Mozaik Showbizz

'SVE ŠTO SAM PREŠUTJELA'

Mia Begović otkrila nepoznate činjenice o svojoj slavnoj sestri: ovakvu su Enu tek najbliskiji znali...

'SVE ŠTO SAM PREŠUTJELA'

Mia Begović zaintrigirala je javnost monodramom “Sve što sam prešutjela”, ovaj tjedan premijerno prikazanom na glumičin 54. rođendan.

- Kako su se u mom životu događale stvari koje su iz temelja promijenile moju nutrinu, kao i pogled na svijet - prvo odlazak mog tate, a zatim i Ene - već jako dugo, 20 godina, imam potrebu nešto reći.

Naime, u javnost često izlazi ono što javnost prepozna kao istinu, a ono što nam se uistinu događa, što nas formira, ne izlazi ili, barem, nije točno artikulirano. Ta spoznaja mi je bila okidač da sjednem i napišem monodramu - ispričala je Mia Begović u velikom intervjuu kojeg je dala za Jutarnji.

Kad je riječ o pokojnoj sestri Eni Begović, u monodrami će se doznati intima njihova odnosa koji je u Mijinim mislima prisutan svaki dan, godinama poslije sestrine smrti.

- “Misli mi se transportiraju kada pričam s njome, kao da ih teleportiram”, citat je iz monodrame. Ena je i danas toliko sastavni dio mog života, ne da komuniciram s njome, već razmišljam neprestano o njoj, točno znajući što bi mi rekla o svemu što me okružuje.

'Nisam se vidjela kao udana žena'

Ena nije, naime, nikad osuđivala ljude, uvijek bi ih prvo saslušala, a onda se voljela svemu dobro našaliti. Bila je majstorica u tome da neugodne situacije okrene u vrhunske anegdote. Sjećam se, jednom sam u jednoj predstavi pjevala, bila sam očajna, to mi je bila teška zadaća.

Nakon što je odgledala predstavu, Ena mi je ostavila cvijeće uz čestitku “divna si glumački, a propjevat ćeš u raju”. To je bila Ena. Moja sestra i prijateljica. Vrlo duhovita osoba, virtuoz dobrohotne ironije - tumači dimenziju karaktera Ene Begović koju se ponajmanje javno spominje.Mia je ustvrdila i kako je kroz život prati vrlo izražen inat. On je tjerao naprijed u situacijama u kojima je osjećala da je stranac, da ne pripada okruženju.

Nikad sebe, priznaje, nije vidjela kao udanu ženu, iako se udavala dvaput, za Ronalda Lopatnyja i Željka Žnidarića.

- Ja sam toliko voljela svoj posao da sam mislila da mi se nikad neće dogoditi takva ljubav da pristanem na brak. Pa se dogodila. Danas, nakon dva braka, ne trčim za njom, dugo mogu biti sama. Ne trčim ni za kim, kao što ljubav niti ne odbacujem.

Da, udvarača ima. Bilo bi prestrašno da ih nema. Ima ih, i lijepog su nivoa ophođenja. Obožavam zaljubljenost. I danas sam zaljubljena. I danas mi je u njoj teže jer sam djetinjastija, volim pokazati zaljubljenost, uzimam si više prostora i slobode... - iskrena je glumica.

Naslovnica Showbizz