stdClass Object ( [id] => 1175608 [title] => S planinarima smo se popeli na omišku Dinaru, prizori će vas ostaviti bez daha, guštajte u njima: Ono kad je cili Jadran ka‘ na pjatu... [alias] => s-planinarima-smo-se-popeli-na-omisku-dinaru-prizori-ce-vas-ostaviti-bez-daha-gustajte-u-njima-ono-kad-je-cili-jadran-ka-na-pjatu [catid] => 423 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Iako je Solin grad s dugogodišnjom planinarskom tradicijom, do sada nije imao planinarsko društvo, tako da je osnivanje PD-a Sveti Jure dočekano s velikim odobravanjem zaljubljenika u planine i prirodu.

Društvo je osnovala skupina zaljubljenika u planine koja je shvatila kako gradu okruženom dvjema planinama, Kozjakom i Mosorom, a koji broji gotovo 25 tisuća stanovnika, nedostaje planinarsko društvo, to više što brojni poznati hrvatski planinari i alpinisti potječu upravo iz Solina.

Čak 53 člana PD-a Sveti Jure – Solin uputila su se u nedjelju na Omišku Dinaru, na planirani izlet na Šatoricu, na 642 metra.

U nedjelju su krenuli na planinarenje po Omiškoj Dinari stazom dostojnom svoga imena – Put života. Planinari su se, pod vodstvom aktualnog predsjednika Dražena Pavića, okupili u Solinu, pa su potom autobusom i osobnim vozilima krenuli u poznato turističko mjesto Pisak, odakle su se zaputili na uspon.

---

image

Veliko plaventilo na Šatorici ima sasvim nove konotacije

Tonći Moković Pd Sveti Jure
---

Preko Gornjih Fistanića krenuli su uzbrdo serpentinama Krugom do Pasa (594 m n/v). Nastavili su dalje širokim grebenom, uz vijugave blage prijelaze uzbrdo-nizbrdo. Preko Smrčice (600 m n/v) planinari su došli do najviše točke uspona Gradina – Šatorica (642 m n/v).

Ritam je bio lagan, a na uspon su se, prateći Dražena Pavića, uputila i dvojica potpisanih autora ovog teksta, kako bismo vidjeli dokle ćemo moći.

'Krepavanje' s vidicima

– Što dodati osim da je ovo za krepat – kazao sam nakon dvadeset minuta uspona fotoreporteru Jošku Šupiću, koji je, istini na volju, imao više force od mene.

Ipak, cijelim putem uživali smo u prekrasnim vidicima na otoke, primorska mjesta te živopisne predjele ostataka brdskih naselja. Onda smo se, na pola puta prvog dijela uspona, odlučili vratiti, uz zajednički zaključak kako za ovo ipak treba biti istreniran. Zato čestitka i veliko hvala djelatnicima Planinarskog društva Sveti Jure. I da, povratak je nama bio teži od samog uspona. Istaknimo kako je glavni vodič ovog izleta bila Manda Podrug, ujedno tajnica PD-a Sveti Jure, dok je pomoćni vodič bila Vesna Žižić.

---

image

Planinarski klub sv.Jure iz Solina organizirao je uspon na Omišku Dinaru

Josko Supic/Cropix
---

Istaknimo kako je odlične fotografije s uspona na Šatorice za Slobodnu Dalmaciju napravio dronom Tonći Moković, vrsni planinar PD-a Sveti Jure – Solin. S njegovim fotografijama možemo vidjeti kakvo su se planinari s početka uspona u Pisku, svi redom uspeli na Šatoricu, te doslovo, uživali tijekom putom rutom uz poznatim toponimim s Omiške Dinare u pogledu na Jadransko more, obližnje uvale i otoke.

Inače, nakon što je 25. listopada 2011. godine u Domu kulture Zvonimir u Solinu održana osnivačka skupština, društvo je krajem godine registrirano i pri Hrvatskom planinarskom savezu te se krenulo s upisima članova. Veliki interes Solinjana za članstvom u društvu potvrdio je opravdanost njegova postojanja.

Planinarsko društvo Sveti Jure – Solin osnovano je 25. listopada 2011. godine. Društvo je dobilo ime po vrhu Kozjaka iznad Solina, Svetom Juri, a za prvog predsjednika izabran je Davor Mikas. Funkciju na mjestu predsjednika još su obnašali Branko Ćurković, Željko Jukić i sadašnji predsjednik Dražen Pavić, sve mahom iskusni i sposobni planinari.

Tijekom proteklih 10 godina društvo je godišnje imalo oko 150 aktivnih članova, a ukupno ih je registrirano više od 500.

Nužno stalno educiranje

Kako je planinarstvo specifičan oblik rekreativno-sportske aktivnosti koji sa sobom donosi i određene opasnosti, neophodno je članstvo konstantno educirati i upoznavati s osnovnim pravilima planinarenja, kako bi boravak u planini svima bio što sigurniji i ugodniji. Stoga se društvo trudi svake godine za nove članove organizirati Opću planinarsku školu. Tako je do sada bilo organizirano sedam općih planinarskih škola, kroz koje je o osnovama planiranja upoznato više od 200 članova.

---

image

S uspona na Šatoricu

Tonći Moković Pd Sveti Jure
---

– Svaki organizirani boravak u planini zahtijeva i stručno vođenje. Stoga naše društvo dosta ulaže u edukacije svojih članova, pa je tako tečajevima za vodiče planinarskih izleta koje organizira Hrvatski planinarski savez do sada pristupio 21 član. Svi su uspješno svladali edukacije te je svaki izlet vođen od strane educiranih planinarskih vodiča – kaže nam Dražen Pavić, predsjednik PD-a Sveti Jure.

U slučaju težih i zahtjevnijih planinarskih pohoda, koji zahtijevaju dodatno educirane vodiče, obvezno se angažiraju planinarski vodiči koji imaju iskustva na takvim pohodima, kako bi svi izleti bili do kraja sigurni i ugodni. U društvu su posebno ponosni na suradnju s Hrvatskom gorskom službom spašavanja; 11 članova se vode kao prijatelji HGSS-a te su obučeni za sudjelovanje u potražnim akcijama, dok su dva člana društva ujedno i članovi HGSS-a – stanice Split.

---

image

Pogled s Omiške Dinare

Tonči Moković, Pd Sveti Jure
---

Tijekom godina postojanja društva organizirano je više od 300 društvenih izleta i planinarskih pohoda, od rekreativnih do višednevnih visokogorskih pohoda u Sloveniju, Italiju, Albaniju, Crnu Goru, Austriju, Bosnu i Hercegovinu, ali i po gotovo svim hrvatskim planinama. Želja društva je da članovi upoznaju prvenstveno planine Hrvatske, ali i da upoznaju ljepote planina susjednih država.

Dani planinara Dalmacije

– Gotovo svaki višednevni pohod rezultirao je novim poznanstvima i sklapanjem prijateljstava s planinarskim društvima iz krajeva koje su pohodili. Svi ti izleti ujedno su služili i za promociju grada Solina, njegovih prirodnih ljepota, ali i spomeničke baštine, pa se tako veliki broj planinara iz svih krajeva Hrvatske upravo zahvaljujući solinskom društvu upoznao sa Salonom i ostalim kulturnim i spomeničkim solinskim znamenitostima – kaže nam Dražen Pavić.

---

image

Ovo je "Put života"

Tonći Moković, Pd Sveti Jure
---

Nakon samo dvije godine postojanja, u proljeće 2013. godine, društvo je na Blacama vrlo uspješno organiziralo manifestaciju Dani planinara Dalmacije. Na manifestaciji je bilo ugošćeno više od 500 planinara iz svih krajeva Hrvatske te BiH, a zahvaljujući toj manifestaciji stekla su se prijateljstva diljem Hrvatske i BiH, te solinski planinari uvijek budu rado ugošćeni kada stignu u njihove krajeve.

Kako planinarstvo ne obuhvaća samo planinarenje, nego i čitav niz drugih aktivnosti, PD Sveti Jure nastoji participirati u svim vidovima planinarstva. Tako je za potrebe pravilnog označavanja i održavanja planinarskih staza do sada educirano 11 članova društva.

---

image

S uspona na Šatoricu

Tonči Moković, Pd Sveti Jure
---

Oni na akcijama održavanja i markiranja staza, a na kojima sudjeluju brojni članovi društva, vode brigu da staze koje se označavaju budu pravilno označene i pristupačne svim planinarima rekreativcima. Tako je društvo do sada očistilo i markiralo oko 30 kilometara planinarskih staza po Kozjaku, na Bobanovoj i Markezinoj gredi.

Također je 2015. godine sudjelovalo u europskom projektu označavanja Staze Gospi Sinjskoj. Očišćena je i markirana Staza Gospi Sinjskoj od Solina do Kamenskog (granica BiH), u dužini od 70 kilometara.

