StoryEditorOCM
ProstorijaPOGLEDAJTE VIDEO

Izluđuje vas masnoća i prljavština između stakala pećnice? Ovo je sjajan trik za čišćenje, ne trebate ništa skidati!

Piše Mozaik SD
29. siječnja 2024. - 10:00

Bez obzira na to koliko kvalitetno očistili unutrašnjost pećnice, ona nije potpuno čista dok staklena vrata ne zasvjetlucaju. Zapravo, zbog prljavih vrata vaša će kuhinja uvijek izgledati zapuštenije.

Soda bikarbona i ocat za odlični su partneri za odmašćivanje i sjaj vanjskih površina, ali što je s prljavštinom koja se nakuplja s unutarnje strane vrata, u prostoru između stakala?

Profesionalka za čišćenje Vanesa Amaro, podijelila je na TikToku savjet za čišćenje staklenih ploča pećnice, koji prenosi Dom&Dizajn.

Najprije treba ukloniti ladicu ispod pećnice. Ispod vrata biste trebali vidjeti proreze koji vam omogućuju da dosegnete staklene ploče. Upravo ondje, po savjetu iskusne Vanese, možete ugurati štap za brisanje prašine od mikrovlakana, koji potpuno prolazi između stakla. Prethodno mu je škarama skinula preduge i predebele resice.

Kako biste uklonili svu masnoću, poprskajte štap za čišćenje univerzalnim sredstvom za čišćenje ili jednakim omjerima bijelog octa i vode.

image
/Shutterstock

Ako pri ruci nemate baš takav štap za čišćenje ili imate pećnicu sa super uskim otvorom, u krajnjem slučaju možete koristiti žičanu vješalicu pažljivo presvučenu krpom od mikrovlakana. Pogledajte u videu.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 06:49