stdClass Object ( [id] => 1367523 [title] => Ovo su najskuplje vile u Dalmaciji. Doznajemo tko ih gradi, tko ih kupuje, a pogledajte sami zašto koštaju milijune eura [alias] => ovo-su-najskuplje-vile-u-dalmaciji-doznajemo-tko-ih-gradi-tko-ih-kupuje-a-pogledajte-sami-zasto-kostaju-milijune-eura [catid] => 298 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Nekidan je na oglasniku za nekretnine osvanula objava o prodaji supermoderne vile na Hvaru po cijeni od pet milijuna eura. Vila ima sve što se može poželjeti, stambenu kvadraturu, prostrano okolno zemljište, poziciju..., ali investitor ne želi u medije.

Tragom ove objave, pronjuškali smo najnovije oglase na cijelom obalnom području Dalmacije, od Zadra, preko otoka do Dubrovnika i vidjeli da se trenutno prodaje više od 300 takvih ili sličnih vila po cijenama koje počinju od "sitnih" tristotinjak tisuća pa sve do desetak milijuna eura. Uglavnom je riječ o novogradnjama na fantastičnim pozicijama koje su građene iz jednog razloga - radi prodaje.

Oni koji se ne bave nekretninama, malo znaju, a prodaju kuće, ajde dobro - vile uglavnom poimaju kao ‘nezgodnu‘ obiteljsku situaciju kad se mora ići u prodaju iz dva razloga - ili potomcima treba rješavati krov nad glavom ili više se ne mogu nositi s troškovima. Ali nije sve tako. O ponudama i cijenama vila na području Dalmacije kazala nam je Aida Pocrnja, voditeljica prodaje u splitskom uredu agencije "Remax-City".

- S obzirom na naše iskustvo kao najveće svjetske agencije za nekretnine i prisutnost na svjetskom tržištu već 30 godina, a na hrvatskom 15 godina poslovanja, prošli smo sve promjene koje su se događale na tržištu nekretnina, kako svjetskom tako i domaćem. Vile na području uz more i obalu se i dalje grade od strane investitora za daljnju prodaju i taj trend ne jenjava. Za vrhunsku nekretninu na dobroj lokaciji kupaca uvijek ima, posebno s tržišta zapadnoeuropskih zemalja. Vile se prodaju u relativnom kratkom roku od tri do šest mjeseci, ako im je prodajna cijena adekvatna lokaciji i uređenosti.

---

image

U Zavali na Hvaru vilu planira graditi predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferinu

Zvonimir Crnkovic
------
image

Luksuzne vile s 5 zvjezdica uz more na Braču

---

Aida Pocrnja nam skreće pažnju i na novi trend koji primjećuju u zadnje vrijeme:

- Što se tiče vila u zaleđu tu smo do sada imali situaciju da su investitori u pravilu bili i vlasnici zemljišta i gradnja je rađena isključivo za dnevni/tjedni najam o kojem su se brinuli sami vlasnici. Rijetko je netko na tom području radio vilu za daljnju prodaju. U posljednjih šest mjeseci imamo trend laganog rasta ponude u ovom segmentu - riječi su Aide Pocrnje koje ukazuju da su se neki u zaleđu ‘zaletjeili‘ i sada raskošne kuće stavljaju u prodaju.

- Naši kupci, s obzirom na to da smo internacionalna agencija su uglavnom strani državljani, i tu se u zadnje vrijeme mijenjaju trendovi, uzrokovani dvogodišnjom inflacijom, tako da su nam najtraženiji povoljniji apartmani manje kvadrature i naravno vile sa bazenima, uz more..., napominje Pocrnja.

Agencija "Remax-City" prodaje vilu u Marušićima kojoj je cijena dva milijuna eura, a kažu da zainteresiranih kupaca ne nedostaje. Investitor je već pripremio i drugu takvu vilu koja će se također naći u prodaji.

---

image

2.000.000 eura, Marušići, ‘REMAX-City‘

Vila s bazenom tlocrtne površine 298 m2 na 3 etaže s krovnom terasom, okućnica 497 m2, bazen 66 m2, 7 parking mjesta i stanica za punjenje električnih automobila

------
image
------
image
---

U zadnjih par godina na tržištu se pojavio veliki broj izuzetno luksuznih vila koje po uređenju, ulaganju, kvaliteti i cijeni ravnopravno konkuriraju nekretninama na nekim puno "poznatijim" svjetskim luksuznim destinacijama, objašnjavaju Nikolina Koštić i Ivana Zanki Kršlović vlasnice agencije "Real Nix Media".

- Ovome doprinosi i činjenica da je Hrvatska sve više prepoznata kao poželjna destinacija - nećemo sad o lošim stvarima na koje se stalno žalimo... Investitori ovakvih luksuznih vila su u jednakom omjeru Hrvati i stranci, dok u ulozi kupaca ovakvih objekta prevladavaju stranci.

Za ovakve luksuzne nekretnine kupci se odlučuju iz nekoliko razloga: sigurno ulaganje jer vrijednost ovakvih nekretnina ne pada; visoki prihodi od turističkog najma i za stanovanje, jer stranci koji imaju mogućnost rada od kuće, a takvih je sve više, odlučuju se na preseljenje zbog ugodne klime, mirnijeg tempa života i ostalih blagodati koje imamo.

Investitori ovakvih luksuznih objekta imaju zatvorenu financijsku konstrukciju i gradnju financiraju iz vlastitih sredstava, a jako rijetko posežu za kreditiranjem banke. To ima smisla jer takvo veliko ulaganje može podržati samo izuzetno jak investitor koji ima višak sredstava i ulaže ih u momentalno najsigurnije ulaganje, a to su kvadrati.

Nikolina Koštić podsjeća da tržište luksuznih nekretnina funkcionira odvojeno od tržišta kojem su ciljna skupina prosječni kupci nekretnina za stanovanje.

- Ovo su projekti koji se rade iz gotovog novca i investitori imaju komfor da mogu čekati s prodajom, a u tom razdoblju velike prihode ostvaruju od turističkog najma. S druge strane, kupci ovakvih objekata su financijski jaki ljudi koji imaju visoke zahtjeve i spremni su to platiti. Iako je kvadrat takvog objekta vrtoglavo skup iz naše perspektive, iz stajališta jednog bogatijeg stranca, to je sasvim prihvatljivo.

Lokacija je, naravno, jako bitna jer uveliko utječe na vrijednost nekretnine kako danas, tako i za u buduće. Blizina mora i neometan pogled izuzetno su bitni u formiranju cijene nekretnine, a i rasta vrijednosti iste. Ovakvi objekti ne prodaju se na "dnevnoj bazi", ali kupaca ima i oni koji pokažu interes su konkretni i realiziraju kupnju.

Iz ponude agencije "NIX" izdvojili smo vilu u laguni u Ninu koja ima cijenu 3,5 milijuna eura. Smještena je uz samo more i gradi se prema najvišim standardima gradnje, a oprema vrhunskim namještajem i uređajima. Vila se prodaje kompletno namještena i opremljena.

---

image

3.500.000 eura, Nin, NIX agencija

Moderna villa smještena je neposredno uz more. Ima dvije etaže. Iz dnevnog boravka izlazi se na veliku terasu u sklopu koje je vanjska blagovaonica. Uz terasu smješten je grijani bazen i komforno sunčalište

---

---

image
---

Tragajući za najskupljim vilama, najčešće smo nailazili na one u rasponu cijena od oko 1,8 milijuna eura do 2,5 milijuna eura.

Ines Sunara iz agencije "Alfa stan 2" kaže nam kako se najviše vila prodaje poput jedne iz njihove ponude u Podstrani po cijeni od 1,89 milijuna eura. Riječ je o vili od 370 kvadrata plus gotovo duplo veća okućnica.