Bitno je naglasiti kako se sve funkcije, sve aktivnosti i sve edukacije provode isključivo na volonterskoj osnovi.

---

Nedostatak prostora

Društvo od osnutka muči problem nedostatka prostora jer još niz aktivnosti, poput uključivanja više djece u planinarstvo, organizaciju predavanja i raznih edukacija i slično, nije moguće provesti na kvalitetan način bez adekvatnih prostorija. Do sada je društvo bilo u podstanarstvu u prostorijama DV-a "Cvrčak", a trenutačno je u najmu prostora u Poslovnom centru Priko vode.

---

---

Darovali kontejner obitelji u Petrinji

Društvo je samostalno ili u suradnji s Mjesnim odborom Rupotina organiziralo desetak ekoloških akcija čišćenja divljih deponija po Kozjaku; uređen je vidikovac na Kozjaku te u suradnji s Turističkom zajednicom i vježbalište za penjače na Kozjaku, na Bovanu (piramida). Posebno su ponosni na organizaciju desetak humanitarnih akcija u kojima su se prikupljala sredstva za potrebite članove, ali i za područja Hrvatske pogođena raznim elementarnim nepogodama, poput poplavljene Gline ili potresom pogođene Petrinje, gdje su jednoj obitelji koja je ostala bez doma darovali stambeni kontejner.

---

---

Idu u Vukovar te na 'Dalmacija ultra trail'...

Tijekom proteklih godina društvo je nekoliko puta organiziralo i izlete u Slavoniju, ciljano u vrijeme obilježavanja Dana sjećanja na Vukovar, te su brojni članovi upravo zahvaljujući ovim izletima posjetili Vukovar i odali počast gradu heroju. Od pokretanja velike međunarodne utrke "Dalmacija ultra trail", koja u svom najdužem izdanju prolazi kroz Solin i Salonu, društvo aktivno sudjeluje u organizaciji i provedbi utrke i njezine promocije.

---

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => Planinari su se, pod vodstvom aktualnog predsjednika Dražena Pavića, okupili u Solinu, pa su potom krenuli u poznato turističko mjesto Pisak, odakle su se zaputili na uspon [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => OKO SVETOG JURE [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [extra_fields_search] => Planinari su se, pod vodstvom aktualnog predsjednika Dražena Pavića, okupili u Solinu, pa su potom krenuli u poznato turističko mjesto Pisak, odakle su se zaputili na uspon OKO SVETOG JURE 2 0 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2022-03-13 14:00:30 [created_by] => 3145 [created_by_alias] => JOŠKO DADIĆ [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2022-03-15 07:27:18 [modified_by] => 3145 [publish_up] => 2022-03-15 06:00:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 226 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 423 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovija događanja i savjeti iz svijeta showbiznisa. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, savjeti, showbiz, trend, društvena mreža, život, zdravlje, moda, ljepota, putovanja, tehnologija, gastro, dom, obitelj, karijera, viral [secure] => 0 [obituaries_portal] => 0 [page_title] => Panorama [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2022\/03\/13\/21259054.jpg","\/images\/slike\/2022\/03\/13\/21258942.jpg","\/images\/slike\/2022\/03\/13\/21260920.jpg","\/images\/slike\/2022\/03\/13\/21260968.jpg","\/images\/slike\/2022\/03\/13\/21260906.jpg","\/images\/slike\/2022\/03\/13\/21260914.jpg","\/images\/slike\/2022\/03\/13\/21258946.jpg","\/images\/slike\/2022\/03\/13\/21258956.jpg","\/images\/slike\/2022\/03\/13\/21258958.jpg","\/images\/slike\/2022\/03\/13\/21258976.jpg","\/images\/slike\/2022\/03\/13\/21259006.jpg","\/images\/slike\/2022\/03\/13\/21259022.jpg","\/images\/slike\/2022\/03\/13\/21259024.jpg","\/images\/slike\/2022\/03\/13\/21259040.jpg","\/images\/slike\/2022\/03\/13\/21259076.jpg","\/images\/slike\/2022\/03\/13\/21259082.jpg","\/images\/slike\/2022\/03\/13\/21259134.jpg","\/images\/slike\/2022\/03\/13\/21259136.jpg","\/images\/slike\/2022\/03\/13\/21259152.jpg","\/images\/slike\/2022\/03\/13\/21259224.jpg","\/images\/slike\/2022\/03\/13\/21260968.jpg","\/images\/slike\/2022\/03\/13\/21260966.jpg","\/images\/slike\/2022\/03\/13\/21260958.jpg","\/images\/slike\/2022\/03\/13\/21260952.jpg","\/images\/slike\/2022\/03\/13\/21260952.jpg","\/images\/slike\/2022\/03\/13\/21260940.jpg","\/images\/slike\/2022\/03\/13\/21260932.jpg","\/images\/slike\/2022\/03\/13\/21260930.jpg","\/images\/slike\/2022\/03\/13\/21260928.jpg","\/images\/slike\/2022\/03\/13\/21260926.jpg","\/images\/slike\/2022\/03\/13\/21260924.jpg","\/images\/slike\/2022\/03\/13\/21260922.jpg","\/images\/slike\/2022\/03\/13\/21260918.jpg","\/images\/slike\/2022\/03\/13\/21260916.jpg","\/images\/slike\/2022\/03\/13\/21260910.jpg","\/images\/slike\/2022\/03\/13\/21260900.jpg","\/images\/slike\/2022\/03\/13\/21260896.jpg","\/images\/slike\/2022\/03\/13\/21260890.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Ton\u0107i Mokovi\u0107, Pd Sveti Jure","Ton\u0107i Mokovi\u0107 Pd Sveti Jure","Josko Supic\/Cropix","Josko Supic\/Cropix","Josko Supic\/Cropix","Josko Supic\/Cropix","Ton\u0107i Mokovi\u0107 Pd Sveti Jure","Ton\u0107i Mokovi\u0107 Pd Sveti Jure","Ton\u0107i Mokovi\u0107, Pd Sveti Jure","Ton\u010di Mokovi\u0107, Pd Sveti Jure","Ton\u0107i Mokovi\u0107, Pd Sveti Jure","Ton\u0107i Mokovi\u0107, Pd Sveti Jure","Ton\u0107i Mokovi\u0107, Pd Sveti Jure","Ton\u0107i Mokovi\u0107, Pd Sveti Jure","Ton\u010di Mokovi\u0107, Pd Sveti Jure","Ton\u0107i Mokovi\u0107, Pd Sveti Jure ","Ton\u0107i Mokovi\u0107, Pd Sveti Jure","Ton\u0107i Mokovi\u0107, Pd Sveti Jure","Ton\u0107i Mokovi\u0107, Pd Sveti Jure","Ton\u0107i Mokovi\u0107","Josko Supic\/Cropix","Josko Supic\/Cropix","Josko Supic\/Cropix","Josko Supic\/Cropix","Josko Supic\/Cropix","Josko Supic\/Cropix","Josko Supic\/Cropix","Josko Supic\/Cropix","Josko Supic\/Cropix","Josko Supic\/Cropix","Josko Supic\/Cropix","Josko Supic\/Cropix","Josko Supic\/Cropix","Josko Supic\/Cropix","Josko Supic\/Cropix","Josko Supic\/Cropix","Josko Supic\/Cropix","Josko Supic\/Cropix"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

Mao \u0161to se mo\u017ee usporediti s vizurama sa \u0160atorice<\/p>\n","

Veliko plaventilo na \u0160atorici ima sasvim nove konotacije<\/p>\n","

Ljupki Pisak podno Omi\u0161ke Dinare<\/p>\n","

Planinarski klub sv.Jure iz Solina organizirao je uspon na Omi\u0161ku Dinaru<\/p>\n","

Predsjednik planinarskog kluba sv. Jure Dra\u017een Pavi\u0107: na\u0161e dru\u0161tvo dosta ula\u017ee u edukacije svojih \u010dlanova<\/p>\n","

Pomo\u0107na vodi\u0107ka Vesna \u017di\u017ei\u0107<\/p>\n","

S uspona na \u0160atoricu<\/p>\n","

S uspona na \u0160atoricu<\/p>\n","

S uspona na \u0160atoricu<\/p>\n","

Pogled s Omi\u0161ke Dinare<\/p>\n","

S planinarskog uspona na \u0160atoricu<\/p>\n","

S uspona na \u0160atoricu<\/p>\n","

Ovo je \u201dPut \u017eivota\u201d<\/p>\n","

Na ovoj karti ucrtano je kuda ide \u201dPut \u017eivota\u201d<\/p>\n","

S uspona na \u0160atoricu<\/p>\n","

