Mozaik Showbizz

JESU LI PROFITIRALI OD SHOWA?

Što danas rade stanari Big Brother kuće? Karla dobila 'nemoralnu ponudu', Marin konobari i pjeva, a Splićanka Lucija - ljenčari...

JESU LI PROFITIRALI OD SHOWA?

Je li Big Brother kuća bauk za dokone ili odskočna daska za mlade kreativce? Sudeći po posljednjoj sezoni realityja koji smo (ili nismo) odgledali, čini se da obje premise "drže vodu".
Na primjer, mlada Splićanka Karla Jakelić, koja u Kući doduše nije predugo boravila, nakon izlaska iz nje snimila je singl i dobila primamljivu ponudu iz susjedstva, Marin Novaković iz Tugara, pak, snimio je na krilima slave već drugi singl, dok je Tomislav Roso iz Kaštela počeo snimati kreativne "travel-vlogove", kojima će promovirati najljepše zakutke Lijepe naše, ali se k tomu angažirao i kao pisac estradnih tekstova.
Pisanju je sklon i Nikola Sedlar zvan Bogo, koji je otišao u susjednu Hercegovinu, dok je zasad stanarski staž u kući najmanje kapitalizirala Lucija Stojak, koja po vlastitu priznanju trenutno (ne) radi "ama baš ništa". No, krenimo redom.
Karla je nakon "Kraljice problema", to jest rečenog singla autora Ernesta Pelaića, isti promovirala atraktivnim nastupom ovoga ljeta u Marini Frapa povodom izbora ljepote Miss Adriatic Europe, da bi je uočili producenti iz susjedne države, te joj zahvaljujući osebujnom vokalu i atraktivnom izgledu ponudili snimanje još jednog singla, a potom možebitno i cijelog albuma.
- Ipak, neću odustati od studiranja i u rujnu krećem na Pravni fakultet koji sam upisala – brzo je pojasnila (da ne bude zabune) lijepa Karla, koju smo priupitali bi li odbila "nemoralnu ponudu" glazbenog mogula Tončija Huljića da joj je uputi.
- Bila bi mi čast da ju dobijem, i svakako bih je ozbiljno razmotrila – diplomatski je kazala djevojka, najavivši u dogledno vrijeme i duet – s majkom?!
- Moja mama Anita već godinama pjeva u zabavnom sastavu "Malo vitra" i ona mi je najvažnija mentorica na polju glazbe i estrade. Znate, cijeli sam život okružena muzikom, i bilo je pitanje vremena kad ću se i ja "inficirati" – smije se Karla, stanarka BB-kuće kojoj ta epizoda u životu nije nimalo odmogla, nekim neutemeljenim predrasudama unatoč.
Bez sumnje, ako se realizira duet koji je spomenula, mnogi će se jamačno pitati "tko je mama, a tko kći", budući da su obje vizualno atraktivne. Kao da su u, je li, bliskom rodu...
Sve najbolje o BB-kući (osim što se tijekom dva mjeseca boravka udebljao osam kilograma) govori i Marin iz Tugara, koji je na samom početku ovog tjedna promovirao drugi singl "Kleopatra", dok je prvi, naslova "Sahara", izbacio u eter još prije ulaska u Kuću, u kojoj se zadržao čak do finala.
- Prvi sam spot snimio u Dubaiju, a drugi na Hvaru, gdje trenutno i radim za šankom u jednom krasnom noćnom klubu. A kad završi sezona vraćam se u Zagreb, gdje živim zadnje četiri godine i također se financiram vlastitim radom, te počinjem s gažama – optimistično je najavio zgodni 23-godišnji mladić, također "južnjačke krvi", kao i entuzijastična Karla.
Ista krvna grupa krasi i Tomislava iz Kaštela na privremenom radu u – Šibeniku.
- Da, pišem pomalo neke tekstove i sve više uhodavam travel-vlogove. Nadam se u dogledno vrijeme i podršci sponzora, te snimanjima – nakon Šibenika, Hvara, Splita i Zagreba – i u inozemstvu – vjeruje 26-godišnji Roso, inače rodom iz Kaštel Novoga. Za razliku od ambicioznih joj "zemljaka", Lucija uživa u – ljenčarenju. No, neće zadugo, obećava...
- Radila sam mjesec dana u vrhunskom objektu na Zrću u svojstvu osobe koja zaprima VIP-rezervacije. Bilo mi je odlično! No, nisam ostala duže zbog nekih privatnih razloga – tajnovito će Lucija.
Na jesen, pak, namjerava započeti s nekim drugim poslom.
- Ne znam točno što, ali nešto ću raditi. Već sam prije radila u casinu, a sad ću vidjeti. Neka ljeto prođe – rezignirano će 24-godišnjakinja iz Splita.

Naslovnica Showbizz