Vila iz njihove ponude, koju smo u ovoj objavi izdvojili, prodaje se za 2.390.000 eura, također je smještena u Podstrani, a Sunara kaže kako je na tržištu više od dvije godine, vlasnica ju je uredila sa skupim dizajniranim namještajem i opremom. Riječ je o najskupljoj ponudi "Alfa stana2", a imaju još nekoliko u tom cjenovnom rangu na području Čiova, prvi red do plaže.

- Skupocjene nekretnine većinom nam gledaju stranci, još nismo imali kupca koji je iskazao interes, a da je iz Hrvatske. Sve ove nekretnine se prodaju više od dvije godine, a vlasnici ih iznajmljuju turistima, dodaje Sunara.

---

image

2 390 000 eura, Podstrana, ‘Alfa stan 2‘

Površina 436 m2, južno je orjentirana i okružena lijepim terasama sa sunčalištem kao i vrtom sa zasađenim dalmatinskim voćem i začinimima. Ispred vile parking za 5 automobila. Vila ima uhodan posao iznajmljivanja koji donosi odličnu dobit od preko 100.000 eura godišnje

------
image
------
image
---

Agencija "San Patrik" u ponudi ima vilu u Sevidu po cijeni od 2,6 milijuna eura. Ivan Varat iz agencije kaže da je vila je poput akropole postavljena na najvišoj točki parcele i zamišljena kao vidikovac.

Riječ je o Vili Dalmacija, koju čine dva objekta na tri etaže, površine 520 m2, a projektirao ju je, dodaje Varat, poznati splitski arhitekt. S obzirom na to da je vila još u izgradnji, moguće je da će joj u konačnici cijena biti i veća, ako se već ne proda u ovoj fazi.

---

image

2.600.000 EUR, Sevid, ‘San Patrik‘

Vila Dalmacija – dva objekta na tri etaže – površina 520 m2 (5 spavaćih soba + 7 kupaonica + 4 terase + wellnes zona + teretana + konoba + vinoteka + bazen na terasi) + 7 garažnih parkirnih mjesta + vanjski jacuzzi + dvorište

------
image
------
image
---

Već godinu i pol prodaje se vila u Okrugu Donjem po cijeni od 2,65 milijuna eura. Prodaje ju agencija ‘Aladdin Estates‘, pa kažu kako je riječ o super luksuznoj i modernoj vili na tri etaže u Okrugu Donjem, prvi red do mora. Radi se o novogradnji sa 349 m2 stambenog prostora, vanjskim grijanim bazenom od 42 m2 i uređenom okućnicom od 448 m2.

---

image
------
image
---

Na tržištu se nude i puno skuplje vile, čak skuplje i od one od pet milijuna eura, koja nas je i potakla na ovu potragu. Ima vila i iznad deset milijuna eura, a možda i više, ali takve se najčešće niti ne oglašavaju.

Najviše ih je na dubrovačkom području. Jednu od nešto "jeftinijih" nudi agencija "Libertas Homes" i cijena joj je 7,9 milijuna eura. Smještena na ‘rubu prirodnog amfiteatra‘, kako kažu iz agencije, jer ova raskošna nekretnina nalazi se na samo dvadesetak minuta hoda od povijesnog dijela grada Dubrovnika.

Među ostalim luksuznim značajkama, nekretnina uključuje privatno parkiralište sa sigurnosnom ogradom, unutarnje i vanjske staklene liftove, vinski podrum i četiri prostrane luksuzne spavaće sobe. U vili je i soba za opuštanje s finskom saunom.

---

image

7.900.000 eura, Dubrovnik, ‘Libertas homes‘

Vilu s pogledom na otok Lokrum i staru gradsku jezgru Dubrovnika. Kuća je smještena u najluksuznijem rezidencijalnom dijelu grada. Okolica vile uronjena je u bujno mediteransko zelenilo. Staza duga 150 metara od vile vodi do dubrovačke plaže Sv. Jakova, jedne od najljepših europskih plaža.

------
image
------
image
---

Ova ljepotica, kako smo rekli, nije najskuplja, jer ima ih i skupljih na Elafitskim otocima, sve nadohvat Dubrovniku, ali investitori ili vlasnici ne žele da ih se uopće spominje.

- Osim vila koje se prodaju putem klasičnog oglašavanja, u rastu je trend tzv. silent sale prodaje gdje prodavatelji ne žele javno oglašavanje, već prodaju na upit konkretnog kupca. Ovdje se radi o izuzetno skupim i luksuznim nekretninama, a uz njih se vežu klijenti koji (bilo u ulozi kupca ili prodavatelja) traže potpunu diskreciju. Ovakve objekte nećete vidjeti na oglasima, a prodajemo ih u suradnji sa stranim partnerskim agencijama/investitorskim tvrtkama koje zastupaju klijete tog profila - kažu na kraju Nikolina Koštić i Ivana Zanki Kršlović iz agencije "Real Nix Media".

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => apsolutni luksuz [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [extra_fields_search] => apsolutni luksuz 2 0 9063 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2024-02-20 10:04:59 [created_by] => 3194 [created_by_alias] => Olgica Grizelj-Ivić [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2024-02-27 10:36:23 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2024-02-27 10:36:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 1 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 0 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 298 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Specijalni prilog Slobodne Dalmacije o kulturi življenja [menu-meta_keywords] => specijalni prilog, zanimljivosti, prostorija, kultura življenja [secure] => 0 [obituaries_portal] => 0 [page_title] => Prostor(i)ja [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Ovo su najskuplje vile u Dalmaciji. Doznajemo tko ih gradi, tko ih kupuje, a pogledajte zašto koštaju milijune eura... page_title=Ovo su najskuplje vile u Dalmaciji. Doznajemo tko ih gradi, tko ih kupuje, a pogledajte zašto koštaju milijune eura... [metakey] => najskuplje vile u dalmaciji, luksuzne vile, luksuzne nekretnine, prodaja vila, nekretnine [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2024\/02\/20\/26662497.jpg","\/images\/slike\/2024\/02\/20\/26615041.jpg","\/images\/slike\/2024\/02\/20\/26127072.jpg","\/images\/slike\/2024\/02\/20\/25427832.jpg","\/images\/slike\/2024\/02\/20\/26615039.jpg","\/images\/slike\/2024\/02\/20\/26615040.jpg","\/images\/slike\/2024\/02\/20\/26620676.jpg","\/images\/slike\/2024\/02\/20\/26620679.jpg","\/images\/slike\/2024\/02\/20\/26620681.jpg","\/images\/slike\/2024\/02\/20\/26621312.jpg","\/images\/slike\/2024\/02\/20\/26621313.jpg","\/images\/slike\/2024\/02\/20\/26621314.jpg","\/images\/slike\/2024\/02\/20\/26621543.jpg","\/images\/slike\/2024\/02\/20\/26621544.jpg","\/images\/slike\/2024\/02\/20\/26621545.jpg","\/images\/slike\/2024\/02\/20\/26628934.jpg","\/images\/slike\/2024\/02\/20\/26628935.jpg","\/images\/slike\/2024\/02\/20\/26628936.jpg","\/images\/slike\/2024\/02\/20\/26629321.jpg","\/images\/slike\/2024\/02\/20\/26629323.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["","","Zvonimir Crnkovic","","","","","","","","","","","","","","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

Za vrhunsku nekretninu na dobroj lokaciji kupaca uvijek ima<\/p>","","

U Zavali na Hvaru vilu planira graditi predsjednik\u00a0UEFA-e Aleksander \u010ceferinu<\/p>","

Luksuzne vile s 5 zvjezdica uz more na Bra\u010du<\/p>","

2.650.000 eura, Okrug Donji, \u2018Aladdin Estates\u2018<\/p>\n\n

Prvi red do mora, 349 m2, 5 spava\u0107ih soba, 5 kupaonica<\/p>","","