S uspona na \u0160atoricu<\/p>\n","

S uspona na \u0160atoricu<\/p>\n","

Sa \u0160atorica se pru\u017ea predivan pogled<\/p>\n","

Plninari tijekom uspona na \u0160atoricu<\/p>\n","

Nakon uspona od \u010detiri i pol sata, planinari su stigli na \u0160atorice<\/p>\n","

Sa penjanja planinarskom stazom<\/p>\n","

Sudjelovalo je sedamdesetak planinarki i paninara<\/p>\n","","","","","","","","","","","","","

Predsjednik planinarskog kluba sv. Jure Dra\u017een Pavi\u0107<\/p>\n","","",""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1080","hd_21259054_1920.jpg":"1920x1080","k_21259054_1280.jpg":"1280x1280","k_21259054_1024.jpg":"1024x1024","k_21259054_640.jpg":"640x640","k_21259054_480.jpg":"480x480","k_21259054_340.jpg":"340x340","k_21259054_220.jpg":"220x220","o_21259054_1280.jpg":"1280x720","o_21259054_1024.jpg":"1024x576","o_21259054_640.jpg":"640x360","o_21259054_480.jpg":"480x270","o_21259054_340.jpg":"340x191","o_21259054_220.jpg":"220x123","h_21259054_1280.jpg":"1280x854","h_21259054_1024.jpg":"1024x683","h_21259054_640.jpg":"640x427","h_21259054_480.jpg":"480x320","h_21259054_340.jpg":"340x227","h_21259054_220.jpg":"220x147","pp_21259054_1280.jpg":"1006x1280","pp_21259054_1024.jpg":"805x1024","pp_21259054_640.jpg":"503x640","pp_21259054_480.jpg":"377x480","pp_21259054_340.jpg":"267x340","pp_21259054_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1080","hd_21258942_1920.jpg":"1920x1080","k_21258942_1280.jpg":"1280x1280","k_21258942_1024.jpg":"1024x1024","k_21258942_640.jpg":"640x640","k_21258942_480.jpg":"480x480","k_21258942_340.jpg":"340x340","k_21258942_220.jpg":"220x220","o_21258942_1280.jpg":"1280x720","o_21258942_1024.jpg":"1024x576","o_21258942_640.jpg":"640x360","o_21258942_480.jpg":"480x270","o_21258942_340.jpg":"340x191","o_21258942_220.jpg":"220x123","h_21258942_1280.jpg":"1280x854","h_21258942_1024.jpg":"1024x683","h_21258942_640.jpg":"640x427","h_21258942_480.jpg":"480x320","h_21258942_340.jpg":"340x227","h_21258942_220.jpg":"220x147","pp_21258942_1280.jpg":"1006x1280","pp_21258942_1024.jpg":"805x1024","pp_21258942_640.jpg":"503x640","pp_21258942_480.jpg":"377x480","pp_21258942_340.jpg":"267x340","pp_21258942_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1113","hd_21260920_1920.jpg":"1920x1080","k_21260920_1280.jpg":"1280x1280","k_21260920_1024.jpg":"1024x1024","k_21260920_640.jpg":"640x640","k_21260920_480.jpg":"480x480","k_21260920_340.jpg":"340x340","k_21260920_220.jpg":"220x220","o_21260920_1280.jpg":"1280x742","o_21260920_1024.jpg":"1024x593","o_21260920_640.jpg":"640x371","o_21260920_480.jpg":"480x278","o_21260920_340.jpg":"340x197","o_21260920_220.jpg":"220x127","h_21260920_1280.jpg":"1280x854","h_21260920_1024.jpg":"1024x683","h_21260920_640.jpg":"640x427","h_21260920_480.jpg":"480x320","h_21260920_340.jpg":"340x227","h_21260920_220.jpg":"220x147","pp_21260920_1280.jpg":"1006x1280","pp_21260920_1024.jpg":"805x1024","pp_21260920_640.jpg":"503x640","pp_21260920_480.jpg":"377x480","pp_21260920_340.jpg":"267x340","pp_21260920_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1272","hd_21260968_1920.jpg":"1920x1080","k_21260968_1280.jpg":"1280x1280","k_21260968_1024.jpg":"1024x1024","k_21260968_640.jpg":"640x640","k_21260968_480.jpg":"480x480","k_21260968_340.jpg":"340x340","k_21260968_220.jpg":"220x220","o_21260968_1280.jpg":"1280x848","o_21260968_1024.jpg":"1024x678","o_21260968_640.jpg":"640x424","o_21260968_480.jpg":"480x318","o_21260968_340.jpg":"340x225","o_21260968_220.jpg":"220x145","h_21260968_1280.jpg":"1280x854","h_21260968_1024.jpg":"1024x683","h_21260968_640.jpg":"640x427","h_21260968_480.jpg":"480x320","h_21260968_340.jpg":"340x227","h_21260968_220.jpg":"220x147","pp_21260968_1280.jpg":"1006x1280","pp_21260968_1024.jpg":"805x1024","pp_21260968_640.jpg":"503x640","pp_21260968_480.jpg":"377x480","pp_21260968_340.jpg":"267x340","pp_21260968_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1281","hd_21260906_1920.jpg":"1920x1080","k_21260906_1280.jpg":"1280x1280","k_21260906_1024.jpg":"1024x1024","k_21260906_640.jpg":"640x640","k_21260906_480.jpg":"480x480","k_21260906_340.jpg":"340x340","k_21260906_220.jpg":"220x220","o_21260906_1280.jpg":"1280x854","o_21260906_1024.jpg":"1024x683","o_21260906_640.jpg":"640x427","o_21260906_480.jpg":"480x320","o_21260906_340.jpg":"340x226","o_21260906_220.jpg":"220x146","h_21260906_1280.jpg":"1280x854","h_21260906_1024.jpg":"1024x683","h_21260906_640.jpg":"640x427","h_21260906_480.jpg":"480x320","h_21260906_340.jpg":"340x227","h_21260906_220.jpg":"220x147","pp_21260906_1280.jpg":"1006x1280","pp_21260906_1024.jpg":"805x1024","pp_21260906_640.jpg":"503x640","pp_21260906_480.jpg":"377x480","pp_21260906_340.jpg":"267x340","pp_21260906_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1237","hd_21260914_1920.jpg":"1920x1080","k_21260914_1280.jpg":"1280x1280","k_21260914_1024.jpg":"1024x1024","k_21260914_640.jpg":"640x640","k_21260914_480.jpg":"480x480","k_21260914_340.jpg":"340x340","k_21260914_220.jpg":"220x220","o_21260914_1280.jpg":"1280x824","o_21260914_1024.jpg":"1024x659","o_21260914_640.jpg":"640x412","o_21260914_480.jpg":"480x309","o_21260914_340.jpg":"340x219","o_21260914_220.jpg":"220x141","h_21260914_1280.jpg":"1280x854","h_21260914_1024.jpg":"1024x683","h_21260914_640.jpg":"640x427","h_21260914_480.jpg":"480x320","h_21260914_340.jpg":"340x227","h_21260914_220.jpg":"220x147","pp_21260914_1280.jpg":"1006x1280","pp_21260914_1024.jpg":"805x1024","pp_21260914_640.jpg":"503x640","pp_21260914_480.jpg":"377x480","pp_21260914_340.jpg":"267x340","pp_21260914_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1080","hd_21258946_1920.jpg":"1920x1080","k_21258946_1280.jpg":"1280x1280","k_21258946_1024.jpg":"1024x1024","k_21258946_640.jpg":"640x640","k_21258946_480.jpg":"480x480","k_21258946_340.jpg":"340x340","k_21258946_220.jpg":"220x220","o_21258946_1280.jpg":"1280x720","o_21258946_1024.jpg":"1024x576","o_21258946_640.jpg":"640x360","o_21258946_480.jpg":"480x270","o_21258946_340.jpg":"340x191","o_21258946_220.jpg":"220x123","h_21258946_1280.jpg":"1280x854","h_21258946_1024.jpg":"1024x683","h_21258946_640.jpg":"640x427","h_21258946_480.jpg":"480x320","h_21258946_340.jpg":"340x227","h_21258946_220.jpg":"220x147","pp_21258946_1280.jpg":"1006x1280","pp_21258946_1024.jpg":"805x1024","pp_21258946_640.jpg":"503x640","pp_21258946_480.jpg":"377x480","pp_21258946_340.jpg":"267x340","pp_21258946_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1080","hd_21258956_1920.jpg":"1920x1080","k_21258956_1280.jpg":"1280x1280","k_21258956_1024.jpg":"1024x1024","k_21258956_640.jpg":"640x640","k_21258956_480.jpg":"480x480","k_21258956_340.jpg":"340x340","k_21258956_220.jpg":"220x220","o_21258956_1280.jpg":"1280x720","o_21258956_1024.jpg":"1024x576","o_21258956_640.jpg":"640x360","o_21258956_480.jpg":"480x270","o_21258956_340.jpg":"340x191","o_21258956_220.jpg":"220x123","h_21258956_1280.jpg":"1280x854","h_21258956_1024.jpg":"1024x683","h_21258956_640.jpg":"640x427","h_21258956_480.jpg":"480x320","h_21258956_340.jpg":"340x227","h_21258956