Mozaik Showbizz

VELIKE AMBICIJE

HBO u Dubrovniku financira gradnju filmskog studija i tematskog parka

VELIKE AMBICIJE

Andro Vlahušić na Željeznom prijestolju iz HBO-ove serije 'Igra prijestolja'

Ugledne američke medijske kuće HBO i Relativity media spremne su investirati u izgradnju filmskog studija s tematskim parkom koja bi u Dubrovniku ili bližoj okolici mogla započeti već 2015. godine.

Riječ je o investiciji u iznosu od 10 do 50 milijuna američkih dolara. Kao jedan od ulagača spominje se newyorški investicijski bankar Jason Brickman , koji je početkom lipnja u Gradu obnovio bračne zavjete sa suprugom, nasljednicom dinastije Hearst Fabiolom Beracasom.

Sastanci u listopadu

Da je ulaganje pred realizacijom, potvrdio nam je dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić. Za sredinu listopada dogovorio je sastanke s investitorima u New Yorku i Los Angelesu kojima će predstaviti mogućnosti Dubrovnika kao odredišta filmaša:

Glavni uvjet ulagača je lokacija filmskog studija u blizini Zračne luke, povijesne jezgre, plaža i društvenih sadržaja.

U igri Konavle i Župa dubrovačka

Još nije definirano gdje bi se točno gradio studio, no vjerojatno će se nalaziti na 10 do 15 kilometara udaljenosti od Grada, a zapremat će površinu od 5 hektara. Moguće je da bude i u Konavlima ili u Župi dubrovačkoj – ističe gradonačelnik Vlahušić i dodaje kako su financijsku studiju za projekt već izradili ozbiljni američki investitori, a u određivanje primjerene lokacije uključeni su i urbanisti.

Ako studio uključi i tematski park, on će biti nadahnut dubrovačkom poviješću.

Filmski studio bio bi najbolja moguća reklama Dubrovniku koji je već dogovorio snimanje pete i šeste sezone HBO-ova fantastičnog serijala “Igra prijestolja” na gradskim lokacijama.

Ta serija i nedavno snimanje “Borgia” potvrdilo je da je Grad postao filmska destinacija – zaključio je gradonačelnik Vlahušić.

G.B., FOTO: CROPIX

Naslovnica Showbizz