stdClass Object ( [id] => 1225880 [title] => ‘Najteže mi je bilo kad sam rodila kćer Miju, a morala sam raditi. Bilo je gorkog okusa u ustima...‘: mislimo da kod Mirjane Mikulec sve cvate, iskrena je i o teškim danima [alias] => najteze-mi-je-bilo-kad-sam-rodila-kcer-miju-a-morala-sam-raditi-bilo-je-gorkog-okusa-u-ustima-mislimo-da-kod-mirjane-mikulec-sve-cvate-iskrena-je-i-o-teskim-danima [catid] => 298 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Sajam InDizajn u organizaciji Mirjane Mikulec i RTL-a vraća se nakon dvije godine pauze, a održat će se u zagrebačkoj Areni od 23. do 25. rujna, ove godine po peti put.

Na više od 5000 kvadrata izlagačkog prostora posjetitelji će imati priliku pronaći različita inspirativna rješenja za svoj dom; od namještaja do detalja koji stil znače.

I ove godine bit će organiziran Bazar, svojevrsna dizajnerska ulica gdje će se predstaviti brojni mali obrtnici, kreativci i produkt dizajneri sa svojim proizvodima. Organizirane su i tematske radionice - Tea Radić, vlasnica Terra Ceramice podučit će vas kako izraditi zdjelicu ili vazu, tvorci Dnevne doze biljaka naučiti kako izraditi biljni terarij ili pak sukulentni vrt.

Svima koji planiraju (pre)uređenje doma u vlastitom aranžmanu dobro će doći radionica u kojoj će od arhitektice Ivane Niskote, naučiti kako mjeriti prostor, skicirati tlocrt, kako urediti i organizirati kuhinju ili dnevni boravak.

Ima toga još, riječ smo dali jednoj od naših najpopularnijih žena u ovoj branši.

Projekti u inozemstvu

Pred vam je InDizajn sajam, nova istoimena TV sezona, uskoro, kreću i novi polaznici u vaše škole interijera u Splitu i Zagrebu...Dosadno vam definitivno nije. No, hajdemo prvo od sajma; program je vrlo šaren i obećava, po čemu će se razlikovati od dosadašnjih? Kako biste komparirali ovaj s velikim svjetskim sajmovima?

- Da, trenutno nam definitivno nije dosadno: sajam počinje 23.9., emisija InDizajn 25.9., a emisija Tražimo dom 8.10.! Sajam nam je trenutno svakako najveći projekt jer smo imali pauzu zbog pandemije, ali sigurna sam da ćemo ove jeseni sve nadoknaditi.

Prikupili smo sedamdesetak izlagača koji stvarno imaju što pokazati i ponuditi posjetiteljima, tu su i naši domaći kreativci na najposjećenijem dijelu sajma, a to je Bazar - tu okupljamo male obrtnike, mikropoduzetnike, produkt dizajnere i ostale.

Svakako želim istaknuti i humanitarni karakter sajma: i ove godine u suradnji s udrugom “Nismo same” donosimo Humanitarni buvljak odnosno prodaju predmeta koje su donirale brojne domaće zvijezde.

Teško je reći da smo uz bok inozemnim sajmovima s obzirom na to da smo mi ipak bitno manje tržište i po brojkama se ne možemo uspoređivati s primjerice milanskim “Salone del Mobile” ili pariškim “Masion et Objetom”, međutim po stilu vjerujem da možemo.

Napokon, donijeti dašak inozemnih velikih sajmova u Hrvatsku je u konačnici bila i ideja iza pokretanja ovog sajma.

Na sajmu će, uz, naravno, mnogo dizajnerskih ideja, rješenja, noviteta biti i mnogo kreativaca s čijim radom ćemo se moći upoznati.

---

image
Vojko Bašić/Cropix
---


Koliko je teško selektirati te dizajnere i uputiti pozivnicu samo odabranima, budući da je uistinu Hrvatska ne manja kreativcima iz raznih segmenata?

- Da, ponuda je zaista impresivna i uvijek mi je drago vidjeti koliko je naše malo tržište zapravo bogato kreativcima, dizajnerima i malim obrtnicima koji katkad stvarno ostavljaju bez daha. Nažalost, na sajmu nemamo mjesta baš za sve koje bismo htjeli ugostiti, no trudimo se zato napraviti selekciju tako da sva područja budu zastupljena, odnosno da ponuda bude šarolika.

Neposredno pred početak sajam bili ste u Parizu po novu “porciju” nadahnuća...Tamo ste jako često i nerijetko ističete fascinaciju prema tom gradu, koji u svakom smislu na vas djeluje inspirativno. Planirate li vi svojim dizajnom fascinirati Pariz? Ili inozemstvo općenito. Širite li posao?