2.600.000 EUR, Sevid, \u2018San Patrik\u2018<\/p>\n\n

Vila Dalmacija \u2013 dva objekta na tri eta\u017ee \u2013 povr\u0161ina 520 m2 (5 spava\u0107ih soba + 7 kupaonica + 4 terase + wellnes zona + teretana + konoba + vinoteka + bazen na terasi) + 7 gara\u017enih parkirnih mjesta + vanjski jacuzzi + dvori\u0161te<\/p>","","","

2.000.000 eura, Maru\u0161i\u0107i, \u2018REMAX-City\u2018<\/p>\n\n

Vila s bazenom tlocrtne povr\u0161ine 298 m2 na 3 eta\u017ee s krovnom terasom, oku\u0107nica 497 m2, bazen 66 m2, 7 parking mjesta i stanica za punjenje elektri\u010dnih automobila<\/p>","","","","

7.900.000 eura, Dubrovnik, \u2018Libertas homes\u2018<\/p>\n\n

Vilu s pogledom na otok Lokrum i staru gradsku jezgru Dubrovnika. Ku\u0107a je smje\u0161tena u najluksuznijem rezidencijalnom dijelu grada. Okolica vile uronjena je u bujno mediteransko zelenilo. Staza duga 150 metara od vile vodi do dubrova\u010dke pla\u017ee Sv. Jakova, jedne od najljep\u0161ih europskih pla\u017ea.<\/p>","","

2 390 000 eura, Podstrana, \u2018Alfa stan 2\u2018<\/p>\n\n

Povr\u0161ina 436 m2, ju\u017eno je orjentirana i okru\u017eena lijepim terasama sa sun\u010dali\u0161tem kao i vrtom sa zasa\u0111enim dalmatinskim vo\u0107em i za\u010dinimima. Ispred vile parking za 5 automobila. Vila ima uhodan posao iznajmljivanja koji donosi odli\u010dnu dobit od preko 100.000 eura godi\u0161nje<\/p>","","","","