_220.jpg":"220x147","pp_21258956_1280.jpg":"1006x1280","pp_21258956_1024.jpg":"805x1024","pp_21258956_640.jpg":"503x640","pp_21258956_480.jpg":"377x480","pp_21258956_340.jpg":"267x340","pp_21258956_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1080","hd_21258958_1920.jpg":"1920x1080","k_21258958_1280.jpg":"1280x1280","k_21258958_1024.jpg":"1024x1024","k_21258958_640.jpg":"640x640","k_21258958_480.jpg":"480x480","k_21258958_340.jpg":"340x340","k_21258958_220.jpg":"220x220","o_21258958_1280.jpg":"1280x720","o_21258958_1024.jpg":"1024x576","o_21258958_640.jpg":"640x360","o_21258958_480.jpg":"480x270","o_21258958_340.jpg":"340x191","o_21258958_220.jpg":"220x123","h_21258958_1280.jpg":"1280x854","h_21258958_1024.jpg":"1024x683","h_21258958_640.jpg":"640x427","h_21258958_480.jpg":"480x320","h_21258958_340.jpg":"340x227","h_21258958_220.jpg":"220x147","pp_21258958_1280.jpg":"1006x1280","pp_21258958_1024.jpg":"805x1024","pp_21258958_640.jpg":"503x640","pp_21258958_480.jpg":"377x480","pp_21258958_340.jpg":"267x340","pp_21258958_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1080","hd_21258976_1920.jpg":"1920x1080","k_21258976_1280.jpg":"1280x1280","k_21258976_1024.jpg":"1024x1024","k_21258976_640.jpg":"640x640","k_21258976_480.jpg":"480x480","k_21258976_340.jpg":"340x340","k_21258976_220.jpg":"220x220","o_21258976_1280.jpg":"1280x720","o_21258976_1024.jpg":"1024x576","o_21258976_640.jpg":"640x360","o_21258976_480.jpg":"480x270","o_21258976_340.jpg":"340x191","o_21258976_220.jpg":"220x123","h_21258976_1280.jpg":"1280x854","h_21258976_1024.jpg":"1024x683","h_21258976_640.jpg":"640x427","h_21258976_480.jpg":"480x320","h_21258976_340.jpg":"340x227","h_21258976_220.jpg":"220x147","pp_21258976_1280.jpg":"1006x1280","pp_21258976_1024.jpg":"805x1024","pp_21258976_640.jpg":"503x640","pp_21258976_480.jpg":"377x480","pp_21258976_340.jpg":"267x340","pp_21258976_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1080","hd_21259006_1920.jpg":"1920x1080","k_21259006_1280.jpg":"1280x1280","k_21259006_1024.jpg":"1024x1024","k_21259006_640.jpg":"640x640","k_21259006_480.jpg":"480x480","k_21259006_340.jpg":"340x340","k_21259006_220.jpg":"220x220","o_21259006_1280.jpg":"1280x720","o_21259006_1024.jpg":"1024x576","o_21259006_640.jpg":"640x360","o_21259006_480.jpg":"480x270","o_21259006_340.jpg":"340x191","o_21259006_220.jpg":"220x123","h_21259006_1280.jpg":"1280x854","h_21259006_1024.jpg":"1024x683","h_21259006_640.jpg":"640x427","h_21259006_480.jpg":"480x320","h_21259006_340.jpg":"340x227","h_21259006_220.jpg":"220x147","pp_21259006_1280.jpg":"1006x1280","pp_21259006_1024.jpg":"805x1024","pp_21259006_640.jpg":"503x640","pp_21259006_480.jpg":"377x480","pp_21259006_340.jpg":"267x340","pp_21259006_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1080","hd_21259022_1920.jpg":"1920x1080","k_21259022_1280.jpg":"1280x1280","k_21259022_1024.jpg":"1024x1024","k_21259022_640.jpg":"640x640","k_21259022_480.jpg":"480x480","k_21259022_340.jpg":"340x340","k_21259022_220.jpg":"220x220","o_21259022_1280.jpg":"1280x720","o_21259022_1024.jpg":"1024x576","o_21259022_640.jpg":"640x360","o_21259022_480.jpg":"480x270","o_21259022_340.jpg":"340x191","o_21259022_220.jpg":"220x123","h_21259022_1280.jpg":"1280x854","h_21259022_1024.jpg":"1024x683","h_21259022_640.jpg":"640x427","h_21259022_480.jpg":"480x320","h_21259022_340.jpg":"340x227","h_21259022_220.jpg":"220x147","pp_21259022_1280.jpg":"1006x1280","pp_21259022_1024.jpg":"805x1024","pp_21259022_640.jpg":"503x640","pp_21259022_480.jpg":"377x480","pp_21259022_340.jpg":"267x340","pp_21259022_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1080","hd_21259024_1920.jpg":"1920x1080","k_21259024_1280.jpg":"1280x1280","k_21259024_1024.jpg":"1024x1024","k_21259024_640.jpg":"640x640","k_21259024_480.jpg":"480x480","k_21259024_340.jpg":"340x340","k_21259024_220.jpg":"220x220","o_21259024_1280.jpg":"1280x720","o_21259024_1024.jpg":"1024x576","o_21259024_640.jpg":"640x360","o_21259024_480.jpg":"480x270","o_21259024_340.jpg":"340x191","o_21259024_220.jpg":"220x123","h_21259024_1280.jpg":"1280x854","h_21259024_1024.jpg":"1024x683","h_21259024_640.jpg":"640x427","h_21259024_480.jpg":"480x320","h_21259024_340.jpg":"340x227","h_21259024_220.jpg":"220x147","pp_21259024_1280.jpg":"1006x1280","pp_21259024_1024.jpg":"805x1024","pp_21259024_640.jpg":"503x640","pp_21259024_480.jpg":"377x480","pp_21259024_340.jpg":"267x340","pp_21259024_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1080","hd_21259040_1920.jpg":"1920x1080","k_21259040_1280.jpg":"1280x1280","k_21259040_1024.jpg":"1024x1024","k_21259040_640.jpg":"640x640","k_21259040_480.jpg":"480x480","k_21259040_340.jpg":"340x340","k_21259040_220.jpg":"220x220","o_21259040_1280.jpg":"1280x720","o_21259040_1024.jpg":"1024x576","o_21259040_640.jpg":"640x360","o_21259040_480.jpg":"480x270","o_21259040_340.jpg":"340x191","o_21259040_220.jpg":"220x123","h_21259040_1280.jpg":"1280x854","h_21259040_1024.jpg":"1024x683","h_21259040_640.jpg":"640x427","h_21259040_480.jpg":"480x320","h_21259040_340.jpg":"340x227","h_21259040_220.jpg":"220x147","pp_21259040_1280.jpg":"1006x1280","pp_21259040_1024.jpg":"805x1024","pp_21259040_640.jpg":"503x640","pp_21259040_480.jpg":"377x480","pp_21259040_340.jpg":"267x340","pp_21259040_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1080","hd_21259076_1920.jpg":"1920x1080","k_21259076_1280.jpg":"1280x1280","k_21259076_1024.jpg":"1024x1024","k_21259076_640.jpg":"640x640","k_21259076_480.jpg":"480x480","k_21259076_340.jpg":"340x340","k_21259076_220.jpg":"220x220","o_21259076_1280.jpg":"1280x720","o_21259076_1024.jpg":"1024x576","o_21259076_640.jpg":"640x360","o_21259076_480.jpg":"480x270","o_21259076_340.jpg":"340x191","o_21259076_220.jpg":"220x123","h_21259076_1280.jpg":"1280x854","h_21259076_1024.jpg":"1024x683","h_21259076_640.jpg":"640x427","h_21259076_480.jpg":"480x320","h_21259076_340.jpg":"340x227","h_21259076_220.jpg":"220x147","pp_21259076_1280.jpg":"1006x1280","pp_21259076_1024.jpg":"805x1024","pp_21259076_640.jpg":"503x640","pp_21259076_480.jpg":"377x480","pp_21259076_340.jpg":"267x340","pp_21259076_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1080","hd_21259082_1920.jpg":"1920x1080","k_21259082_1280.jpg":"1280x1280","k_21259082_1024.jpg":"1024x1024","k_21259082_640.jpg":"640x640","k_21259082_480.jpg":"480x480","k_21259082_340.jpg":"340x340","k_21259082_220.jpg":"220x220","o_21259082_1280.jpg":"1280x720","o_21259082_1024.jpg":"1024x576","o_21259082_640.jpg":"640x360","o_21259082_480.jpg":"480x270","o_21259082_340.jpg":"340x191","o_21259082_220.jpg":"220x123","h_21259082_1280.jpg":"1280x854","h_21259082_1024.jpg":"1024x683","h_21259082_640.jpg":"640x427","h_21259082_480.jpg":"480x320","h_21259082_340.jpg":"340x227","h_21259082_220.jpg":"220x147","pp_21259082_1280.jpg":"1006x1280","pp_21259082_1024.jpg":"805x1024","pp_21259082_640.jpg":"503x640","pp_21259082_480.jpg":"377x480","pp_21259082_340.jpg":"267x340","pp_21259082_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1080","hd_21259134_1920.jpg":"1920x1080