- Maison & Objet sam posjetila zajedno sa svojim arhitektima i dizajnerima, vjerujem da je konstantna edukacija i informiranje o novitetima ključ uspjeha, pa se trudimo redovito, u skladu s poslovnim obvezama, posjećivati takve sajmove. No, ako ćemo iskreno, ne treba mi sajam kao izlika za odem u Pariz, istina je da sam tamo već kao doma zahvaljujući tome da su se nekako poklopile poslovne prilike s privatnim događajima.

Lagala bih kad bih rekla da mi nije želja oduševiti Pariz, međutim do toga me ipak dijeli još puno posla. U prilog tome ide činjenica da sam sa svojim studijem ondje odradila već nekoliko projekata, a u tijeku su i neki novi. Iako nam je baza u Hrvatskoj, odnosno Zagrebu, mnogi projekti koje radimo zapravo su u inozemstvu.

Naravno, najveći broj je svakako u Hrvatskoj i susjednim zemljama, no sve češće ugovaramo poslove na udaljenim lokacijama i to me baš veseli.

Općenito, jako volite putovanja; osim Pariza koje je mjesto posebno utjecalo na razvoj vašeg dizajnerskog identiteta?

- Drugi grad koji jako volim je London. Arhitektura, stil, način života...londonske su ulice baš priča za sebe i uvijek mi je drago posjetiti ga. Istina, sad već dugo nisam bila, ali nadam se da bih uskoro mogla ponovo posjetiti britansku prijestolnicu.

Uvijek rado odem i u susjednu Italiju u kojoj vjerojatno nema mjesta koje vas neće oduševiti svojim šarmom. Posebno mjesto za mene imaju i skandinavske zemlje, one su me osvojile svojim stilom, modom, dizajnom...putovanja općenito me inspiriraju, nije uvijek bitna toliko lokacija, koliko sama činjenica da se maknete od svoje rutine, za kreativnost je to poput lijeka.

Loša iskustva

Koja će biti okosnica nove sezone InDizajna, u čemu ćete sve nastojati olakšati gledateljima?

- U novoj sezoni smo se nekako najviše fokusirali na novitete i primjenu istih. Ima tu, naravno, za svakoga ponešto, međutim primijetila sam da jedan dio naših pratitelja, gledatelja i čitatelja vjerno prati trendove u interijerima, ali vole vidjeti kako ih mi prilagođavamo svojim projektima i baš iz toga crpe onda inspiraciju za svoja četiri zida.

To me baš veseli, nakon svake emisije na Instagramu dobijem desetke poruka u kojima me pitaju kakvi su materijali koje smo koristili, jesu li kvalitetni...ono što hoću reći je da i to ide u prilog onome što stalno tvrdim, a to je da Hrvati itekako prate trendove, znaju što je in, traže kvalitetu i dizajn - daleko smo od onoga kako je bilo prije, opremite jednom i zauvijek ništa ne mijenjate, barem dok se doslovno ne raspadne.

Vaš posao je jako dinamičan, zahtjevan, kreativan, ali i stresan. Uz to podrazumijeva kontinuirani rad s klijentima, koji sigurno znaju biti ponekad i “teški”. Iza vas je nebrojeno uspješnih projekata, ali što je s onima, nazovima - neuspješnima; što kada klijent iz ovoga ili onog razloga nikako nije zadovoljan. Jeste li se uopće našli u takvoj nezgodnoj situaciji da ne možete riješiti problem?

- Bavim se dizajnom jako dugo, već 20 godina i takve situacije su bile vrlo rijetke, ali događalo se. No uvijek iz takvih situacija naučim nešto novo i trudim se ne ponoviti iste greške. Ostave vam malo gorak okus u ustima, ali što se može.

Koji su bili najteži trenuci u vašoj karijeri?

- Najteže mi je bilo kad sam rodila drugu kćer, Miju. Jako brzo nakon poroda sam se morala vratiti na posao, projekti su stajali, a to si nisam mogla priuštiti i nisam imala izbora. I danas malo žalim za time, no što je, tu je. Mia je danas već velika cura, naučena je na to da imam brdo poslovnih obveza, ali zato jako dobro znamo cijeniti vrijeme koje provodimo zajedno.

Isto vrijedi i za Mateu, stariju kćer. Obje su izrasle u divne cure na koje sam neizmjerno ponosna, a vjerujem i one na mene.

Treba znati povući crtu

Jeste li sebi u nekoj bliskoj budućnosti zadali još neke poslovne izazove?