3.500.000 eura, Nin, NIX agencija<\/p>\n\n

Moderna villa smje\u0161tena je neposredno uz more. Ima dvije eta\u017ee. Iz dnevnog boravka izlazi se na veliku terasu u sklopu koje je vanjska blagovaonica. Uz terasu smje\u0161ten je grijani bazen i komforno sun\u010dali\u0161te<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1200x800","hd_26662497_1920.jpg":"1920x1080","k_26662497_1280.jpg":"1280x1280","k_26662497_1024.jpg":"1024x1024","k_26662497_640.jpg":"640x640","k_26662497_480.jpg":"480x480","k_26662497_340.jpg":"340x340","k_26662497_220.jpg":"220x220","o_26662497_1280.jpg":"1280x853","o_26662497_1024.jpg":"1024x682","o_26662497_640.jpg":"640x426","o_26662497_480.jpg":"480x320","o_26662497_340.jpg":"340x226","o_26662497_220.jpg":"220x146","h_26662497_1280.jpg":"1280x854","h_26662497_1024.jpg":"1024x683","h_26662497_640.jpg":"640x427","h_26662497_480.jpg":"480x320","h_26662497_340.jpg":"340x227","h_26662497_220.jpg":"220x147","pp_26662497_1280.jpg":"1280x1628","pp_26662497_1024.jpg":"1024x1303","pp_26662497_640.jpg":"640x814","pp_26662497_480.jpg":"480x611","pp_26662497_340.jpg":"340x432","pp_26662497_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1439","hd_26615041_1920.jpg":"1920x1080","k_26615041_1280.jpg":"1280x1280","k_26615041_1024.jpg":"1024x1024","k_26615041_640.jpg":"640x640","k_26615041_480.jpg":"480x480","k_26615041_340.jpg":"340x340","k_26615041_220.jpg":"220x220","o_26615041_1280.jpg":"1280x959","o_26615041_1024.jpg":"1024x767","o_26615041_640.jpg":"640x479","o_26615041_480.jpg":"480x359","o_26615041_340.jpg":"340x254","o_26615041_220.jpg":"220x164","h_26615041_1280.jpg":"1280x854","h_26615041_1024.jpg":"1024x683","h_26615041_640.jpg":"640x427","h_26615041_480.jpg":"480x320","h_26615041_340.jpg":"340x227","h_26615041_220.jpg":"220x147","pp_26615041_1280.jpg":"1280x1628","pp_26615041_1024.jpg":"1024x1303","pp_26615041_640.jpg":"640x814","pp_26615041_480.jpg":"480x611","pp_26615041_340.jpg":"340x432","pp_26615041_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_26127072_1920.jpg":"1920x1080","k_26127072_1280.jpg":"1280x1280","k_26127072_1024.jpg":"1024x1024","k_26127072_640.jpg":"640x640","k_26127072_480.jpg":"480x480","k_26127072_340.jpg":"340x340","k_26127072_220.jpg":"220x220","o_26127072_1280.jpg":"1280x853","o_26127072_1024.jpg":"1024x682","o_26127072_640.jpg":"640x426","o_26127072_480.jpg":"480x320","o_26127072_340.jpg":"340x226","o_26127072_220.jpg":"220x146","h_26127072_1280.jpg":"1280x854","h_26127072_1024.jpg":"1024x683","h_26127072_640.jpg":"640x427","h_26127072_480.jpg":"480x320","h_26127072_340.jpg":"340x227","h_26127072_220.jpg":"220x147","pp_26127072_1280.jpg":"1280x1628","pp_26127072_1024.jpg":"1024x1303","pp_26127072_640.jpg":"640x814","pp_26127072_480.jpg":"480x611","pp_26127072_340.jpg":"340x432","pp_26127072_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1280x852","hd_25427832_1920.jpg":"1920x1080","k_25427832_1280.jpg":"1280x1280","k_25427832_1024.jpg":"1024x1024","k_25427832_640.jpg":"640x640","k_25427832_480.jpg":"480x480","k_25427832_340.jpg":"340x340","k_25427832_220.jpg":"220x220","o_25427832_1280.jpg":"1280x852","o_25427832_1024.jpg":"1024x681","o_25427832_640.jpg":"640x426","o_25427832_480.jpg":"480x319","o_25427832_340.jpg":"340x226","o_25427832_220.jpg":"220x146","h_25427832_1280.jpg":"1280x854","h_25427832_1024.jpg":"1024x683","h_25427832_640.jpg":"640x427","h_25427832_480.jpg":"480x320","h_25427832_340.jpg":"340x227","h_25427832_220.jpg":"220x147","pp_25427832_1280.jpg":"1280x1628","pp_25427832_1024.jpg":"1024x1303","pp_25427832_640.jpg":"640x814","pp_25427832_480.jpg":"480x611","pp_25427832_340.jpg":"340x432","pp_25427832_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1439","hd_26615039_1920.jpg":"1920x1080","k_26615039_1280.jpg":"1280x1280","k_26615039_1024.jpg":"1024x1024","k_26615039_640.jpg":"640x640","k_26615039_480.jpg":"480x480","k_26615039_340.jpg":"340x340","k_26615039_220.jpg":"220x220","o_26615039_1280.jpg":"1280x959","o_26615039_1024.jpg":"1024x767","o_26615039_640.jpg":"640x479","o_26615039_480.jpg":"480x359","o_26615039_340.jpg":"340x254","o_26615039_220.jpg":"220x164","h_26615039_1280.jpg":"1280x854","h_26615039_1024.jpg":"1024x683","h_26615039_640.jpg":"640x427","h_26615039_480.jpg":"480x320","h_26615039_340.jpg":"340x227","h_26615039_220.jpg":"220x147","pp_26615039_1280.jpg":"1280x1628","pp_26615039_1024.jpg":"1024x1303","pp_26615039_640.jpg":"640x814","pp_26615039_480.jpg":"480x611","pp_26615039_340.jpg":"340x432","pp_26615039_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1440","hd_26615040_1920.jpg":"1920x1080","k_26615040_1280.jpg":"1280x1280","k_26615040_1024.jpg":"1024x1024","k_26615040_640.jpg":"640x640","k_26615040_480.jpg":"480x480","k_26615040_340.jpg":"340x340","k_26615040_220.jpg":"220x220","o_26615040_1280.jpg":"1280x960","o_26615040_1024.jpg":"1024x768","o_26615040_640.jpg":"640x480","o_26615040_480.jpg":"480x360","o_26615040_340.jpg":"340x255","o_26615040_220.jpg":"220x165","h_26615040_1280.jpg":"1280x854","h_26615040_1024.jpg":"1024x683","h_26615040_640.jpg":"640x427","h_26615040_480.jpg":"480x320","h_26615040_340.jpg":"340x227","h_26615040_220.jpg":"220x147","pp_26615040_1280.jpg":"1280x1628","pp_26615040_1024.jpg":"1024x1303","pp_26615040_640.jpg":"640x814","pp_26615040_480.jpg":"480x611","pp_26615040_340.jpg":"340x432","pp_26615040_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1080","hd_26620676_1920.jpg":"1920x1080","k_26620676_1280.jpg":"1280x1280","k_26620676_1024.jpg":"1024x1024","k_26620676_640.jpg":"640x640","k_26620676_480.jpg":"480x480","k_26620676_340.jpg":"340x340","k_26620676_220.jpg":"220x220","o_26620676_1280.jpg":"1280x720","o_26620676_1024.jpg":"1024x576","o_26620676_640.jpg":"640x360","o_26620676_480.jpg":"480x270","o_26620676_340.jpg":"340x191","o_26620676_220.jpg":"220x123","h_26620676_1280.jpg":"1280x854","h_26620676_1024.jpg":"1024x683","h_26620676_640.jpg":"640x427","h_26620676_480.jpg":"480x320","h_26620676_340.jpg":"340x227","h_26620676_220.jpg":"220x147","pp_26620676_1280.jpg":"1280x1628","pp_26620676_1024.jpg":"1024x1303","pp_26620676_640.jpg":"640x814","pp_26620676_480.jpg":"480x611","pp_26620676_340.jpg":"340x432","pp_26620676_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1080","hd_26620679_1920.jpg":"1920x1080","k_26620679_1280.jpg":"1280x1280","k_26620679_1024.jpg":"1024x1024","k_26620679_640.jpg":"640x640","k_26620679_480.jpg":"480x480","k_26620679_340.jpg":"340x340","k_26620679_220.jpg":"220x220","o_26620679_1280.jpg":"1280x720","o_26620679_1024.jpg":"1024x576","o_26620679_640.jpg":"640x360","o_26620679_480.jpg":"480x270","o_26620679_340.jpg":"340x191","o_26620679_220.jpg":"220x123","h_26620679_1280.jpg":"1280x854","h_26620679_1024.jpg":"1024x683","h_26620679_640.jpg":"640x427","h_26620679_480.jpg":"480x320","h_26620679_340.jpg":"340x227","h_26620679_220.jpg":"220x147","pp_26620679_1280.jpg":"1280x1628","pp_26620679_1024.jpg":"1024x1303","pp_26620679_640.jpg":"640x814","pp_26620679_480.jpg":"480x611","pp_26620679_340.jpg":"340x432","pp_26620679_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1080","hd_26620681_1920.jpg":"1920x1080","k_26620681_1280.jpg":"1280x1280","k_26620681_1024.jpg":"1024x1024","k_26620681_640.jpg":"640x640","k_26620681_480.jpg":"480x480","k_26620681_340.jpg":"340x340","k_26620681_220.jpg":"220x220","o_26620681_1280.jpg":"1280x720","o_26620681_1024.jpg":"1024x576","o_26620681_640.jpg":"640x360","o_26620681_480.jpg":"480x270","o_26620681_340.jpg":"340x191","o_26620681_220.jpg":"220x123","h_26620681_1280.jpg":"1280x854","h_26620681_1024.jpg":"1024x683","h_26620681_640.jpg":"640x427","h_26620681_480.jpg":"480x320","h_26620681_340.jpg":"340x227","h_26620681_220.jpg":"220x147","pp_26620681_1280.jpg":"1280x1628","pp_26620681_1024.jpg":"1024x1303","pp_26620681_640.jpg":"640x814","pp_26620681_480.jpg":"480x611","pp_26620681_340.jpg":"340x432","pp_26620681_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1279","hd_26621312_1920.jpg":"1920x1080","k_26621312_1280.jpg":"1280x1280","k_26621312_1024.jpg":"1024x1024","k_26621312_640.jpg":"640x640","k_26621312_480.jpg":"480x480","k_26621312_340.jpg":"340x340","k_26621312_220.jpg":"220x220","o_26621312_1280.jpg":"1280x852","o_26621312_1024.jpg":"1024x682","o_26621312_640.jpg":"640x426","o_26621312_480.jpg":"480x319","o_26621312_340.jpg":"340x226","o_26621312_220.jpg":"220x146","h_26621312_1280.jpg":"1280x854","h_26621312_1024.jpg":"1024x683","h_26621312_640.jpg":"640x427","h_26621312_480.jpg":"480x320","h_26621312_340.jpg":"340x227","h_26621312_220.jpg":"220x147","pp_26621312_1280.jpg":"1280x1628","pp_26621312_1024.jpg":"1024x1303","pp_26621312_640.jpg":"640x814","pp_26621312_480.jpg":"480x611","pp_26621312_340.jpg":"340x432","pp_26621312_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1278","hd_26621313_1920.jpg":"1920x1080","k_26621313_1280.jpg":"1280x1280","k_26621313_1024.jpg":"1024x1024","k_26621313_640.jpg":"640x640","k_26621313_480.jpg":"480x480","k_26621313_340.jpg":"340x340","k_26621313_220.jpg":"220x220","o_26621313_1280.jpg":"1280x852","o_26621313_1024.jpg":"1024x681","o_26621313_640.jpg":"640x426","o_26621313_480.jpg":"480x319","o_26621313_340.jpg":"340x226","o_26621313_220.jpg":"220x146","h_26621313_1280.jpg":"1280x854","h_26621313_1024.jpg":"1024x683","h_26621313_640.jpg":"640x427","h_26621313_480.jpg":"480x320","h_26621313_340.jpg":"340x227","h_26621313_220.jpg":"220x147","pp_26621313_1280.jpg":"1280x1628","pp_26621313_1024.jpg":"1024x1303","pp_26621313_640.jpg":"640x814","pp_26621313_480.jpg":"480x611","pp_26621313_340.jpg":"340x432","pp_26621313_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1913","hd_26621314_1920.jpg":"1920x1080","k_26621314_1280.jpg":"1280x1280","k_26621314_1024.jpg":"1024x1024","k_26621314_640.jpg":"640x640","k_26621314_480.jpg":"480x480","k_26621314_340.jpg":"340x340","k_26621314_220.jpg":"220x220","o_26621314_1280.jpg":"1280x1275","o_26621314_1024.jpg":"1024x1020","o_26621314_640.jpg":"640x637","o_26621314_480.jpg":"480x478","o_26621314_340.jpg":"340x338","o_26621314_220.jpg":"220x219","h_26621314_1280.jpg":"1280x854","h_26621314_1024.jpg":"1024x683","h_26621314_640.jpg":"640x427","h_26621314_480.jpg":"480x320","h_26621314_340.jpg":"340x227","h_26621314_220.jpg":"220x147","pp_26621314_1280.jpg":"1280x1628","pp