","k_21259134_1280.jpg":"1280x1280","k_21259134_1024.jpg":"1024x1024","k_21259134_640.jpg":"640x640","k_21259134_480.jpg":"480x480","k_21259134_340.jpg":"340x340","k_21259134_220.jpg":"220x220","o_21259134_1280.jpg":"1280x720","o_21259134_1024.jpg":"1024x576","o_21259134_640.jpg":"640x360","o_21259134_480.jpg":"480x270","o_21259134_340.jpg":"340x191","o_21259134_220.jpg":"220x123","h_21259134_1280.jpg":"1280x854","h_21259134_1024.jpg":"1024x683","h_21259134_640.jpg":"640x427","h_21259134_480.jpg":"480x320","h_21259134_340.jpg":"340x227","h_21259134_220.jpg":"220x147","pp_21259134_1280.jpg":"1006x1280","pp_21259134_1024.jpg":"805x1024","pp_21259134_640.jpg":"503x640","pp_21259134_480.jpg":"377x480","pp_21259134_340.jpg":"267x340","pp_21259134_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1080","hd_21259136_1920.jpg":"1920x1080","k_21259136_1280.jpg":"1280x1280","k_21259136_1024.jpg":"1024x1024","k_21259136_640.jpg":"640x640","k_21259136_480.jpg":"480x480","k_21259136_340.jpg":"340x340","k_21259136_220.jpg":"220x220","o_21259136_1280.jpg":"1280x720","o_21259136_1024.jpg":"1024x576","o_21259136_640.jpg":"640x360","o_21259136_480.jpg":"480x270","o_21259136_340.jpg":"340x191","o_21259136_220.jpg":"220x123","h_21259136_1280.jpg":"1280x854","h_21259136_1024.jpg":"1024x683","h_21259136_640.jpg":"640x427","h_21259136_480.jpg":"480x320","h_21259136_340.jpg":"340x227","h_21259136_220.jpg":"220x147","pp_21259136_1280.jpg":"1006x1280","pp_21259136_1024.jpg":"805x1024","pp_21259136_640.jpg":"503x640","pp_21259136_480.jpg":"377x480","pp_21259136_340.jpg":"267x340","pp_21259136_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1080","hd_21259152_1920.jpg":"1920x1080","k_21259152_1280.jpg":"1280x1280","k_21259152_1024.jpg":"1024x1024","k_21259152_640.jpg":"640x640","k_21259152_480.jpg":"480x480","k_21259152_340.jpg":"340x340","k_21259152_220.jpg":"220x220","o_21259152_1280.jpg":"1280x720","o_21259152_1024.jpg":"1024x576","o_21259152_640.jpg":"640x360","o_21259152_480.jpg":"480x270","o_21259152_340.jpg":"340x191","o_21259152_220.jpg":"220x123","h_21259152_1280.jpg":"1280x854","h_21259152_1024.jpg":"1024x683","h_21259152_640.jpg":"640x427","h_21259152_480.jpg":"480x320","h_21259152_340.jpg":"340x227","h_21259152_220.jpg":"220x147","pp_21259152_1280.jpg":"1006x1280","pp_21259152_1024.jpg":"805x1024","pp_21259152_640.jpg":"503x640","pp_21259152_480.jpg":"377x480","pp_21259152_340.jpg":"267x340","pp_21259152_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1080","hd_21259224_1920.jpg":"1920x1080","k_21259224_1280.jpg":"1280x1280","k_21259224_1024.jpg":"1024x1024","k_21259224_640.jpg":"640x640","k_21259224_480.jpg":"480x480","k_21259224_340.jpg":"340x340","k_21259224_220.jpg":"220x220","o_21259224_1280.jpg":"1280x720","o_21259224_1024.jpg":"1024x576","o_21259224_640.jpg":"640x360","o_21259224_480.jpg":"480x270","o_21259224_340.jpg":"340x191","o_21259224_220.jpg":"220x123","h_21259224_1280.jpg":"1280x854","h_21259224_1024.jpg":"1024x683","h_21259224_640.jpg":"640x427","h_21259224_480.jpg":"480x320","h_21259224_340.jpg":"340x227","h_21259224_220.jpg":"220x147","pp_21259224_1280.jpg":"1006x1280","pp_21259224_1024.jpg":"805x1024","pp_21259224_640.jpg":"503x640","pp_21259224_480.jpg":"377x480","pp_21259224_340.jpg":"267x340","pp_21259224_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1272","hd_21260968_1920.jpg":"1920x1080","k_21260968_1280.jpg":"1280x1280","k_21260968_1024.jpg":"1024x1024","k_21260968_640.jpg":"640x640","k_21260968_480.jpg":"480x480","k_21260968_340.jpg":"340x340","k_21260968_220.jpg":"220x220","o_21260968_1280.jpg":"1280x848","o_21260968_1024.jpg":"1024x678","o_21260968_640.jpg":"640x424","o_21260968_480.jpg":"480x318","o_21260968_340.jpg":"340x225","o_21260968_220.jpg":"220x145","h_21260968_1280.jpg":"1280x854","h_21260968_1024.jpg":"1024x683","h_21260968_640.jpg":"640x427","h_21260968_480.jpg":"480x320","h_21260968_340.jpg":"340x227","h_21260968_220.jpg":"220x147","pp_21260968_1280.jpg":"1006x1280","pp_21260968_1024.jpg":"805x1024","pp_21260968_640.jpg":"503x640","pp_21260968_480.jpg":"377x480","pp_21260968_340.jpg":"267x340","pp_21260968_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1184","hd_21260966_1920.jpg":"1920x1080","k_21260966_1280.jpg":"1280x1280","k_21260966_1024.jpg":"1024x1024","k_21260966_640.jpg":"640x640","k_21260966_480.jpg":"480x480","k_21260966_340.jpg":"340x340","k_21260966_220.jpg":"220x220","o_21260966_1280.jpg":"1280x789","o_21260966_1024.jpg":"1024x631","o_21260966_640.jpg":"640x394","o_21260966_480.jpg":"480x296","o_21260966_340.jpg":"340x209","o_21260966_220.jpg":"220x135","h_21260966_1280.jpg":"1280x854","h_21260966_1024.jpg":"1024x683","h_21260966_640.jpg":"640x427","h_21260966_480.jpg":"480x320","h_21260966_340.jpg":"340x227","h_21260966_220.jpg":"220x147","pp_21260966_1280.jpg":"1006x1280","pp_21260966_1024.jpg":"805x1024","pp_21260966_640.jpg":"503x640","pp_21260966_480.jpg":"377x480","pp_21260966_340.jpg":"267x340","pp_21260966_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1130","hd_21260958_1920.jpg":"1920x1080","k_21260958_1280.jpg":"1280x1280","k_21260958_1024.jpg":"1024x1024","k_21260958_640.jpg":"640x640","k_21260958_480.jpg":"480x480","k_21260958_340.jpg":"340x340","k_21260958_220.jpg":"220x220","o_21260958_1280.jpg":"1280x753","o_21260958_1024.jpg":"1024x602","o_21260958_640.jpg":"640x376","o_21260958_480.jpg":"480x282","o_21260958_340.jpg":"340x200","o_21260958_220.jpg":"220x129","h_21260958_1280.jpg":"1280x854","h_21260958_1024.jpg":"1024x683","h_21260958_640.jpg":"640x427","h_21260958_480.jpg":"480x320","h_21260958_340.jpg":"340x227","h_21260958_220.jpg":"220x147","pp_21260958_1280.jpg":"1006x1280","pp_21260958_1024.jpg":"805x1024","pp_21260958_640.jpg":"503x640","pp_21260958_480.jpg":"377x480","pp_21260958_340.jpg":"267x340","pp_21260958_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1266","hd_21260952_1920.jpg":"1920x1080","k_21260952_1280.jpg":"1280x1280","k_21260952_1024.jpg":"1024x1024","k_21260952_640.jpg":"640x640","k_21260952_480.jpg":"480x480","k_21260952_340.jpg":"340x340","k_21260952_220.jpg":"220x220","o_21260952_1280.jpg":"1280x844","o_21260952_1024.jpg":"1024x675","o_21260952_640.jpg":"640x422","o_21260952_480.jpg":"480x316","o_21260952_340.jpg":"340x224","o_21260952_220.jpg":"220x145","h_21260952_1280.jpg":"1280x854","h_21260952_1024.jpg":"1024x683","h_21260952_640.jpg":"640x427","h_21260952_480.jpg":"480x320","h_21260952_340.jpg":"340x227","h_21260952_220.jpg":"220x147","pp_21260952_1280.jpg":"1006x1280","pp_21260952_1024.jpg":"805x1024","pp_21260952_640.jpg":"503x640","pp_21260952_480.jpg":"377x480","pp_21260952_340.jpg":"267x340","pp_21260952_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1266","hd_21260952_1920.jpg":"1920x1080","k_21260952_1280.jpg":"1280x1280","k_21260952_1024.jpg":"1024x1024","k_21260952_640.jpg":"640x640","k_21260952_480.jpg":"480x480","k_21260952_340.jpg":"340x340","k_21260952_220.jpg":"220x220","o_21260952_1280.jpg":"1280x844","o_21260952_1024.jpg":"1024x675","o_21260952_640.jpg":"640x422