- Jao, da vam sve ispričam ne biste mi vjerovali, ha-ha. Šalim se malo, ali da, imam mnogo ideja i projekata koje bih voljela realizirati, ali ne bih o tome dok su još u idejnoj fazi. Kada bude vrijeme, znat ćete.

---

image
Privatni album
---


Osim u interijerima, mnogi vas vide i kao ženu istančanog modnog ukusa. Kojom se tu filozofijom vodite?

- Volim modu i da se ne bavim interijerima, vrlo je vjerojatno bih se bavila time ili nekim drugim kreativnim zanimanjem. Vječiti sam optimist i romantičar, što se, vjerujem, vidi po mom stilu.

Volim boje i romantične krojeve koje spajam s klasičnim komadima s malim odmakom. Trendove pratim, ali ih prilagođavam sebi i svom ukusu.

Kroz godine sam naučila jednostavno profiltrirati ono što mi odgovara i ono što ne, mislim da je to ključno za definiranje vlastitog stila. Kad znate tko ste, znate i kako želite izgledati. Jako je slično i s interijerima.

Kakvi su vaš modni i beauty rituali i golica li vas kada okušati se i u dizajniranju odjeće?

- Imam neke beauty rutine kojih se držim, međutim puno više pažnje posvećujem brizi o sebi u globalu, recimo to tako. Masaža, beatuy tretman, zatim kontrolirana prehrana, redovita tjelovježba... tek sve to zajedno ima efekta, barem u mom slučaju.

Što se tiče dizajniranja odjeće, iskreno mislim da u tome ima puno boljih profesionalaca od mene, ja se ipak vidim u interijerima i to baš volim. Okušala sam se u dizajnu dodataka za dom poput posteljina, ručnika i slično, međutim to je najdalje što bih išla, negdje ipak treba znati povući crtu.

Kako bi izgledao stambeni prostor izrađeni sto posto po vašem guštu?

- E to je sad već teško pitanje! I moj se ukus mijenja s vremenom pa ono što vam u stilskom smislu odgovorim danas, iduće godine ne mora uopće više biti točno.

No općenito gledajući, jako su mi bitni sklad i funkcionalnost. Volim jednostavnost prožetu nenametljivim luksuzom, volim igranje kontrastima i spajanje suvremenog sa starinskim. Neke tradicionalne elemente reinterpretirane na nov i svjež način.

---

Plemenita svrha

Ovogodišnji InDizajn ima i plemenitu svrhu. U sklopu sajma bit će održan humanitarni buvljak; prodaja predmeta koje su donirale brojne domaće zvijezde iz svijeta glazbe, sporta, televizije i mode, a prikupljeni iznos ide udruzi “Nismo same” za njihov projekt “Nisi sama – ideš s nama”.

Cilj projekta je prikupiti sredstva za taksi prijevoz žena oboljelih od raka na kemoterapiju i s kemoterapije.

- Jako smo ponosne na činjenicu da se velik broj poznatih lica uključio u naš projekt i podržao nas. Rak je još uvijek kod nas jako stigmatizirana bolest i poznati uvelike mogu doprinijeti njegovoj destigmatizaciji”, komentirala je Ivana Kalogjera, predsjednica Udruge “Nismo same”.

Tako će se na buvljaku pronaći brojni odjevni komadi kao i modni dodaci, slike, knjige, LP ploče, ploče za pisanje i razni drugi predmeti čiji su vlasnici mnogobrojne osobe iz hrvatskog javnog života koje su s veseljem pristale sudjelovati u hvalevrijednoj inicijativi.

Severina je za buvljak odlučila pokloniti majicu koju je nosila na svojoj posljednjoj turneji, Vedran Ćorluka dres hrvatske nogometne reprezentacije sa svojim potpisom, Jelena Rozga svoju haljinu sa Story Hall of Fame eventa, Daniela Martinović haljinu s potpisom splitskog brenda Arileo, a Ella Dvornik zlatnu haljinu modnog dvojca Elfs.

Humanitarnom buvljaku odazvali su se i Alka Vuica, Ana Vilenica, Anita Dujić, Ankica Dobrić, Ante Gelo, Antonija Blaće, Davor Gobac, Damira Gregoret, Danijela Martinović, Danijela Trbović, Edin Mehmedović, Franka Batelić, Gina Damjanović, Indira Levak, Judita Franković, Toni Milun, Tarik Filipović, Massimo, Luka Nižetić, članovi benda Opća opasnost, Husein Hasanefendić Hus...