_26621314_1024.jpg":"1024x1303","pp_26621314_640.jpg":"640x814","pp_26621314_480.jpg":"480x611","pp_26621314_340.jpg":"340x432","pp_26621314_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1024x683","hd_26621543_1920.jpg":"1920x1080","k_26621543_1280.jpg":"1280x1280","k_26621543_1024.jpg":"1024x1024","k_26621543_640.jpg":"640x640","k_26621543_480.jpg":"480x480","k_26621543_340.jpg":"340x340","k_26621543_220.jpg":"220x220","o_26621543_1280.jpg":"1280x853","o_26621543_1024.jpg":"1024x683","o_26621543_640.jpg":"640x426","o_26621543_480.jpg":"480x320","o_26621543_340.jpg":"340x226","o_26621543_220.jpg":"220x146","h_26621543_1280.jpg":"1280x854","h_26621543_1024.jpg":"1024x683","h_26621543_640.jpg":"640x427","h_26621543_480.jpg":"480x320","h_26621543_340.jpg":"340x227","h_26621543_220.jpg":"220x147","pp_26621543_1280.jpg":"1280x1628","pp_26621543_1024.jpg":"1024x1303","pp_26621543_640.jpg":"640x814","pp_26621543_480.jpg":"480x611","pp_26621543_340.jpg":"340x432","pp_26621543_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1024x682","hd_26621544_1920.jpg":"1920x1080","k_26621544_1280.jpg":"1280x1280","k_26621544_1024.jpg":"1024x1024","k_26621544_640.jpg":"640x640","k_26621544_480.jpg":"480x480","k_26621544_340.jpg":"340x340","k_26621544_220.jpg":"220x220","o_26621544_1280.jpg":"1280x852","o_26621544_1024.jpg":"1024x682","o_26621544_640.jpg":"640x426","o_26621544_480.jpg":"480x319","o_26621544_340.jpg":"340x226","o_26621544_220.jpg":"220x146","h_26621544_1280.jpg":"1280x854","h_26621544_1024.jpg":"1024x683","h_26621544_640.jpg":"640x427","h_26621544_480.jpg":"480x320","h_26621544_340.jpg":"340x227","h_26621544_220.jpg":"220x147","pp_26621544_1280.jpg":"1280x1628","pp_26621544_1024.jpg":"1024x1303","pp_26621544_640.jpg":"640x814","pp_26621544_480.jpg":"480x611","pp_26621544_340.jpg":"340x432","pp_26621544_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1024x683","hd_26621545_1920.jpg":"1920x1080","k_26621545_1280.jpg":"1280x1280","k_26621545_1024.jpg":"1024x1024","k_26621545_640.jpg":"640x640","k_26621545_480.jpg":"480x480","k_26621545_340.jpg":"340x340","k_26621545_220.jpg":"220x220","o_26621545_1280.jpg":"1280x853","o_26621545_1024.jpg":"1024x683","o_26621545_640.jpg":"640x426","o_26621545_480.jpg":"480x320","o_26621545_340.jpg":"340x226","o_26621545_220.jpg":"220x146","h_26621545_1280.jpg":"1280x854","h_26621545_1024.jpg":"1024x683","h_26621545_640.jpg":"640x427","h_26621545_480.jpg":"480x320","h_26621545_340.jpg":"340x227","h_26621545_220.jpg":"220x147","pp_26621545_1280.jpg":"1280x1628","pp_26621545_1024.jpg":"1024x1303","pp_26621545_640.jpg":"640x814","pp_26621545_480.jpg":"480x611","pp_26621545_340.jpg":"340x432","pp_26621545_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1440","hd_26628934_1920.jpg":"1920x1080","k_26628934_1280.jpg":"1280x1280","k_26628934_1024.jpg":"1024x1024","k_26628934_640.jpg":"640x640","k_26628934_480.jpg":"480x480","k_26628934_340.jpg":"340x340","k_26628934_220.jpg":"220x220","o_26628934_1280.jpg":"1280x960","o_26628934_1024.jpg":"1024x768","o_26628934_640.jpg":"640x480","o_26628934_480.jpg":"480x360","o_26628934_340.jpg":"340x255","o_26628934_220.jpg":"220x165","h_26628934_1280.jpg":"1280x854","h_26628934_1024.jpg":"1024x683","h_26628934_640.jpg":"640x427","h_26628934_480.jpg":"480x320","h_26628934_340.jpg":"340x227","h_26628934_220.jpg":"220x147","pp_26628934_1280.jpg":"1280x1628","pp_26628934_1024.jpg":"1024x1303","pp_26628934_640.jpg":"640x814","pp_26628934_480.jpg":"480x611","pp_26628934_340.jpg":"340x432","pp_26628934_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1024x768","hd_26628935_1920.jpg":"1920x1080","k_26628935_1280.jpg":"1280x1280","k_26628935_1024.jpg":"1024x1024","k_26628935_640.jpg":"640x640","k_26628935_480.jpg":"480x480","k_26628935_340.jpg":"340x340","k_26628935_220.jpg":"220x220","o_26628935_1280.jpg":"1280x960","o_26628935_1024.jpg":"1024x768","o_26628935_640.jpg":"640x480","o_26628935_480.jpg":"480x360","o_26628935_340.jpg":"340x255","o_26628935_220.jpg":"220x165","h_26628935_1280.jpg":"1280x854","h_26628935_1024.jpg":"1024x683","h_26628935_640.jpg":"640x427","h_26628935_480.jpg":"480x320","h_26628935_340.jpg":"340x227","h_26628935_220.jpg":"220x147","pp_26628935_1280.jpg":"1280x1628","pp_26628935_1024.jpg":"1024x1303","pp_26628935_640.jpg":"640x814","pp_26628935_480.jpg":"480x611","pp_26628935_340.jpg":"340x432","pp_26628935_220.jpg":"220x280"},{"size0":"858x572","hd_26628936_1920.jpg":"1920x1080","k_26628936_1280.jpg":"1280x1280","k_26628936_1024.jpg":"1024x1024","k_26628936_640.jpg":"640x640","k_26628936_480.jpg":"480x480","k_26628936_340.jpg":"340x340","k_26628936_220.jpg":"220x220","o_26628936_1280.jpg":"1280x853","o_26628936_1024.jpg":"1024x682","o_26628936_640.jpg":"640x426","o_26628936_480.jpg":"480x320","o_26628936_340.jpg":"340x226","o_26628936_220.jpg":"220x146","h_26628936_1280.jpg":"1280x854","h_26628936_1024.jpg":"1024x683","h_26628936_640.jpg":"640x427","h_26628936_480.jpg":"480x320","h_26628936_340.jpg":"340x227","h_26628936_220.jpg":"220x147","pp_26628936_1280.jpg":"1280x1628","pp_26628936_1024.jpg":"1024x1303","pp_26628936_640.jpg":"640x814","pp_26628936_480.jpg":"480x611","pp_26628936_340.jpg":"340x432","pp_26628936_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1855x1125","hd_26629321_1920.jpg":"1920x1080","k_26629321_1280.jpg":"1280x1280","k_26629321_1024.jpg":"1024x1024","k_26629321_640.jpg":"640x640","k_26629321_480.jpg":"480x480","k_26629321_340.jpg":"340x340","k_26629321_220.jpg":"220x220","o_26629321_1280.jpg":"1280x776","o_26629321_1024.jpg":"1024x621","o_26629321_640.jpg":"640x388","o_26629321_480.jpg":"480x291","o_26629321_340.jpg":"340x206","o_26629321_220.jpg":"220x133","h_26629321_1280.jpg":"1280x854","h_26629321_1024.jpg":"1024x683","h_26629321_640.jpg":"640x427","h_26629321_480.jpg":"480x320","h_26629321_340.jpg":"340x227","h_26629321_220.jpg":"220x147","pp_26629321_1280.jpg":"1280x1628","pp_26629321_1024.jpg":"1024x1303","pp_26629321_640.jpg":"640x814","pp_26629321_480.jpg":"480x611","pp_26629321_340.jpg":"340x432","pp_26629321_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1079","hd_26629323_1920.jpg":"1920x1080","k_26629323_1280.jpg":"1280x1280","k_26629323_1024.jpg":"1024x1024","k_26629323_640.jpg":"640x640","k_26629323_480.jpg":"480x480","k_26629323_340.jpg":"340x340","k_26629323_220.jpg":"220x220","o_26629323_1280.jpg":"1280x719","o_26629323_1024.jpg":"1024x575","o_26629323_640.jpg":"640x359","o_26629323_480.jpg":"480x269","o_26629323_340.jpg":"340x191","o_26629323_220.jpg":"220x123","h_26629323_1280.jpg":"1280x854","h_26629323_1024.jpg":"1024x683","h_26629323_640.jpg":"640x427","h_26629323_480.jpg":"480x320","h_26629323_340.jpg":"340x227","h_26629323_220.jpg":"220x147","pp_26629323_1280.jpg":"1280x1628","pp_26629323_1024.jpg":"1024x1303","pp_26629323_640.jpg":"640x814","pp_26629323_480.jpg":"480x611","pp_26629323_340.jpg":"340x432","pp_26629323_220.jpg":"220x280"}],"incptvocmimagegalleryImageUseInGallery":["1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1"]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 298 [name] => Prostorija [alias] => prostorija [description] => [parent] => 254 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 5 [params] => {"inheritFrom":"254","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7463526 Threads: 3 Questions: 1601569456 Slow queries: 4754290 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 110557489 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 55 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front02 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /mozaik/prostorija ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 482 [name] => Premium [alias] => premium [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vinski-podrum-stari/sponzori ) [1] => stdClass Object ( [id] => 298 [name] => Prostorija [alias] => prostorija [parent] => 254 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /mozaik/prostorija ) ) [link] => /mozaik/prostorija/ovo-su-najskuplje-vile-u-dalmaciji-doznajemo-tko-ih-gradi-tko-ih-kupuje-a-pogledajte-sami-zasto-kostaju-milijune-eura-1367523 [printLink] => /mozaik/prostorija/ovo-su-najskuplje-vile-u-dalmaciji-doznajemo-tko-ih-gradi-tko-ih-kupuje-a-pogledajte-sami-zasto-kostaju-milijune-eura-1367523?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 749539 [name] => najskuplje vile u dalmaciji [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2024-02-26 21:25:17 [main_article_id] => 0 [alias] => najskuplje-vile-u-dalmaciji [link] => /tag/najskuplje-vile-u-dalmaciji ) [1] => stdClass Object ( [id] => 248321 [name] => luksuzne vile [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => luksuzne-vile [link] => /tag/luksuzne-vile ) [2] => stdClass Object ( [id] => 669717 [name] => luksuzne nekretnine [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2022-03-08 12:15:22 [main_article_id] => 0 [alias] => luksuzne-nekretnine [link] => /tag/luksuzne-nekretnine ) [3] => stdClass Object ( [id] => 749540 [name] => prodaja vila [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2024-02-26 21:25:18 [main_article_id] => 0 [alias] => prodaja-vila [link] => /tag/prodaja-vila ) [4] => stdClass Object ( [id] => 527098 [name] => Nekretnine [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => nekretnine [link] => /tag/nekretnine ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => apsolutni luksuz [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [SD_na_licu_mjesta] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Ovo su najskuplje vile u Dalmaciji. Doznajemo tko ih gradi, tko ih kupuje, a pogledajte sami zašto koštaju milijune eura [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3194 [name] => Olgica Ivić Grizelj [username] => olgica-ivi-grizelj [email] => olgica-ivi-grizelj@sd.hr [password] => $2y$10$pDLtOGBvBqvwlrYwD9du6.i.DAKfdD9vF92yI0Lu.9KBu3Hy1XUmq [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/olgica-ivic-grizelj-3194 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1712 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/3cae59d70343ed833a8bdb63be15e211?s=100&default=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/20/26662497.jpg [galleryCount] => 20 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] =>

