nije mu lako

Nakon što su Dino Merlin i grupa Letu štuke bubnjaru Amaru Češljaru otkazali suradnju zbog spornog komentara o tenkovima koje treba poslati na Hrvate, oglasio se i Češljar koji tvrdi da mu je profil bio hakiran te je poručio da je njegov jedini način komuniciranja bio i ostao muzika.

U objašnjenju koje je objavio na svom Facebook profilu Češljar je naglasio da mu nije cilj pravdati se, već iznijeti javnosti do sada nepoznate činjenice.

"Komentar napisan pod mojim imenom na Facebook profilu portala Klix.ba, a pod postom o protestima studenata u Mostaru nisam napisao ja. Moj mail i profil su bili hakirani. Notifikacije o promijenjenoj šifri su obrisane, što sam shvatio tek jutro poslije kad se nisam uspio ulogirati ni na Facebook ni na e-mail. S mog e-maila su slane poruke novinarima i portalima u Hrvatskoj, kao dupli demantiji tijekom te noći. Istina je da nisam napravio komentare, niti sam poslao spomenute mailove novinarima. Ali sam obavio telefonski razgovor s hrvatskim novinarom Vedranom Strukarom, u kojem sam dao izjavu i sve negirao, no taj dio nije objavljen, napisao je Češljar, donosi klix.ba.

Češljar navodi kako njegovi osobni stavovi i profesionalni domet ipak sežu dalje od polovičnih i pronacionalističkih, pronasilnih ili bilo kakvih sličnih komentara po društvenim mrežama. Nažalost, trenutna situacija u našoj zemlji povoljna je za ovakva provociranja i utemeljenje 'istina', a da se ne kontaktiraju sudionici.

Tako da, sve što je izneseno nije ni blizu istine koju ja živim. Sve je instrumentalizirano ili ispolitizirano. O mojoj privatnosti se malo zna, ali bih dodao da je jedan dio moje porodice hrvatske nacionalnosti i da čak ni greškom ne bih mogao napisati nešto slično onome što je navedeno."

Navodi i kako se svakako želi ispričati svojim prijateljima, kolegama, obitelji i muzičarima diljem svijeta koji su doživjeli neugodnost "pomislivši da je ovo izjava Amara Češljara kakvog godinama poznaju".

Naslovnica Showbizz