---

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => SAJAM EMISIJE DIZAJN [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [extra_fields_search] => SAJAM EMISIJE DIZAJN 2 0 9244 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2022-09-15 09:03:49 [created_by] => 3095 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2022-09-20 13:37:03 [modified_by] => 3095 [publish_up] => 2022-09-20 13:35:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 62 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 298 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Specijalni prilog Slobodne Dalmacije o kulturi življenja [menu-meta_keywords] => specijalni prilog, zanimljivosti, prostorija, kultura življenja [secure] => 0 [obituaries_portal] => 0 [page_title] => Prostor(i)ja [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2022\/09\/15\/23408201.jpg","\/images\/slike\/2022\/09\/15\/23408200.jpg","\/images\/slike\/2022\/09\/15\/19519712.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Darko Mihali\u0107","Privatni album","Vojko Ba\u0161i\u0107\/Cropix"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

\u2019Osobno su mi bitni su mi sklad i funkcionalnost. Volim jednostavnost pro\u017eetu nenametljivim luksuzom\u2019<\/p>","",""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1280","hd_23408201_1920.jpg":"1920x1080","k_23408201_1280.jpg":"1280x1280","k_23408201_1024.jpg":"1024x1024","k_23408201_640.jpg":"640x640","k_23408201_480.jpg":"480x480","k_23408201_340.jpg":"340x340","k_23408201_220.jpg":"220x220","o_23408201_1280.jpg":"1280x853","o_23408201_1024.jpg":"1024x682","o_23408201_640.jpg":"640x426","o_23408201_480.jpg":"480x320","o_23408201_340.jpg":"340x226","o_23408201_220.jpg":"220x146","h_23408201_1280.jpg":"1280x854","h_23408201_1024.jpg":"1024x683","h_23408201_640.jpg":"640x427","h_23408201_480.jpg":"480x320","h_23408201_340.jpg":"340x227","h_23408201_220.jpg":"220x147","pp_23408201_1280.jpg":"1280x1628","pp_23408201_1024.jpg":"1024x1303","pp_23408201_640.jpg":"640x814","pp_23408201_480.jpg":"480x611","pp_23408201_340.jpg":"340x432","pp_23408201_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2880","hd_23408200_1920.jpg":"1920x1080","k_23408200_1280.jpg":"1280x1280","k_23408200_1024.jpg":"1024x1024","k_23408200_640.jpg":"640x640","k_23408200_480.jpg":"480x480","k_23408200_340.jpg":"340x340","k_23408200_220.jpg":"220x220","o_23408200_1280.jpg":"1280x1920","o_23408200_1024.jpg":"1024x1536","o_23408200_640.jpg":"640x960","o_23408200_480.jpg":"480x720","o_23408200_340.jpg":"340x510","o_23408200_220.jpg":"220x330","h_23408200_1280.jpg":"1280x854","h_23408200_1024.jpg":"1024x683","h_23408200_640.jpg":"640x427","h_23408200_480.jpg":"480x320","h_23408200_340.jpg":"340x227","h_23408200_220.jpg":"220x147","pp_23408200_1280.jpg":"1280x1628","pp_23408200_1024.jpg":"1024x1303","pp_23408200_640.jpg":"640x814","pp_23408200_480.jpg":"480x611","pp_23408200_340.jpg":"340x432","pp_23408200_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2881","hd_19519712_1920.jpg":"1920x1080","k_19519712_1280.jpg":"1280x1280","k_19519712_1024.jpg":"1024x1024","k_19519712_640.jpg":"640x640","k_19519712_480.jpg":"480x480","k_19519712_340.jpg":"340x340","k_19519712_220.jpg":"220x220","o_19519712_1280.jpg":"1280x1920","o_19519712_1024.jpg":"1024x1536","o_19519712_640.jpg":"640x960","o_19519712_480.jpg":"480x720","o_19519712_340.jpg":"340x510","o_19519712_220.jpg":"220x330","h_19519712_1280.jpg":"1280x854","h_19519712_1024.jpg":"1024x683","h_19519712_640.jpg":"640x427","h_19519712_480.jpg":"480x320","h_19519712_340.jpg":"340x227","h_19519712_220.jpg":"220x147","pp_19519712_1280.jpg":"1280x1628","pp_19519712_1024.jpg":"1024x1303","pp_19519712_640.jpg":"640x814","pp_19519712_480.jpg":"480x611","pp_19519712_340.jpg":"340x432","pp_19519712_220.jpg":"220x280"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 298 [name] => Prostorija [alias] => prostorija [description] => [parent] => 254 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 5 [params] => {"inheritFrom":"254","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 4524160 Threads: 2 Questions: 147692926 Slow queries: 62874 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 4395163 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 55 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front04 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /mozaik/prostorija ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 298 [name] => Prostorija [alias] => prostorija [parent] => 254 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /mozaik/prostorija ) ) [link] => /mozaik/prostorija/najteze-mi-je-bilo-kad-sam-rodila-kcer-miju-a-morala-sam-raditi-bilo-je-gorkog-okusa-u-ustima-mislimo-da-kod-mirjane-mikulec-sve-cvate-iskrena-je-i-o-teskim-danima-1225880 [printLink] => /mozaik/prostorija/najteze-mi-je-bilo-kad-sam-rodila-kcer-miju-a-morala-sam-raditi-bilo-je-gorkog-okusa-u-ustima-mislimo-da-kod-mirjane-mikulec-sve-cvate-iskrena-je-i-o-teskim-danima-1225880?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 316344 [name] => Mirjana Mikulec [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => mirjana-mikulec [link] => /tag/mirjana-mikulec ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => SAJAM EMISIJE DIZAJN [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => ‘Najteže mi je bilo kad sam rodila kćer Miju, a morala sam raditi. Bilo je gorkog okusa u ustima...‘: mislimo da kod Mirjane Mikulec sve cvate, iskrena je i o teškim danima [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3095 [name] => Anita Matić [username] => anita-mati [email] => anita-mati@sd.hr [password] => $2y$10$GjpBtNa.YRMDPnrRjunSLO2dRI1pWs.zFfgFXxSc2DO6OWvNbQp1K [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/anita-matic-3095 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1613 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/ceaf3f62415cf4b539552b7ff1377124?s=100&default=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/09/15/23408201.jpg [galleryCount] => 3 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Darko Mihalić [mainImageDesc] =>