Za vrhunsku nekretninu na dobroj lokaciji kupaca uvijek ima

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/20/26662497.jpg [title] =>

Za vrhunsku nekretninu na dobroj lokaciji kupaca uvijek ima

) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/20/26615041.jpg [title] => ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/20/26127072.jpg [title] =>

U Zavali na Hvaru vilu planira graditi predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferinu

Zvonimir Crnkovic ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/20/25427832.jpg [title] =>

Luksuzne vile s 5 zvjezdica uz more na Braču

) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/20/26615039.jpg [title] =>

2.650.000 eura, Okrug Donji, ‘Aladdin Estates‘

Prvi red do mora, 349 m2, 5 spavaćih soba, 5 kupaonica

) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/20/26615040.jpg [title] => ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/20/26620676.jpg [title] =>

2.600.000 EUR, Sevid, ‘San Patrik‘

Vila Dalmacija – dva objekta na tri etaže – površina 520 m2 (5 spavaćih soba + 7 kupaonica + 4 terase + wellnes zona + teretana + konoba + vinoteka + bazen na terasi) + 7 garažnih parkirnih mjesta + vanjski jacuzzi + dvorište

) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/20/26620679.jpg [title] => ) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/20/26620681.jpg [title] => ) [9] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/20/26621312.jpg [title] =>

2.000.000 eura, Marušići, ‘REMAX-City‘

Vila s bazenom tlocrtne površine 298 m2 na 3 etaže s krovnom terasom, okućnica 497 m2, bazen 66 m2, 7 parking mjesta i stanica za punjenje električnih automobila

) [10] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/20/26621313.jpg [title] => ) [11] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/20/26621314.jpg [title] => ) [12] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/20/26621543.jpg [title] => ) [13] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/20/26621544.jpg [title] =>

7.900.000 eura, Dubrovnik, ‘Libertas homes‘

Vilu s pogledom na otok Lokrum i staru gradsku jezgru Dubrovnika. Kuća je smještena u najluksuznijem rezidencijalnom dijelu grada. Okolica vile uronjena je u bujno mediteransko zelenilo. Staza duga 150 metara od vile vodi do dubrovačke plaže Sv. Jakova, jedne od najljepših europskih plaža.

) [14] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/20/26621545.jpg [title] => ) [15] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/20/26628934.jpg [title] =>

2 390 000 eura, Podstrana, ‘Alfa stan 2‘

Površina 436 m2, južno je orjentirana i okružena lijepim terasama sa sunčalištem kao i vrtom sa zasađenim dalmatinskim voćem i začinimima. Ispred vile parking za 5 automobila. Vila ima uhodan posao iznajmljivanja koji donosi odličnu dobit od preko 100.000 eura godišnje

) [16] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/20/26628935.jpg [title] => ) [17] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/20/26628936.jpg [title] => ) [18] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/20/26629321.jpg [title] => ) [19] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/20/26629323.jpg [title] =>

3.500.000 eura, Nin, NIX agencija

Moderna villa smještena je neposredno uz more. Ima dvije etaže. Iz dnevnog boravka izlazi se na veliku terasu u sklopu koje je vanjska blagovaonica. Uz terasu smješten je grijani bazen i komforno sunčalište

) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Nekidan je na oglasniku za nekretnine osvanula objava o prodaji supermoderne vile na Hvaru po cijeni od pet milijuna eura. Vila ima sve što se može poželjeti, stambenu kvadraturu, prostrano okolno zemljište, poziciju..., ali investitor ne želi u medije.

Tragom ove objave, pronjuškali smo najnovije oglase na cijelom obalnom području Dalmacije, od Zadra, preko otoka do Dubrovnika i vidjeli da se trenutno prodaje više od 300 takvih ili sličnih vila po cijenama koje počinju od "sitnih" tristotinjak tisuća pa sve do desetak milijuna eura. Uglavnom je riječ o novogradnjama na fantastičnim pozicijama koje su građene iz jednog razloga - radi prodaje.

Oni koji se ne bave nekretninama, malo znaju, a prodaju kuće, ajde dobro - vile uglavnom poimaju kao ‘nezgodnu‘ obiteljsku situaciju kad se mora ići u prodaju iz dva razloga - ili potomcima treba rješavati krov nad glavom ili više se ne mogu nositi s troškovima. Ali nije sve tako. O ponudama i cijenama vila na području Dalmacije kazala nam je Aida Pocrnja, voditeljica prodaje u splitskom uredu agencije "Remax-City".

