Mozaik Showbizz

DVOR U IŠČEKIVANJU

‘Vojničke’ pripreme za kraljevski porod: lojalni podanici kampiraju pred bolnicom ‘St Mary’

DVOR U IŠČEKIVANJU
Groznica iščekivanja nove kraljevske bebe raste u Londonu, već nekoliko dana ispred bolnice “St Mary” kampiraju lojalni podanici koji žele biti u prvim redovima kad vojvotkinja Kate rodi drugo dijete, princa ili princezu, koji će biti četvrti u nasljednom redu za britansko prijestolje.

Ispred bolničkoga krila Lindo zabranjeno je parkiranje, postavljene su metalne ograde, a novinarskim ekipama zabranjeno je okupljanje sve do trenutka kad Kate uđe u rodilište. To bi se moglo dogoditi svakog trenutka, ali ovaj put sve ima puno manje razmjere nego kad se iščekivalo rođenje Kateina i Williamova prvog djeteta, princa Georgea, koji je rođen u istom rodilištu u srpnju 2013. godine.

Iza scene, pripreme za rađanje nove kraljevske bebe provedene su vojničkom preciznošću. U glavnoj je ulozi Kateina majka Carole Middleton, za koju se pretpostavlja kako će, osim Williama, čija se prisutnost na porodu očekuje, zajedno sa suprugom Michaelom i vjerojatno malenim Georgeom u naručju, biti prva koja će posjetiti kćer i drugo unuče nakon poroda.

Carole je i sada “barijera” između umorne Kate i ostatka svijeta, pa će se pobrinuti i za to da apartman u privatnom rodilištu, koji košta oko 15.000 funti, bude miran i pod kontrolom kad dođe trenutak za porod.

Spekulira se da se porod očekuje u četvrtak i petak. Kate želi roditi na prirodan način, kao i princa Georgea, neće se koristiti nikakvi lijekovi osim ako to ne bude prijeko potrebno, i želi se vratiti kući u roku od 48 sati ako ne bude nikakvih komplikacija.

Nakon kratkog boravka u Londonu, Kate, William i njihovo dvoje djece te Middletonovi, uz medicinsku sestru angažiranu za brigu o najnovijem članu obitelji, povući će se u mir Anmer Halla, svojeg ladanjskog imanja, gdje je već pripremljena soba za novorođenče.

Upravo je ta soba najveći razlog uvjerenju kako će Kate roditi princezu jer je nedavno jedna tvrtka za uređenje interijera u Anmer Hall poslala tri uzorka različitih nijansi ružičaste boje za zidove.

Anmer Hall puno je živopisnije i hrabrije uređen nego neutralno dekorirani veliki apartman u kojemu mlada kraljevska obitelj živi u Kensingtonskoj palači i bit će mjesto u kojemu će nova beba provesti prvih nekoliko mjeseci života. Kojeg god spola dijete bude, Kate i William odlučili su angažirati istu visokokvalificiranu noćnu bolničarku koja se brinula i za princa Georgea.

Ušuškana u zaštićenom Anmer Hallu, sa svom mogućom pomoći koju bi majka malenog djeteta i novorođenčeta mogla poželjeti, Kate može biti sigurna da će svaka njezina želja biti ispunjena. Prije toga “samo” treba roditi.

MARIJA ČOVIĆ
Naslovnica Showbizz