’Osobno su mi bitni su mi sklad i funkcionalnost. Volim jednostavnost prožetu nenametljivim luksuzom’

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/09/15/23408201.jpg [title] =>

’Osobno su mi bitni su mi sklad i funkcionalnost. Volim jednostavnost prožetu nenametljivim luksuzom’

Darko Mihalić ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/09/15/23408200.jpg [title] => Privatni album ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/09/15/19519712.jpg [title] => Vojko Bašić/Cropix ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Sajam InDizajn u organizaciji Mirjane Mikulec i RTL-a vraća se nakon dvije godine pauze, a održat će se u zagrebačkoj Areni od 23. do 25. rujna, ove godine po peti put.

Na više od 5000 kvadrata izlagačkog prostora posjetitelji će imati priliku pronaći različita inspirativna rješenja za svoj dom; od namještaja do detalja koji stil znače.

I ove godine bit će organiziran Bazar, svojevrsna dizajnerska ulica gdje će se predstaviti brojni mali obrtnici, kreativci i produkt dizajneri sa svojim proizvodima. Organizirane su i tematske radionice - Tea Radić, vlasnica Terra Ceramice podučit će vas kako izraditi zdjelicu ili vazu, tvorci Dnevne doze biljaka naučiti kako izraditi biljni terarij ili pak sukulentni vrt.

Svima koji planiraju (pre)uređenje doma u vlastitom aranžmanu dobro će doći radionica u kojoj će od arhitektice Ivane Niskote, naučiti kako mjeriti prostor, skicirati tlocrt, kako urediti i organizirati kuhinju ili dnevni boravak.

Ima toga još, riječ smo dali jednoj od naših najpopularnijih žena u ovoj branši.

Projekti u inozemstvu

Pred vam je InDizajn sajam, nova istoimena TV sezona, uskoro, kreću i novi polaznici u vaše škole interijera u Splitu i Zagrebu...Dosadno vam definitivno nije. No, hajdemo prvo od sajma; program je vrlo šaren i obećava, po čemu će se razlikovati od dosadašnjih? Kako biste komparirali ovaj s velikim svjetskim sajmovima?

- Da, trenutno nam definitivno nije dosadno: sajam počinje 23.9., emisija InDizajn 25.9., a emisija Tražimo dom 8.10.! Sajam nam je trenutno svakako najveći projekt jer smo imali pauzu zbog pandemije, ali sigurna sam da ćemo ove jeseni sve nadoknaditi.

Prikupili smo sedamdesetak izlagača koji stvarno imaju što pokazati i ponuditi posjetiteljima, tu su i naši domaći kreativci na najposjećenijem dijelu sajma, a to je Bazar - tu okupljamo male obrtnike, mikropoduzetnike, produkt dizajnere i ostale.