- S obzirom na naše iskustvo kao najveće svjetske agencije za nekretnine i prisutnost na svjetskom tržištu već 30 godina, a na hrvatskom 15 godina poslovanja, prošli smo sve promjene koje su se događale na tržištu nekretnina, kako svjetskom tako i domaćem. Vile na području uz more i obalu se i dalje grade od strane investitora za daljnju prodaju i taj trend ne jenjava. Za vrhunsku nekretninu na dobroj lokaciji kupaca uvijek ima, posebno s tržišta zapadnoeuropskih zemalja. Vile se prodaju u relativnom kratkom roku od tri do šest mjeseci, ako im je prodajna cijena adekvatna lokaciji i uređenosti.

---

image

U Zavali na Hvaru vilu planira graditi predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferinu

Zvonimir Crnkovic
------
image

Luksuzne vile s 5 zvjezdica uz more na Braču

---

Aida Pocrnja nam skreće pažnju i na novi trend koji primjećuju u zadnje vrijeme:

- Što se tiče vila u zaleđu tu smo do sada imali situaciju da su investitori u pravilu bili i vlasnici zemljišta i gradnja je rađena isključivo za dnevni/tjedni najam o kojem su se brinuli sami vlasnici. Rijetko je netko na tom području radio vilu za daljnju prodaju. U posljednjih šest mjeseci imamo trend laganog rasta ponude u ovom segmentu - riječi su Aide Pocrnje koje ukazuju da su se neki u zaleđu ‘zaletjeili‘ i sada raskošne kuće stavljaju u prodaju.

- Naši kupci, s obzirom na to da smo internacionalna agencija su uglavnom strani državljani, i tu se u zadnje vrijeme mijenjaju trendovi, uzrokovani dvogodišnjom inflacijom, tako da su nam najtraženiji povoljniji apartmani manje kvadrature i naravno vile sa bazenima, uz more..., napominje Pocrnja.

Agencija "Remax-City" prodaje vilu u Marušićima kojoj je cijena dva milijuna eura, a kažu da zainteresiranih kupaca ne nedostaje. Investitor je već pripremio i drugu takvu vilu koja će se također naći u prodaji.

---

image

2.000.000 eura, Marušići, ‘REMAX-City‘

Vila s bazenom tlocrtne površine 298 m2 na 3 etaže s krovnom terasom, okućnica 497 m2, bazen 66 m2, 7 parking mjesta i stanica za punjenje električnih automobila

------
image
------
image
---

U zadnjih par godina na tržištu se pojavio veliki broj izuzetno luksuznih vila koje po uređenju, ulaganju, kvaliteti i cijeni ravnopravno konkuriraju nekretninama na nekim puno "poznatijim" svjetskim luksuznim destinacijama, objašnjavaju Nikolina Koštić i Ivana Zanki Kršlović vlasnice agencije "Real Nix Media".

- Ovome doprinosi i činjenica da je Hrvatska sve više prepoznata kao poželjna destinacija - nećemo sad o lošim stvarima na koje se stalno žalimo... Investitori ovakvih luksuznih vila su u jednakom omjeru Hrvati i stranci, dok u ulozi kupaca ovakvih objekta prevladavaju stranci.

Za ovakve luksuzne nekretnine kupci se odlučuju iz nekoliko razloga: sigurno ulaganje jer vrijednost ovakvih nekretnina ne pada; visoki prihodi od turističkog najma i za stanovanje, jer stranci koji imaju mogućnost rada od kuće, a takvih je sve više, odlučuju se na preseljenje zbog ugodne klime, mirnijeg tempa života i ostalih blagodati koje imamo.

Investitori ovakvih luksuznih objekta imaju zatvorenu financijsku konstrukciju i gradnju financiraju iz vlastitih sredstava, a jako rijetko posežu za kreditiranjem banke. To ima smisla jer takvo veliko ulaganje može podržati samo izuzetno jak investitor koji ima višak sredstava i ulaže ih u momentalno najsigurnije ulaganje, a to su kvadrati.

Nikolina Koštić podsjeća da tržište luksuznih nekretnina funkcionira odvojeno od tržišta kojem su ciljna skupina prosječni kupci nekretnina za stanovanje.

- Ovo su projekti koji se rade iz gotovog novca i investitori imaju komfor da mogu čekati s prodajom, a u tom razdoblju velike prihode ostvaruju od turističkog najma. S druge strane, kupci ovakvih objekata su financijski jaki ljudi koji imaju visoke zahtjeve i spremni su to platiti. Iako je kvadrat takvog objekta vrtoglavo skup iz naše perspektive, iz stajališta jednog bogatijeg stranca, to je sasvim prihvatljivo.

Lokacija je, naravno, jako bitna jer uveliko utječe na vrijednost nekretnine kako danas, tako i za u buduće. Blizina mora i neometan pogled izuzetno su bitni u formiranju cijene nekretnine, a i rasta vrijednosti iste. Ovakvi objekti ne prodaju se na "dnevnoj bazi", ali kupaca ima i oni koji pokažu interes su konkretni i realiziraju kupnju.

Iz ponude agencije "NIX" izdvojili smo vilu u laguni u Ninu koja ima cijenu 3,5 milijuna eura. Smještena je uz samo more i gradi se prema najvišim standardima gradnje, a oprema vrhunskim namještajem i uređajima. Vila se prodaje kompletno namještena i opremljena.

---

image

3.500.000 eura, Nin, NIX agencija

Moderna villa smještena je neposredno uz more. Ima dvije etaže. Iz dnevnog boravka izlazi se na veliku terasu u sklopu koje je vanjska blagovaonica. Uz terasu smješten je grijani bazen i komforno sunčalište

---

---

image
---

Tragajući za najskupljim vilama, najčešće smo nailazili na one u rasponu cijena od oko 1,8 milijuna eura do 2,5 milijuna eura.

Ines Sunara iz agencije "Alfa stan 2" kaže nam kako se najviše vila prodaje poput jedne iz njihove ponude u Podstrani po cijeni od 1,89 milijuna eura. Riječ je o vili od 370 kvadrata plus gotovo duplo veća okućnica.

Vila iz njihove ponude, koju smo u ovoj objavi izdvojili, prodaje se za 2.390.000 eura, također je smještena u Podstrani, a Sunara kaže kako je na tržištu više od dvije godine, vlasnica ju je uredila sa skupim dizajniranim namještajem i opremom. Riječ je o najskupljoj ponudi "Alfa stana2", a imaju još nekoliko u tom cjenovnom rangu na području Čiova, prvi red do plaže.

- Skupocjene nekretnine većinom nam gledaju stranci, još nismo imali kupca koji je iskazao interes, a da je iz Hrvatske. Sve ove nekretnine se prodaju više od dvije godine, a vlasnici ih iznajmljuju turistima, dodaje Sunara.

---

image

2 390 000 eura, Podstrana, ‘Alfa stan 2‘

Površina 436 m2, južno je orjentirana i okružena lijepim terasama sa sunčalištem kao i vrtom sa zasađenim dalmatinskim voćem i začinimima. Ispred vile parking za 5 automobila. Vila ima uhodan posao iznajmljivanja koji donosi odličnu dobit od preko 100.000 eura godišnje

------
image
------
image
---

Agencija "San Patrik" u ponudi ima vilu u Sevidu po cijeni od 2,6 milijuna eura. Ivan Varat iz agencije kaže da je vila je poput akropole postavljena na najvišoj točki parcele i zamišljena kao vidikovac.

Riječ je o Vili Dalmacija, koju čine dva objekta na tri etaže, površine 520 m2, a projektirao ju je, dodaje Varat, poznati splitski arhitekt. S obzirom na to da je vila još u izgradnji, moguće je da će joj u konačnici cijena biti i veća, ako se već ne proda u ovoj fazi.

