Mozaik Showbizz

SVE SPREMNO ZA 'STAR WARS'

Vlahušić: Ne dolazite na Stradun, nećete moći ništa vidjeti!

SVE SPREMNO ZA 'STAR WARS'
Kako neslužbeno doznaje MOS Croatia, na Stradun vjerojatno dolaze Mark Hamill (Luke Skywalker) i Daisy Ridley (Rey) koje predstavljaju kao mogući filmski otac-kći par

Kako bi prvi dan snimanja osmog nastavka Star Warsa u Dubrovniku, najavljen za 9. ožujka, prošao "glatko“ i bez ikakvih nepredviđenih situacija, večeras se u povijesnoj jezgri održala tehnička proba.

Točnije, testirala se situacija zatvaranja Straduna za snimanje te način na koji će se odvijati snimanje i izvođenje scenskih efekata na javnim površinama, kako bi maksimalno bili zadovoljeni svi tehnički uvjeti.

Kao što je prethodno i najavljeno iz gradske uprave, izdana je suglasnost za privremenu regulaciju prometa unutar povijesne jezgre producentskoj kući koja u Dubrovniku provodi snimanje filma, pa je tako zbog probi za snimanje večeras onemogućeno kretanje Stradunom od 20 sati do ponoći.

Najsloženiji projekt

''Stradun se večeras po prvi put zatvara, ovo je sigurno jedan od najsloženijih filmskih projekata u povijesti filma. To je zahtjevan proces, a mi smo sretni što se nalazimo u Dubrovniku koji je domaćin ovakvom značajnom filmu'' - komentirao je gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić.

''Ja bih se zahvalio producentima što su uzeli maksimalno u obzir život građana i Grada. Snima se noću, ali da su bile potrebne dnevne scene, i njih bi upotrijebili jer to je toliko velika vrijednost da je Dubrovnik na to spreman'' - dodao je.

Ustvrdio je kako će se snimanje i prekinuti ukoliko se za to ukaže potreba, te pozvao građane da ne dolaze na Stradun za vrijeme filmske produkcije.

''Napravit ćemo jedan medijski pult, a građani svakako neće moći ništa vidjeti'', istaknuo je.

Snimanje najnovijeg nastavka kultnog filma u Dubrovniku tema je o kojoj se priča danima, a hrvatski Star Wars portal MOS Croatia spaceport objavio je da bi se 8. epizoda trebala zvati “The Order of the Dark Side”, dok je radni naslov produkcije, koja će se od 9. do 16. ožujka snimati u Dubrovniku, “Space bear”.

Planet Dubrovnik

Najzanimljivija su dakako šuškanja o tome tko će od poznatih svjetskih glumačkih imena doći na dubrovački set.

Kako neslužbeno doznaje MOS Croatia, na Stradun vjerojatno dolaze Mark Hamill (Luke Skywalker) i Daisy Ridley (Rey) koje predstavljaju kao mogući filmski otac-kći par.

MOS Croatia, čiji su članovi prošle subote iznenadili Dubrovčane šetnjom Gradom u kostimima Dartha Vadera i Stormtroopersa, već su nagađali kako će Dubrovnik biti planet na kojem se nalazi Luke Skywalker, a sad su im to, navode, neslužbeno potvrdili izvori bliski produkciji.

Po neslužbenim informacijama svim gradskim dućanima, koji će u vrijeme snimanja biti zatvoreni, ponuđena je financijska naknada.

Naslovnica Showbizz