","o_21260952_480.jpg":"480x316","o_21260952_340.jpg":"340x224","o_21260952_220.jpg":"220x145","h_21260952_1280.jpg":"1280x854","h_21260952_1024.jpg":"1024x683","h_21260952_640.jpg":"640x427","h_21260952_480.jpg":"480x320","h_21260952_340.jpg":"340x227","h_21260952_220.jpg":"220x147","pp_21260952_1280.jpg":"1006x1280","pp_21260952_1024.jpg":"805x1024","pp_21260952_640.jpg":"503x640","pp_21260952_480.jpg":"377x480","pp_21260952_340.jpg":"267x340","pp_21260952_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x865","hd_21260940_1920.jpg":"1920x1080","k_21260940_1280.jpg":"1280x1280","k_21260940_1024.jpg":"1024x1024","k_21260940_640.jpg":"640x640","k_21260940_480.jpg":"480x480","k_21260940_340.jpg":"340x340","k_21260940_220.jpg":"220x220","o_21260940_1280.jpg":"1280x576","o_21260940_1024.jpg":"1024x461","o_21260940_640.jpg":"640x288","o_21260940_480.jpg":"480x216","o_21260940_340.jpg":"340x153","o_21260940_220.jpg":"220x99","h_21260940_1280.jpg":"1280x854","h_21260940_1024.jpg":"1024x683","h_21260940_640.jpg":"640x427","h_21260940_480.jpg":"480x320","h_21260940_340.jpg":"340x227","h_21260940_220.jpg":"220x147","pp_21260940_1280.jpg":"1006x1280","pp_21260940_1024.jpg":"805x1024","pp_21260940_640.jpg":"503x640","pp_21260940_480.jpg":"377x480","pp_21260940_340.jpg":"267x340","pp_21260940_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1213","hd_21260932_1920.jpg":"1920x1080","k_21260932_1280.jpg":"1280x1280","k_21260932_1024.jpg":"1024x1024","k_21260932_640.jpg":"640x640","k_21260932_480.jpg":"480x480","k_21260932_340.jpg":"340x340","k_21260932_220.jpg":"220x220","o_21260932_1280.jpg":"1280x808","o_21260932_1024.jpg":"1024x646","o_21260932_640.jpg":"640x404","o_21260932_480.jpg":"480x303","o_21260932_340.jpg":"340x214","o_21260932_220.jpg":"220x138","h_21260932_1280.jpg":"1280x854","h_21260932_1024.jpg":"1024x683","h_21260932_640.jpg":"640x427","h_21260932_480.jpg":"480x320","h_21260932_340.jpg":"340x227","h_21260932_220.jpg":"220x147","pp_21260932_1280.jpg":"1006x1280","pp_21260932_1024.jpg":"805x1024","pp_21260932_640.jpg":"503x640","pp_21260932_480.jpg":"377x480","pp_21260932_340.jpg":"267x340","pp_21260932_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1271","hd_21260930_1920.jpg":"1920x1080","k_21260930_1280.jpg":"1280x1280","k_21260930_1024.jpg":"1024x1024","k_21260930_640.jpg":"640x640","k_21260930_480.jpg":"480x480","k_21260930_340.jpg":"340x340","k_21260930_220.jpg":"220x220","o_21260930_1280.jpg":"1280x847","o_21260930_1024.jpg":"1024x677","o_21260930_640.jpg":"640x423","o_21260930_480.jpg":"480x317","o_21260930_340.jpg":"340x225","o_21260930_220.jpg":"220x145","h_21260930_1280.jpg":"1280x854","h_21260930_1024.jpg":"1024x683","h_21260930_640.jpg":"640x427","h_21260930_480.jpg":"480x320","h_21260930_340.jpg":"340x227","h_21260930_220.jpg":"220x147","pp_21260930_1280.jpg":"1006x1280","pp_21260930_1024.jpg":"805x1024","pp_21260930_640.jpg":"503x640","pp_21260930_480.jpg":"377x480","pp_21260930_340.jpg":"267x340","pp_21260930_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1319","hd_21260928_1920.jpg":"1920x1080","k_21260928_1280.jpg":"1280x1280","k_21260928_1024.jpg":"1024x1024","k_21260928_640.jpg":"640x640","k_21260928_480.jpg":"480x480","k_21260928_340.jpg":"340x340","k_21260928_220.jpg":"220x220","o_21260928_1280.jpg":"1280x879","o_21260928_1024.jpg":"1024x703","o_21260928_640.jpg":"640x439","o_21260928_480.jpg":"480x329","o_21260928_340.jpg":"340x233","o_21260928_220.jpg":"220x151","h_21260928_1280.jpg":"1280x854","h_21260928_1024.jpg":"1024x683","h_21260928_640.jpg":"640x427","h_21260928_480.jpg":"480x320","h_21260928_340.jpg":"340x227","h_21260928_220.jpg":"220x147","pp_21260928_1280.jpg":"1006x1280","pp_21260928_1024.jpg":"805x1024","pp_21260928_640.jpg":"503x640","pp_21260928_480.jpg":"377x480","pp_21260928_340.jpg":"267x340","pp_21260928_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x2877","hd_21260926_1920.jpg":"1920x1080","k_21260926_1280.jpg":"1280x1280","k_21260926_1024.jpg":"1024x1024","k_21260926_640.jpg":"640x640","k_21260926_480.jpg":"480x480","k_21260926_340.jpg":"340x340","k_21260926_220.jpg":"220x220","o_21260926_1280.jpg":"1280x1918","o_21260926_1024.jpg":"1024x1534","o_21260926_640.jpg":"640x959","o_21260926_480.jpg":"480x719","o_21260926_340.jpg":"340x509","o_21260926_220.jpg":"220x329","h_21260926_1280.jpg":"1280x854","h_21260926_1024.jpg":"1024x683","h_21260926_640.jpg":"640x427","h_21260926_480.jpg":"480x320","h_21260926_340.jpg":"340x227","h_21260926_220.jpg":"220x147","pp_21260926_1280.jpg":"1006x1280","pp_21260926_1024.jpg":"805x1024","pp_21260926_640.jpg":"503x640","pp_21260926_480.jpg":"377x480","pp_21260926_340.jpg":"267x340","pp_21260926_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1281","hd_21260924_1920.jpg":"1920x1080","k_21260924_1280.jpg":"1280x1280","k_21260924_1024.jpg":"1024x1024","k_21260924_640.jpg":"640x640","k_21260924_480.jpg":"480x480","k_21260924_340.jpg":"340x340","k_21260924_220.jpg":"220x220","o_21260924_1280.jpg":"1280x854","o_21260924_1024.jpg":"1024x683","o_21260924_640.jpg":"640x427","o_21260924_480.jpg":"480x320","o_21260924_340.jpg":"340x226","o_21260924_220.jpg":"220x146","h_21260924_1280.jpg":"1280x854","h_21260924_1024.jpg":"1024x683","h_21260924_640.jpg":"640x427","h_21260924_480.jpg":"480x320","h_21260924_340.jpg":"340x227","h_21260924_220.jpg":"220x147","pp_21260924_1280.jpg":"1006x1280","pp_21260924_1024.jpg":"805x1024","pp_21260924_640.jpg":"503x640","pp_21260924_480.jpg":"377x480","pp_21260924_340.jpg":"267x340","pp_21260924_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1281","hd_21260922_1920.jpg":"1920x1080","k_21260922_1280.jpg":"1280x1280","k_21260922_1024.jpg":"1024x1024","k_21260922_640.jpg":"640x640","k_21260922_480.jpg":"480x480","k_21260922_340.jpg":"340x340","k_21260922_220.jpg":"220x220","o_21260922_1280.jpg":"1280x854","o_21260922_1024.jpg":"1024x683","o_21260922_640.jpg":"640x427","o_21260922_480.jpg":"480x320","o_21260922_340.jpg":"340x226","o_21260922_220.jpg":"220x146","h_21260922_1280.jpg":"1280x854","h_21260922_1024.jpg":"1024x683","h_21260922_640.jpg":"640x427","h_21260922_480.jpg":"480x320","h_21260922_340.jpg":"340x227","h_21260922_220.jpg":"220x147","pp_21260922_1280.jpg":"1006x1280","pp_21260922_1024.jpg":"805x1024","pp_21260922_640.jpg":"503x640","pp_21260922_480.jpg":"377x480","pp_21260922_340.jpg":"267x340","pp_21260922_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x2877","hd_21260918_1920.jpg":"1920x1080","k_21260918_1280.jpg":"1280x1280","k_21260918_1024.jpg":"1024x1024","k_21260918_640.jpg":"640x640","k_21260918_480.jpg":"480x480","k_21260918_340.jpg":"340x340","k_21260918_220.jpg":"220x220","o_21260918_1280.jpg":"1280x1918","o_21260918_1024.jpg":"1024x1534","o_21260918_640.jpg":"640x959","o_21260918_480.jpg":"480x719","o_21260918_340.jpg":"340x509","o_21260918_220.jpg":"220x329","h_21260918_1280.jpg":"1280x854","h_21260918_1024.jpg":"1024x683","h_21260918_640.jpg":"640x427","h_21260918_480.jpg":"480x320","h_21260918_340.jpg":"340x227","h_21260918_220.jpg":"220x147","