StoryEditorOCM
PanoramaPODEBLJALA NOVČANIK

Učiteljicu otpustili zbog skidanja na OnlyFansu, a sada ona njih tuži zbog diskriminacije: ‘Osjećam se kao da...‘

Piše MOZAIK SD
17. studenog 2023. - 09:32

Učiteljica koja je dobila otkaz jer je imala račun OnlyFans otkrila je da je pokrenula tužbu za diskriminaciju. Kristin MacDonald ranije je ove godine dobila ultimatum; ili odbaci račun na stranici za odrasle ili se suoči s otkazom. U školi je radila od 2015., a bivša učiteljica, sada kreatorica sadržaja za odrasle, otkrila je kako je račun na OnlyFansu otvorila kako bi podebljala iznos na svojem bankovnom računu, zbog niske profesorske plaće u školi.

Učiteljica je otkrila tvrdila da joj je taj posao, nakon što se podmire svi troškovi, donosio samo 1000 kanadskih dolara (cca. 685 Eura) svaka dva tjedna, što je bio okidač da se MacDonald  pod pseudonimom Ava James krene skidati na OnlyFansu, prenosi Idesh.

Nije dugo trebalo da se u školskim krugovima otkrije i pročuje o dodatnom poslu ove učiteljice, a posebnu buru izazvao je hashtag kojeg je koristila, #schoolgirl, što znači da je učiteljica na određen način, poticala seksualizaciju učenica, oblačivši se u provokativne školske uniforme.

„Osjećam se kao da me povezuju s klevetom obrazovnog sustava jer sam nosila takvu odjeću“, rekla je MacDonald i zaključila „Meni je to tako nategnuto. Čini mi se vrlo sitničavim.“ MacDonald je izjavila kako je bila usredotočena isključivo na pomoć učenicima i da njezino ponašanje nikada nije bilo predmet pritužbi, no škola nije popustila i rekla je da će dobiti otkaz ako ne ugasi OnlyFans.

MacDonald je podijelila video o zahtjevima okruga i pozvala na prestanak ‘stigme’ oko stvaranja sadržaja za odrasle, kada je rekla „Čvrsto osjećam da bismo u današnje vrijeme trebali moći raditi što želimo sve dok to nije protuzakonito. Nikome ne štetim.“, prenosi Idesh.

Kao zaključak je rekla “Nadam se da danas… kao društvo trebamo ili biti potpuno otvorenog uma i prihvatiti različite stilove života i drugačije načine življenja ili, suprotno”, a nastavila je „Mislim da smo, posebno u školskom okrugu, napravili korake u pravcu otvorenog uma, ali jasno je da postoje elementi u kojima nismo.“.

35-godišnjak učiteljica otkrila je da je njena pravna bitka započela. U razgovoru za City News, rekla je „Sa sindikatom prolazi kroz zahtjeve žaljenja na odluku, kao i podnošenje tužbe (Tribunalu) za ljudska prava zbog diskriminacije.“, a za sve to, kako i sama kaže, „Treba vremena“.

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 08:38