Mozaik Showbizz

za sedam dana

'Mamma Mia' donosi Višanima i Komižanima posebnu premijeru

za sedam dana

Svi stanovnici otoka Visa, koji su bili angažirani na snimanju nastavka hollywoodskog hita "Mamma Mia" nazočit će svečanoj otočnoj premijeri 24. srpnja u Komiži i Visu na kojoj se uz mlađe članove glumačke ekipe očekuje i dio producentskog tima. Brojni iznajmljivači smještaja i plovila, te pružatelji raznih usluga hollywoodskoj produkciji, uz otočke će statiste imati priliku među prvima u svijetu pogledati film "Mamma Mia! Here We Go Again" snimljen proteklog ljeta na njihovu jedinstvenom otoku, koji na velikom platnu imitira grčki Kalokairi. Na viškom je setu "Mamma Mije" inače bilo angažirano više od 270 hrvatskih filmskih djelatnika i statista.
Deset godina nakon događaja iz prvog nastavka, Sophie (Amanda Seyfried) živi na grčkom otoku Kalokairiju, gdje održava vilu svoje majke Donne (Meryl Streep/Lily James). Trudna je i nije sigurna da će dijete moći podizati sama. S Tanyom (Christine Baranski/Jessica Keenan Wynn) i Rosie (Julie Walters/Alexa Davies) kao svojim čuvaricama, Sophie će saznati detalje iz prošlosti svoje majke, a iznenadit će je i neočekivan posjet bake Ruby Sheridan (Cher)....
Nastavak hollywoodskog hita vremenski 'šeta' kroz radnju gledatelja naprijed-nazad, ispreplićući događaje iz prošlosti i sadašnjosti. Mlada Sophie bori se s izazovima drugoga stanja, a ohrabrenje pronalazi u priči o trudnoći svoje majke Donne i emocionalnim previranjima s kojima se ona tada suočavala. S obzirom na ovakav koncept priče, film je i prethodnik i sljedbenik popularnog originala, a sudeći prema prvim reakcijama nakon svjetske premijere u Londonu mogao bi i nadići uspjeh prethodnika.
Na engleskoj premijera filma s novim i starim Abbinim hitovima okupila se cijela glumačko-producentska ekipa predvođena redateljem Olom Parkerom, te na Visu dugoočekivanom Meryl Streep, glavnom zvijezdom prvoga dijela, koja se na koncu ipak nije pojavila na jednom od najljepših hrvatskih otoka. Ljubitelji filma čiji je prvijenac hollywoodskim producentima donio na desetke milijuna dolara zarade, usprkos ne pretjerano dobrim reakcijama kritike, ne kriju oduševljenje ni njegovim nastavkom. Svi potrebni aduti za uspjeh opet su tu – ponajprije neprolazne pjesme popularne švedske skupine, ljepota viških krajolika, naravno i stara glumačka postava koja, između ostalih, uključuje i Piercea Brosnana, inače miljenika Višana, Colina Firtha, Stellana Skarsgårda, te Andyja Garciju, koji tumači upravitelja hotela "Fernando", nazvanog po istoimenom Abbinu hitu. U Hollywoodu bi opet mogli trljati ruke nakon zbrajanja zarade na kinoblagajnama, pišu engleski mediji, otkrivajući i neke mamce iz filma “Mamma Mia! Here We Go Again”.
Lilly James, koja u nastavku tumači Donnu (Meryl Streep), komentiraju, ima iznenađujuće dobar glas i pjeva u jedanaest od osamnaest Abbinih songova (tri su solo) i ako nakon “Mamma Mije 2” ne postane velika zvijezda, onda ne znaju što bi još trebala snimiti kako bi zavrijedila taj status. I Pierce Brosnan izvodi dvije pjesme, a zvuči, vele u medijima na Otoku, dobro ("Ok, nije strašno, čisto u redu"). Julie Walters pjeva “Chiquititu”, Cher, koja u filmu igra Ruby Sheridan, majku Meryl Streep, dopao je “Fernando”. Abbini hitovi puno se bolje, navode komentatori, uklapaju u radnju nego u izvorniku gdje su ponekad bili uključeni u filmsku akciju.


Đir po otocima
Nakon hrvatske premijere "Mamma Mije 2" 21. srpnja u pulskoj Areni, kino Mediteran u suradnji s distributerskom tvrtkom Editus od 22. srpnja do 26. srpnja najavljuje prve dalmatinske projekcije u Bolu, Hvaru, Visu, Komiži, Splitu i Supetru.
Publika u Hvaru moći će film pogledati 22. srpnja, dan kasnije u Bolu, 24. srpnja u Komiži, Visu i splitskom Ljetnom kinu Bačvice, te 25. srpnja u Supetru. Na svim projekcijama će nakon filma biti organizirano i druženje uz hitove Abbe, a gledatelje očekuju i iznenađenja. Ulaznice za sve dalmatinske projekcije (osim za Komižu) mogu se kupiti online putem Kino Mediteran webshopa po cijeni od 30 kuna. Film će se redovno prikazivati u multipleksima od 26. srpnja.

 

Naslovnica Showbizz