---

image

2.600.000 EUR, Sevid, ‘San Patrik‘

Vila Dalmacija – dva objekta na tri etaže – površina 520 m2 (5 spavaćih soba + 7 kupaonica + 4 terase + wellnes zona + teretana + konoba + vinoteka + bazen na terasi) + 7 garažnih parkirnih mjesta + vanjski jacuzzi + dvorište

------
image
------
image
---

Već godinu i pol prodaje se vila u Okrugu Donjem po cijeni od 2,65 milijuna eura. Prodaje ju agencija ‘Aladdin Estates‘, pa kažu kako je riječ o super luksuznoj i modernoj vili na tri etaže u Okrugu Donjem, prvi red do mora. Radi se o novogradnji sa 349 m2 stambenog prostora, vanjskim grijanim bazenom od 42 m2 i uređenom okućnicom od 448 m2.

---

image
------
image
---

Na tržištu se nude i puno skuplje vile, čak skuplje i od one od pet milijuna eura, koja nas je i potakla na ovu potragu. Ima vila i iznad deset milijuna eura, a možda i više, ali takve se najčešće niti ne oglašavaju.

Najviše ih je na dubrovačkom području. Jednu od nešto "jeftinijih" nudi agencija "Libertas Homes" i cijena joj je 7,9 milijuna eura. Smještena na ‘rubu prirodnog amfiteatra‘, kako kažu iz agencije, jer ova raskošna nekretnina nalazi se na samo dvadesetak minuta hoda od povijesnog dijela grada Dubrovnika.

Među ostalim luksuznim značajkama, nekretnina uključuje privatno parkiralište sa sigurnosnom ogradom, unutarnje i vanjske staklene liftove, vinski podrum i četiri prostrane luksuzne spavaće sobe. U vili je i soba za opuštanje s finskom saunom.

---

image

7.900.000 eura, Dubrovnik, ‘Libertas homes‘

Vilu s pogledom na otok Lokrum i staru gradsku jezgru Dubrovnika. Kuća je smještena u najluksuznijem rezidencijalnom dijelu grada. Okolica vile uronjena je u bujno mediteransko zelenilo. Staza duga 150 metara od vile vodi do dubrovačke plaže Sv. Jakova, jedne od najljepših europskih plaža.

------
image
------
image
---

Ova ljepotica, kako smo rekli, nije najskuplja, jer ima ih i skupljih na Elafitskim otocima, sve nadohvat Dubrovniku, ali investitori ili vlasnici ne žele da ih se uopće spominje.

- Osim vila koje se prodaju putem klasičnog oglašavanja, u rastu je trend tzv. silent sale prodaje gdje prodavatelji ne žele javno oglašavanje, već prodaju na upit konkretnog kupca. Ovdje se radi o izuzetno skupim i luksuznim nekretninama, a uz njih se vežu klijenti koji (bilo u ulozi kupca ili prodavatelja) traže potpunu diskreciju. Ovakve objekte nećete vidjeti na oglasima, a prodajemo ih u suradnji sa stranim partnerskim agencijama/investitorskim tvrtkama koje zastupaju klijete tog profila - kažu na kraju Nikolina Koštić i Ivana Zanki Kršlović iz agencije "Real Nix Media".

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Zvonimir Crnkovic

Za vrhunsku nekretninu na dobroj lokaciji kupaca uvijek ima


Zvonimir Crnkovic

U Zavali na Hvaru vilu planira graditi predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferinu


Luksuzne vile s 5 zvjezdica uz more na Braču


2.650.000 eura, Okrug Donji, ‘Aladdin Estates‘

Prvi red do mora, 349 m2, 5 spavaćih soba, 5 kupaonica



2.600.000 EUR, Sevid, ‘San Patrik‘

Vila Dalmacija – dva objekta na tri etaže – površina 520 m2 (5 spavaćih soba + 7 kupaonica + 4 terase + wellnes zona + teretana + konoba + vinoteka + bazen na terasi) + 7 garažnih parkirnih mjesta + vanjski jacuzzi + dvorište




2.000.000 eura, Marušići, ‘REMAX-City‘

Vila s bazenom tlocrtne površine 298 m2 na 3 etaže s krovnom terasom, okućnica 497 m2, bazen 66 m2, 7 parking mjesta i stanica za punjenje električnih automobila





7.900.000 eura, Dubrovnik, ‘Libertas homes‘

Vilu s pogledom na otok Lokrum i staru gradsku jezgru Dubrovnika. Kuća je smještena u najluksuznijem rezidencijalnom dijelu grada. Okolica vile uronjena je u bujno mediteransko zelenilo. Staza duga 150 metara od vile vodi do dubrovačke plaže Sv. Jakova, jedne od najljepših europskih plaža.



2 390 000 eura, Podstrana, ‘Alfa stan 2‘

Površina 436 m2, južno je orjentirana i okružena lijepim terasama sa sunčalištem kao i vrtom sa zasađenim dalmatinskim voćem i začinimima. Ispred vile parking za 5 automobila. Vila ima uhodan posao iznajmljivanja koji donosi odličnu dobit od preko 100.000 eura godišnje





3.500.000 eura, Nin, NIX agencija

Moderna villa smještena je neposredno uz more. Ima dvije etaže. Iz dnevnog boravka izlazi se na veliku terasu u sklopu koje je vanjska blagovaonica. Uz terasu smješten je grijani bazen i komforno sunčalište

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/mozaik/prostorija/ovo-su-najskuplje-vile-u-dalmaciji-doznajemo-tko-ih-gradi-tko-ih-kupuje-a-pogledajte-sami-zasto-kostaju-milijune-eura-1367523 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=6cc76bc7caca86e57a24477a85d4154462ad1590 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Ovo+su+najskuplje+vile+u+Dalmaciji.+Doznajemo+tko+ih+gradi%2C+tko+ih+kupuje%2C+a+pogledajte+sami+za%C5%A1to+ko%C5%A1taju+milijune+eura&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fmozaik%2Fprostorija%2Fovo-su-najskuplje-vile-u-dalmaciji-doznajemo-tko-ih-gradi-tko-ih-kupuje-a-pogledajte-sami-zasto-kostaju-milijune-eura-1367523 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fmozaik%2Fprostorija%2Fovo-su-najskuplje-vile-u-dalmaciji-doznajemo-tko-ih-gradi-tko-ih-kupuje-a-pogledajte-sami-zasto-kostaju-milijune-eura-1367523 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => apsolutni luksuz [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) )
StoryEditorOCM
Prostorijaapsolutni luksuz

Ovo su najskuplje vile u Dalmaciji. Doznajemo tko ih gradi, tko ih kupuje, a pogledajte sami zašto koštaju milijune eura

Piše Olgica Grizelj-Ivić
27. veljače 2024. - 11:36

Nekidan je na oglasniku za nekretnine osvanula objava o prodaji supermoderne vile na Hvaru po cijeni od pet milijuna eura. Vila ima sve što se može poželjeti, stambenu kvadraturu, prostrano okolno zemljište, poziciju..., ali investitor ne želi u medije.

Tragom ove objave, pronjuškali smo najnovije oglase na cijelom obalnom području Dalmacije, od Zadra, preko otoka do Dubrovnika i vidjeli da se trenutno prodaje više od 300 takvih ili sličnih vila po cijenama koje počinju od "sitnih" tristotinjak tisuća pa sve do desetak milijuna eura. Uglavnom je riječ o novogradnjama na fantastičnim pozicijama koje su građene iz jednog razloga - radi prodaje.

Oni koji se ne bave nekretninama, malo znaju, a prodaju kuće, ajde dobro - vile uglavnom poimaju kao ‘nezgodnu‘ obiteljsku situaciju k...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. svibanj 2024 19:02