Mozaik Showbizz

'ŽIVOT NA VAGI'

Novi kanditati teže skoro tri tone, a većini vaga pokazuje više od 130 kilograma; Solinjanin Ivan je odlučan: Trpio sam uvrede, ali sada je dosta!

'ŽIVOT NA VAGI'

Miro Bajlo (35) iz Zadra, Solinjanin Ivan Matas (25) i Dubrovkinja Keti Ćorvila (44) dalmatinski su trolist koji već aktivno vježba i zdravo se hrani, skidajući brojne kilograme viška u trećoj sezoni popularnog RTL-ova reality showa “Život na vagi”.

Snimanje je upravo započelo u Samoboru, u raskošnoj vili nekadašnjeg vlasnika Franje Bučara, povjesničara književnosti i istaknutog sportskog pisca, gdje kandidati, uz stručno vodstvo Sanje Žuljević i Marija Mlinarića, u suradnji s nutricionistima i liječnicima žive u novom režimu zahvaljujući kojemu će se, vjeruju, riješiti dobrog dijela prekomjerne težine.

Adaptirana stara kurija nalazi se u Samoboru, na povišenoj lokaciji koja obuhvaća zemljište površine 7300 m2. Unutrašnjost kuće ima 1250 m2, a natjecatelji raspolažu s pet velikih spavaćih soba, dnevnim boravkom, blagovaonicom, kuhinjom, trima kupaonicama, dvjema teretanama, saunom, bazenom i livadom.
 

 

U nadolazećoj sezoni gledanog reality showa gledatelje očekuje 18-ero natjecatelja šarolikih profesija iz svih krajeva Hrvatske. Da je pred trenerskim dvojcem Žuljević – Mlinarić nimalo lagan posao, svjedoče i brojke. Skoro svi kandidati, izuzev jedne natjecateljice, imaju iznad 130 kilograma, a njihova starosna dob varira od 25 do 35 godina. U odnosu na kandidate iz protekle sezone, koji su imali 2542,5 kilograma, deblji su čak 300 kilograma!!!

Pretilost nije tabu

- Natjecatelji su najteži do sada i potpuno drukčiji. Sjajne su ličnosti i karakteri, osjeća se da su naučili štošta od svojih prethodnika pa smo se zato i mi drukčije postavili. Imamo odličan tim, a suradnja Marija i mene s mentalnim timom i timom liječnika je jača nego ikad.

Gledatelji mogu očekivati novosti u svijetu treninga, zanimljivosti i iznenađenja - otkrila je trenerica Sanja o novoj sezoni showa, koji se u protekle dvije uspješne sezone mnogim gledateljima uvukao pod kožu. Njime će ponovno kormilariti voditeljica Marijana Batinić, čiji je oduševljenje novim kandidatima gotovo opipljivo. Splićanka je sretna što, dobrim dijelom zahvaljujući showu "Život na vagi", pretilost sve više prestaje biti tabu...

- S obzirom na to da je počelo snimanje, mogu vam reći da su me kandidati oborili s nogu. Treća je sezona, a svako snimanje me preplave emocije kao da prvi put radim. Trudit ću se biti prijatelj, rame za plakanje i utjeha - kaže Marijana, bodreći novu natjecateljsku ekipu “Života na vagi” u postizanju njihova velikog životnog cilja. Gabrijela Crnjac, Ivan Krolo, Darjan Zajačko, Siniša Pšak..., samo su neka od imena za koja su se vezali gledatelji tijekom emitiranja protekla dva serijala, a cijela producentsko-tehnička ekipa uvjerena je da će i među kandidatima treće sezone showa zasigurno prepoznati svoje favorite.

Među Dalmatincima, koji žele smršavjeti u “Životu na vagi”, njihova bi srca mogao osvojiti Zadranin Miro Bajlo, po zanimanju časnik stroja na putničkim brodovima, kojega su za prijavu u show najviše motivirali uspjesi prošlogodišnjih natjecatelja, te iskusni treneri Sanja i Mario.

 

 

 

 


Miro je do 2011. godine imao oko 115 kilograma, no udebljao se čak 50 kilograma otkako je prestao pušiti te počeo pretjerano uživati u jelu i piću. Sada smatra da je stigao pravi trenutak da pod 'stegom' promijeni životne navike. Miro kaže da bi se njegov život uvelike razlikovao od dosadašnjega kada bi skinuo određenu kilažu, a više bi ga, veli, cijenili obitelj i njegova okolina, jer mu “stalno sjede na glavi” zbog njegove debljine.

Radikalne životne promjene


Solinjanin Ivan Matas je oženjen i ima kćer, a u „Život na vagi" se, poput Mira, odlučio prijaviti potaknut uspjesima prijašnjih kandidata.

 

 

Matas je kilograme, otkriva, počeo dobivati kada je u srednjoj školi pao razred, ali nikada nije imao dovoljno motivacije kako bi prionuo njihovu skidanju i poboljšao svoje zdravlje. Smatra da je došlo vrijeme za promjene i ne želi da ga prekomjerna težina sputava u igri s kćeri.

Zbog težine se, uostalom, nikada nije mogao baviti ni nogometom, premda ga jako voli, a uz to je često, kroz osnovnu školu, slušao i uvrede i trpio porugu zbog svojega izgleda. Ivan priznaje da svojim roditeljima zamjera što nisu više bili uz njega u borbi protiv viška kilograma, a najviše se srami kad dođe na plažu pa svi bulje u njega.

Sram zbog debljine osjeća i dubrovačka domaćica Keti Ćorvila, ujedno i majka i supruga kojoj obitelj pruža ogromnu potporu zbog sudjelovanja u “Životu na vagi”.

 

 

 

 

 

 

 


Obitelj je Keti ujedno i najveća motivacija u njezinu uvođenju novih životnih postulata, jer domaćica s juga više od ičega želi promijeniti svoj dosadašnji način života i prehrambene navike koje su je dovele do prekomjerne težine. Dubrovkinja ističe da su na njezinu težinu, što je slučaj kod velikog broja žena, najviše utjecale dvije trudnoće, poslije kojih su ostali nagomilani kilogrami.

Iako napominje da nikada izravno nije trpjela uvrede, Keti je znala čuti usputne komentare na račun svojega izgleda. Stoga je i razumljiva njezina najveća želja - otići na plažu zadovoljna svojim izgledom u kupaćem kostimu.
Tko će od 18-ero kandidata “Života na vagi“ biti onaj čiji će odraz u ogledalu, nakon uvođenja radikalnih životnih promjena, biti gotovo neprepoznatljiv, gledatelji će pratiti uskoro u programu RTL Televizije.

 

 

 

 

Naslovnica Showbizz