pp_21260918_1280.jpg":"1006x1280","pp_21260918_1024.jpg":"805x1024","pp_21260918_640.jpg":"503x640","pp_21260918_480.jpg":"377x480","pp_21260918_340.jpg":"267x340","pp_21260918_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1281","hd_21260916_1920.jpg":"1920x1080","k_21260916_1280.jpg":"1280x1280","k_21260916_1024.jpg":"1024x1024","k_21260916_640.jpg":"640x640","k_21260916_480.jpg":"480x480","k_21260916_340.jpg":"340x340","k_21260916_220.jpg":"220x220","o_21260916_1280.jpg":"1280x854","o_21260916_1024.jpg":"1024x683","o_21260916_640.jpg":"640x427","o_21260916_480.jpg":"480x320","o_21260916_340.jpg":"340x226","o_21260916_220.jpg":"220x146","h_21260916_1280.jpg":"1280x854","h_21260916_1024.jpg":"1024x683","h_21260916_640.jpg":"640x427","h_21260916_480.jpg":"480x320","h_21260916_340.jpg":"340x227","h_21260916_220.jpg":"220x147","pp_21260916_1280.jpg":"1006x1280","pp_21260916_1024.jpg":"805x1024","pp_21260916_640.jpg":"503x640","pp_21260916_480.jpg":"377x480","pp_21260916_340.jpg":"267x340","pp_21260916_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1493","hd_21260910_1920.jpg":"1920x1080","k_21260910_1280.jpg":"1280x1280","k_21260910_1024.jpg":"1024x1024","k_21260910_640.jpg":"640x640","k_21260910_480.jpg":"480x480","k_21260910_340.jpg":"340x340","k_21260910_220.jpg":"220x220","o_21260910_1280.jpg":"1280x995","o_21260910_1024.jpg":"1024x796","o_21260910_640.jpg":"640x497","o_21260910_480.jpg":"480x373","o_21260910_340.jpg":"340x264","o_21260910_220.jpg":"220x171","h_21260910_1280.jpg":"1280x854","h_21260910_1024.jpg":"1024x683","h_21260910_640.jpg":"640x427","h_21260910_480.jpg":"480x320","h_21260910_340.jpg":"340x227","h_21260910_220.jpg":"220x147","pp_21260910_1280.jpg":"1006x1280","pp_21260910_1024.jpg":"805x1024","pp_21260910_640.jpg":"503x640","pp_21260910_480.jpg":"377x480","pp_21260910_340.jpg":"267x340","pp_21260910_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1306","hd_21260900_1920.jpg":"1920x1080","k_21260900_1280.jpg":"1280x1280","k_21260900_1024.jpg":"1024x1024","k_21260900_640.jpg":"640x640","k_21260900_480.jpg":"480x480","k_21260900_340.jpg":"340x340","k_21260900_220.jpg":"220x220","o_21260900_1280.jpg":"1280x870","o_21260900_1024.jpg":"1024x696","o_21260900_640.jpg":"640x435","o_21260900_480.jpg":"480x326","o_21260900_340.jpg":"340x231","o_21260900_220.jpg":"220x149","h_21260900_1280.jpg":"1280x854","h_21260900_1024.jpg":"1024x683","h_21260900_640.jpg":"640x427","h_21260900_480.jpg":"480x320","h_21260900_340.jpg":"340x227","h_21260900_220.jpg":"220x147","pp_21260900_1280.jpg":"1006x1280","pp_21260900_1024.jpg":"805x1024","pp_21260900_640.jpg":"503x640","pp_21260900_480.jpg":"377x480","pp_21260900_340.jpg":"267x340","pp_21260900_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1184","hd_21260896_1920.jpg":"1920x1080","k_21260896_1280.jpg":"1280x1280","k_21260896_1024.jpg":"1024x1024","k_21260896_640.jpg":"640x640","k_21260896_480.jpg":"480x480","k_21260896_340.jpg":"340x340","k_21260896_220.jpg":"220x220","o_21260896_1280.jpg":"1280x789","o_21260896_1024.jpg":"1024x631","o_21260896_640.jpg":"640x394","o_21260896_480.jpg":"480x296","o_21260896_340.jpg":"340x209","o_21260896_220.jpg":"220x135","h_21260896_1280.jpg":"1280x854","h_21260896_1024.jpg":"1024x683","h_21260896_640.jpg":"640x427","h_21260896_480.jpg":"480x320","h_21260896_340.jpg":"340x227","h_21260896_220.jpg":"220x147","pp_21260896_1280.jpg":"1006x1280","pp_21260896_1024.jpg":"805x1024","pp_21260896_640.jpg":"503x640","pp_21260896_480.jpg":"377x480","pp_21260896_340.jpg":"267x340","pp_21260896_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1480","hd_21260890_1920.jpg":"1920x1080","k_21260890_1280.jpg":"1280x1280","k_21260890_1024.jpg":"1024x1024","k_21260890_640.jpg":"640x640","k_21260890_480.jpg":"480x480","k_21260890_340.jpg":"340x340","k_21260890_220.jpg":"220x220","o_21260890_1280.jpg":"1280x986","o_21260890_1024.jpg":"1024x789","o_21260890_640.jpg":"640x493","o_21260890_480.jpg":"480x370","o_21260890_340.jpg":"340x262","o_21260890_220.jpg":"220x169","h_21260890_1280.jpg":"1280x854","h_21260890_1024.jpg":"1024x683","h_21260890_640.jpg":"640x427","h_21260890_480.jpg":"480x320","h_21260890_340.jpg":"340x227","h_21260890_220.jpg":"220x147","pp_21260890_1280.jpg":"1006x1280","pp_21260890_1024.jpg":"805x1024","pp_21260890_640.jpg":"503x640","pp_21260890_480.jpg":"377x480","pp_21260890_340.jpg":"267x340","pp_21260890_220.jpg":"173x220"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 423 [name] => Panorama [alias] => panorama [description] => [parent] => 254 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 6 [params] => {"inheritFrom":"254","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 4098259 Threads: 6 Questions: 122775212 Slow queries: 53600 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 3735362 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 56 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front04 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /mozaik/panorama ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 423 [name] => Panorama [alias] => panorama [parent] => 254 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /mozaik/panorama ) ) [link] => /mozaik/panorama/s-planinarima-smo-se-popeli-na-omisku-dinaru-prizori-ce-vas-ostaviti-bez-daha-gustajte-u-njima-ono-kad-je-cili-jadran-ka-na-pjatu-1175608 [printLink] => /mozaik/panorama/s-planinarima-smo-se-popeli-na-omisku-dinaru-prizori-ce-vas-ostaviti-bez-daha-gustajte-u-njima-ono-kad-je-cili-jadran-ka-na-pjatu-1175608?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 272965 [name] => Dinara [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => dinara [link] => /tag/dinara ) [1] => stdClass Object ( [id] => 370632 [name] => planinarenje [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => planinarenje [link] => /tag/planinarenje ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [Subtitle] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => Planinari su se, pod vodstvom aktualnog predsjednika Dražena Pavića, okupili u Solinu, pa su potom krenuli u poznato turističko mjesto Pisak, odakle su se zaputili na uspon [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => OKO SVETOG JURE [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => S planinarima smo se popeli na omišku Dinaru, prizori će vas ostaviti bez daha, guštajte u njima: Ono kad je cili Jadran ka‘ na pjatu... [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3145 [name] => Joško Dadić [username] => jo-ko-dadi [email] => jo-ko-dadi@sd.hr [password] => $2y$10$PPsstLu9jvi3jd949k9gFucJN1g/X8TU6EeYXYPui9evlGL78arTG [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/josko-dadic-3145 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1663 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/9a24994dbd79c363290ede74a8a5a09a?s=100&default=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/03/13/21259054.jpg [galleryCount] => 38 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Tonći Moković, Pd Sveti Jure [mainImageDesc] =>

Mao što se može usporediti s vizurama sa Šatorice

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/03/13/21259054.jpg [title] =>

Mao što se može usporediti s vizurama sa Šatorice

Tonći Moković, Pd Sveti Jure ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/03/13/21258942.jpg [title] =>

Veliko plaventilo na Šatorici ima sasvim nove konotacije

Tonći Moković Pd Sveti Jure ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/03/13/21260920.jpg [title] =>

Ljupki Pisak podno Omiške Dinare

Josko Supic/Cropix ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/03/13/21260968.jpg [title] =>

Planinarski klub sv.Jure iz Solina organizirao je uspon na Omišku Dinaru

Josko Supic/Cropix ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/03/13/21260906.jpg [title] =>

Predsjednik planinarskog kluba sv. Jure Dražen Pavić: naše društvo dosta ulaže u edukacije svojih članova

Josko Supic/Cropix ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/03/13/21260914.jpg [title] =>

Pomoćna vodićka Vesna Žižić

Josko Supic/Cropix ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/03/13/21258946.jpg [title] =>

S uspona na Šatoricu

Tonći Moković Pd Sveti Jure ) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/03/13/21258956.jpg [title] =>

S uspona na Šatoricu

Tonći Moković Pd Sveti Jure ) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/03/13/21258958.jpg [title] =>

S uspona na Šatoricu

Tonći Moković, Pd Sveti Jure ) [9] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/03/13/21258976.jpg [title] =>

Pogled s Omiške Dinare

Tonči Moković, Pd Sveti Jure ) [10] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/03/13/21259006.jpg [title] =>

S planinarskog uspona na Šatoricu

Tonći Moković, Pd Sveti Jure ) [11] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/03/13/21259022.jpg [title] =>

S uspona na Šatoricu

Tonći Moković, Pd Sveti Jure ) [12] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/03/13/21259024.jpg [title] =>

Ovo je ”Put života”

Tonći Moković, Pd Sveti Jure ) [13] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/03/13/21259040.jpg [title] =>

Na ovoj karti ucrtano je kuda ide ”Put života”

Tonći Moković, Pd Sveti Jure ) [14] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/03/13/21259076.jpg [title] =>

S uspona na Šatoricu

Tonči Moković, Pd Sveti Jure ) [15] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/03/13/21259082.jpg [title] =>

S uspona na Šatoricu

Tonći Moković, Pd Sveti Jure ) [16] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/03/13/21259134.jpg [title] =>

S uspona na Šatoricu

Tonći Moković, Pd Sveti Jure ) [17] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/03/13/21259136.jpg [title] =>

Sa Šatorica se pruža predivan pogled

Tonći Moković, Pd Sveti Jure ) [18] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/03/13/21259152.jpg [title] =>

Plninari tijekom uspona na Šatoricu

Tonći Moković, Pd Sveti Jure ) [19] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/03/13/21259224.jpg [title] =>

Nakon uspona od četiri i pol sata, planinari su stigli na Šatorice

Tonći Moković ) [20] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/03/13/21260968.jpg [title] =>

Sa penjanja planinarskom stazom

Josko Supic/Cropix ) [21] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/03/13/21260966.jpg [title] =>

Sudjelovalo je sedamdesetak planinarki i paninara

Josko Supic/Cropix ) [22] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/03/13/21260958.jpg [title] => Josko Supic/Cropix ) [23] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/03/13/21260952.jpg [title] => Josko Supic/Cropix ) [24] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/03/13/21260952.jpg [title] => Josko Supic/Cropix ) [25] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/03/13/21260940.jpg [title] => Josko Supic/Cropix ) [26] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/03/13/21260932.jpg [title] => Josko Supic/Cropix ) [27] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/03/13/21260930.jpg [title] => Josko Supic/Cropix ) [28] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/03/13/21260928.jpg [title] => Josko Supic/Cropix ) [29] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/03/13/21260926.jpg [title] => Josko Supic/Cropix ) [30] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/03/13/21260924.jpg [title] => Josko Supic/Cropix ) [31] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/03/13/21260922.jpg [title] => Josko Supic/Cropix ) [32] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/03/13/21260918.jpg [title] => Josko Supic/Cropix ) [33] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/03/13/21260916.jpg [title] => Josko Supic/Cropix ) [34] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/03/13/21260910.jpg [title] =>

Predsjednik planinarskog kluba sv. Jure Dražen Pavić

Josko Supic/Cropix ) [35] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/03/13/21260900.jpg [title] => Josko Supic/Cropix ) [36] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/03/13/21260896.jpg [title] => Josko Supic/Cropix ) [37] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/03/13/21260890.jpg [title] => Josko Supic/Cropix ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Iako je Solin grad s dugogodišnjom planinarskom tradicijom, do sada nije imao planinarsko društvo, tako da je osnivanje PD-a Sveti Jure dočekano s velikim odobravanjem zaljubljenika u planine i prirodu.

Društvo je osnovala skupina zaljubljenika u planine koja je shvatila kako gradu okruženom dvjema planinama, Kozjakom i Mosorom, a koji broji gotovo 25 tisuća stanovnika, nedostaje planinarsko društvo, to više što brojni poznati hrvatski planinari i alpinisti potječu upravo iz Solina.

Čak 53 člana PD-a Sveti Jure – Solin uputila su se u nedjelju na Omišku Dinaru, na planirani izlet na Šatoricu, na 642 metra.

U nedjelju su krenuli na planinarenje po Omiškoj Dinari stazom dostojnom svoga imena – Put života. Planinari su se, pod vodstvom aktualnog predsjednika Dražena Pavića, okupili u Solinu, pa su potom autobusom i osobnim vozilima krenuli u poznato turističko mjesto Pisak, odakle su se zaputili na uspon.

---

image

Veliko plaventilo na Šatorici ima sasvim nove konotacije

Tonći Moković Pd Sveti Jure
---

Preko Gornjih Fistanića krenuli su uzbrdo serpentinama Krugom do Pasa (594 m n/v). Nastavili su dalje širokim grebenom, uz vijugave blage prijelaze uzbrdo-nizbrdo. Preko Smrčice (600 m n/v) planinari su došli do najviše točke uspona Gradina – Šatorica (642 m n/v).

Ritam je bio lagan, a na uspon su se, prateći Dražena Pavića, uputila i dvojica potpisanih autora ovog teksta, kako bismo vidjeli dokle ćemo moći.

'Krepavanje' s vidicima

– Što dodati osim da je ovo za krepat – kazao sam nakon dvadeset minuta uspona fotoreporteru Jošku Šupiću, koji je, istini na volju, imao više force od mene.

Ipak, cijelim putem uživali smo u prekrasnim vidicima na otoke, primorska mjesta te živopisne predjele ostataka brdskih naselja. Onda smo se, na pola puta prvog dijela uspona, odlučili vratiti, uz zajednički zaključak kako za ovo ipak treba biti istreniran. Zato čestitka i veliko hvala djelatnicima Planinarskog društva Sveti Jure. I da, povratak je nama bio teži od samog uspona. Istaknimo kako je glavni vodič ovog izleta bila Manda Podrug, ujedno tajnica PD-a Sveti Jure, dok je pomoćni vodič bila Vesna Žižić.

---

image

Planinarski klub sv.Jure iz Solina organizirao je uspon na Omišku Dinaru

Josko Supic/Cropix
---

Istaknimo kako je odlične fotografije s uspona na Šatorice za Slobodnu Dalmaciju napravio dronom Tonći Moković, vrsni planinar PD-a Sveti Jure – