ShowbizPRIJETI MU DISKVALIFIKACIJA

Izazvao zgražanje Francuza: gay transseksualac koji ih predstavlja na Eurosongu veličao terorizam i prozvao Izrael za ratne zločine

Piše V. P.
Bez_naslova

Jedan od najkontroverznijih predstavnika na ovogodišnjem Eurosongu 19-godišnji je Bilal Hassani koji pjeva za Francusku. Musliman rođen u Casablanci, dijete useljenika, 2017. je priznao kako voli muškarce, ali i da je transseksualac. U pjesmi Roi bori se protiv homofobije i rasizma jer je nakon priznanja da je gay bio žrtva zlostavljanja.

Tu bi priča možda i stala da sada na površinu nije isplivao sporni video u kojem se pjevač 2014. na Twitteru zajedno s prijateljima izrugivao terorističkim napadima u Parizu i Nici u kojima je poginulo više od 300 ljudi. Pjevač je također u jednom postu prozvao Izrael za zločine protiv čovječanstva što mu također može prouzrokavati nevolje s obzirom da se Eurovizija u svibnju održava u Tel Avivu, piše The Epoch Times.

Francuski senator Henri Leroy zgrožen je ovakvim ponašenjem mladića i traži da se Bilal što hitnije diskvalificira s najgledanijeg europskog festivala. Situaciju koja pjevaču nimalo ne ide u korist dodatno je podgrijala i izraelska televizija KAN. Na tom bi se kanalu uskoro trebala emitirati humorostična serija u čijem je središtu radnje francuski pjevač muslimanskog podrijetla koji se odlazi natjecati na Eurosong, a pritom se pretvara da je homoseksualac, dok ga ostali vide kao potencijalnog terorista.

Svaka sličnost s Bilalom je slučajna ili namjerna? To je još uvijek nepoznanica, no zbog svega se oglasio European Broadcasting Union.

- EBU je svjestan komične serije koja bi se trebala emitirati na izraelskoj televiziji i koja se suprostavlja natjecanju poput Eurosonga. EBU ističe važnost slobode izražavanja i veoma nam je bitan ugled Eurosong natjecanja. EBU trenutno pregovara s domaćinom Eurovizije 2019, televizijom KAN, o proizvodnji spornog serijala, kako bi obje strane bile zadovoljne', stoji u priopćenju.

#TERORIZAM#EUROSONG#BILAL HASSANI