Svakako želim istaknuti i humanitarni karakter sajma: i ove godine u suradnji s udrugom “Nismo same” donosimo Humanitarni buvljak odnosno prodaju predmeta koje su donirale brojne domaće zvijezde.

Teško je reći da smo uz bok inozemnim sajmovima s obzirom na to da smo mi ipak bitno manje tržište i po brojkama se ne možemo uspoređivati s primjerice milanskim “Salone del Mobile” ili pariškim “Masion et Objetom”, međutim po stilu vjerujem da možemo.

Napokon, donijeti dašak inozemnih velikih sajmova u Hrvatsku je u konačnici bila i ideja iza pokretanja ovog sajma.

Na sajmu će, uz, naravno, mnogo dizajnerskih ideja, rješenja, noviteta biti i mnogo kreativaca s čijim radom ćemo se moći upoznati.

---

image
Vojko Bašić/Cropix
---


Koliko je teško selektirati te dizajnere i uputiti pozivnicu samo odabranima, budući da je uistinu Hrvatska ne manja kreativcima iz raznih segmenata?

- Da, ponuda je zaista impresivna i uvijek mi je drago vidjeti koliko je naše malo tržište zapravo bogato kreativcima, dizajnerima i malim obrtnicima koji katkad stvarno ostavljaju bez daha. Nažalost, na sajmu nemamo mjesta baš za sve koje bismo htjeli ugostiti, no trudimo se zato napraviti selekciju tako da sva područja budu zastupljena, odnosno da ponuda bude šarolika.

Neposredno pred početak sajam bili ste u Parizu po novu “porciju” nadahnuća...Tamo ste jako često i nerijetko ističete fascinaciju prema tom gradu, koji u svakom smislu na vas djeluje inspirativno. Planirate li vi svojim dizajnom fascinirati Pariz? Ili inozemstvo općenito. Širite li posao?

- Maison & Objet sam posjetila zajedno sa svojim arhitektima i dizajnerima, vjerujem da je konstantna edukacija i informiranje o novitetima ključ uspjeha, pa se trudimo redovito, u skladu s poslovnim obvezama, posjećivati takve sajmove. No, ako ćemo iskreno, ne treba mi sajam kao izlika za odem u Pariz, istina je da sam tamo već kao doma zahvaljujući tome da su se nekako poklopile poslovne prilike s privatnim događajima.

Lagala bih kad bih rekla da mi nije želja oduševiti Pariz, međutim do toga me ipak dijeli još puno posla. U prilog tome ide činjenica da sam sa svojim studijem ondje odradila već nekoliko projekata, a u tijeku su i neki novi. Iako nam je baza u Hrvatskoj, odnosno Zagrebu, mnogi projekti koje radimo zapravo su u inozemstvu.

Naravno, najveći broj je svakako u Hrvatskoj i susjednim zemljama, no sve češće ugovaramo poslove na udaljenim lokacijama i to me baš veseli.

Općenito, jako volite putovanja; osim Pariza koje je mjesto posebno utjecalo na razvoj vašeg dizajnerskog identiteta?

- Drugi grad koji jako volim je London. Arhitektura, stil, način života...londonske su ulice baš priča za sebe i uvijek mi je drago posjetiti ga. Istina, sad već dugo nisam bila, ali nadam se da bih uskoro mogla ponovo posjetiti britansku prijestolnicu.

Uvijek rado odem i u susjednu Italiju u kojoj vjerojatno nema mjesta koje vas neće oduševiti svojim šarmom. Posebno mjesto za mene imaju i skandinavske zemlje, one su me osvojile svojim stilom, modom, dizajnom...putovanja općenito me inspiriraju, nije uvijek bitna toliko lokacija, koliko sama činjenica da se maknete od svoje rutine, za kreativnost je to poput lijeka.

Loša iskustva

Koja će biti okosnica nove sezone InDizajna, u čemu ćete sve nastojati olakšati gledateljima?

- U novoj sezoni smo se nekako najviše fokusirali na novitete i primjenu istih. Ima tu, naravno, za svakoga ponešto, međutim primijetila sam da jedan dio naših pratitelja, gledatelja i čitatelja vjerno prati trendove u interijerima, ali vole vidjeti kako ih mi prilagođavamo svojim projektima i baš iz toga crpe onda inspiraciju za svoja četiri zida.

To me baš veseli, nakon svake emisije na Instagramu dobijem desetke poruka u kojima me pitaju kakvi su materijali koje smo koristili, jesu li kvalitetni...ono što hoću reći je da i to ide u prilog onome što stalno tvrdim, a to je da Hrvati itekako prate trendove, znaju što je in, traže kvalitetu i dizajn - daleko smo od onoga kako je bilo prije, opremite jednom i zauvijek ništa ne mijenjate, barem dok se doslovno ne raspadne.

Vaš posao je jako dinamičan, zahtjevan, kreativan, ali i stresan. Uz to podrazumijeva kontinuirani rad s klijentima, koji sigurno znaju biti ponekad i “teški”. Iza vas je nebrojeno uspješnih projekata, ali što je s onima, nazovima - neuspješnima; što kada klijent iz ovoga ili onog razloga nikako nije zadovoljan. Jeste li se uopće našli u takvoj nezgodnoj situaciji da ne možete riješiti problem?

- Bavim se dizajnom jako dugo, već 20 godina i takve situacije su bile vrlo rijetke, ali događalo se. No uvijek iz takvih situacija naučim nešto novo i trudim se ne ponoviti iste greške. Ostave vam malo gorak okus u ustima, ali što se može.

Koji su bili najteži trenuci u vašoj karijeri?

- Najteže mi je bilo kad sam rodila drugu kćer, Miju. Jako brzo nakon poroda sam se morala vratiti na posao, projekti su stajali, a to si nisam mogla priuštiti i nisam imala izbora. I danas malo žalim za time, no što je, tu je. Mia je danas već velika cura, naučena je na to da imam brdo poslovnih obveza, ali zato jako dobro znamo cijeniti vrijeme koje provodimo zajedno.

Isto vrijedi i za Mateu, stariju kćer. Obje su izrasle u divne cure na koje sam neizmjerno ponosna, a vjerujem i one na mene.

Treba znati povući crtu

Jeste li sebi u nekoj bliskoj budućnosti zadali još neke poslovne izazove?

- Jao, da vam sve ispričam ne biste mi vjerovali, ha-ha. Šalim se malo, ali da, imam mnogo ideja i projekata koje bih voljela realizirati, ali ne bih o tome dok su još u idejnoj fazi. Kada bude vrijeme, znat ćete.

---

image
Privatni album
---


Osim u interijerima, mnogi vas vide i kao ženu istančanog modnog ukusa. Kojom se tu filozofijom vodite?

- Volim modu i da se ne bavim interijerima, vrlo je vjerojatno bih se bavila time ili nekim drugim kreativnim zanimanjem. Vječiti sam optimist i romantičar, što se, vjerujem, vidi po mom stilu.

Volim boje i romantične krojeve koje spajam s klasičnim komadima s malim odmakom. Trendove pratim, ali ih prilagođavam sebi i svom ukusu.

Kroz godine sam naučila jednostavno profiltrirati ono što mi odgovara i ono što ne, mislim da je to ključno za definiranje vlastitog stila. Kad znate tko ste, znate i kako želite izgledati. Jako je slično i s interijerima.

Kakvi su vaš modni i beauty rituali i golica li vas kada okušati se i u dizajniranju odjeće?

- Imam neke beauty rutine kojih se držim, međutim puno više pažnje posvećujem brizi o sebi u globalu, recimo to tako. Masaža, beatuy tretman, zatim kontrolirana prehrana, redovita tjelovježba... tek sve to zajedno ima efekta, barem u mom slučaju.

Što se tiče dizajniranja odjeće, iskreno mislim da u tome ima puno boljih profesionalaca od mene, ja se ipak vidim u interijerima i to baš volim. Okušala sam se u dizajnu dodataka za dom poput posteljina, ručnika i slično, međutim to je najdalje što bih išla, negdje ipak treba znati povući crtu.

Kako bi izgledao stambeni prostor izrađeni sto posto po vašem guštu?

- E to je sad već teško pitanje! I moj se ukus mijenja s vremenom pa ono što vam u stilskom smislu odgovorim danas, iduće godine ne mora uopće više biti točno.

No općenito gledajući, jako su mi bitni sklad i funkcionalnost. Volim jednostavnost prožetu nenametljivim luksuzom, volim igranje kontrastima i spajanje suvremenog sa starinskim. Neke tradicionalne elemente reinterpretirane na nov i svjež način.

---

Plemenita svrha

Ovogodišnji InDizajn ima i plemenitu svrhu. U sklopu sajma bit će održan humanitarni buvljak; prodaja predmeta koje su donirale brojne domaće zvijezde iz svijeta glazbe, sporta, televizije i mode, a prikupljeni iznos ide udruzi “Nismo same” za njihov projekt “Nisi sama – ideš s nama”.

Cilj projekta je prikupiti sredstva za taksi prijevoz žena oboljelih od raka na kemoterapiju i s kemoterapije.

- Jako smo ponosne na činjenicu da se velik broj poznatih lica uključio u naš projekt i podržao nas. Rak je još uvijek kod nas jako stigmatizirana bolest i poznati uvelike mogu doprinijeti njegovoj destigmatizaciji”, komentirala je Ivana Kalogjera, predsjednica Udruge “Nismo same”.

Tako će se na buvljaku pronaći brojni odjevni komadi kao i modni dodaci, slike, knjige, LP ploče, ploče za pisanje i razni drugi predmeti čiji su vlasnici mnogobrojne osobe iz hrvatskog javnog života koje su s veseljem pristale sudjelovati u hvalevrijednoj inicijativi.

Severina je za buvljak odlučila pokloniti majicu koju je nosila na svojoj posljednjoj turneji, Vedran Ćorluka dres hrvatske nogometne reprezentacije sa svojim potpisom, Jelena Rozga svoju haljinu sa Story Hall of Fame eventa, Daniela Martinović haljinu s potpisom splitskog brenda Arileo, a Ella Dvornik zlatnu haljinu modnog dvojca Elfs.

Humanitarnom buvljaku odazvali su se i Alka Vuica, Ana Vilenica, Anita Dujić, Ankica Dobrić, Ante Gelo, Antonija Blaće, Davor Gobac, Damira Gregoret, Danijela Martinović, Danijela Trbović, Edin Mehmedović, Franka Batelić, Gina Damjanović, Indira Levak, Judita Franković, Toni Milun, Tarik Filipović, Massimo, Luka Nižetić, članovi benda Opća opasnost, Husein Hasanefendić Hus...

---

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Darko Mihalić Privatni album Vojko Bašić/Cropix
Darko Mihalić

’Osobno su mi bitni su mi sklad i funkcionalnost. Volim jednostavnost prožetu nenametljivim luksuzom’

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/mozaik/prostorija/najteze-mi-je-bilo-kad-sam-rodila-kcer-miju-a-morala-sam-raditi-bilo-je-gorkog-okusa-u-ustima-mislimo-da-kod-mirjane-mikulec-sve-cvate-iskrena-je-i-o-teskim-danima-1225880 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=d3787ee45c603628414daba89b519646b003faca [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=%E2%80%98Najte%C5%BEe+mi+je+bilo+kad+sam+rodila+k%C4%87er+Miju%2C+a+morala+sam+raditi.+Bilo+je+gorkog+okusa+u+ustima...%E2%80%98%3A+mislimo+da+kod+Mirjane+Mikulec+sve+cvate%2C+iskrena+je+i+o+te%C5%A1kim+danima&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fmozaik%2Fprostorija%2Fnajteze-mi-je-bilo-kad-sam-rodila-kcer-miju-a-morala-sam-raditi-bilo-je-gorkog-okusa-u-ustima-mislimo-da-kod-mirjane-mikulec-sve-cvate-iskrena-je-i-o-teskim-danima-1225880 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fmozaik%2Fprostorija%2Fnajteze-mi-je-bilo-kad-sam-rodila-kcer-miju-a-morala-sam-raditi-bilo-je-gorkog-okusa-u-ustima-mislimo-da-kod-mirjane-mikulec-sve-cvate-iskrena-je-i-o-teskim-danima-1225880 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => SAJAM EMISIJE DIZAJN [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) )
StoryEditorOCM
ProstorijaSAJAM EMISIJE DIZAJN

‘Najteže mi je bilo kad sam rodila kćer Miju, a morala sam raditi. Bilo je gorkog okusa u ustima...‘: mislimo da kod Mirjane Mikulec sve cvate, iskrena je i o teškim danima

20. rujna 2022. - 15:35

Sajam InDizajn u organizaciji Mirjane Mikulec i RTL-a vraća se nakon dvije godine pauze, a održat će se u zagrebačkoj Areni od 23. do 25. rujna, ove godine po peti put.

Na više od 5000 kvadrata izlagačkog prostora posjetitelji će imati priliku pronaći različita inspirativna rješenja za svoj dom; od namještaja do detalja koji stil znače.

I ove godine bit će organiziran Bazar, svojevrsna dizajnerska ulica gdje će se predstaviti brojni mali obrtnici, kreativci i produkt dizajneri sa svojim proizvodima. Organizirane su i tematske radionice - Tea Radić, vlasnica Terra Ceramice podučit će vas kako izraditi zdjelicu ili vazu, tvorci Dnevne doze biljaka naučiti kako izraditi biljni terarij ili pak sukulentni vrt.

Svima koji planiraju (pre)uređenje doma u vlastitom aranžmanu dobro...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. svibanj 2024 13:10