StoryEditorOCM
Panoramakorisno

Uvijek se vraćate i provjeravate jeste li isključili peglu ili zaključali vrata? Ovaj trik će tome stati na kraj

Piše MOZAIK SD
13. ožujka 2024. - 15:23

Vaš će mozak bolje pamtiti ako ovo učinite...

Trik koji će vam pomoći da uvijek isključite glačalo, štednjak ili zaključate vrata prije izlaska iz kuće može riješiti problem zaboravljanja s kojim se mnogi od nas susreću.

Često se dogodi da zaboravimo obaviti ove rutinske radnje, ali postoji jednostavan način da "prevarite" mozak i učinite ove aktivnosti nezaboravnim, prenosi Krstarica.

Neurokognitivna psihologinja Siri-Maria Kamp sa Sveučilišta u Trieru dijeli koristan trik koji se temelji na promjeni rutine. Kada obavljate uobičajene radnje, poput gašenja štednjaka ili zaključavanja vrata, mozak ne obraća posebnu pozornost jer su te radnje dio svakodnevne rutine, prenosi Espresso.

Ključ je "prevariti" mozak, čineći rutinske radnje neuobičajenima. Na primjer, možete pjevati pjesmu svaki put kada zatvorite vrata ili otići kada isključite glačalo. Ova promjena ponašanja aktivirat će mozak i natjerati ga da zabilježi trenutak, čineći ga nezaboravnim. Na taj način te rutinske radnje postaju nezaboravne, što eliminira zaboravnost i omogućuje vam izlazak iz kuće sa sigurnošću da ste izvršili sve potrebne korake.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 08:30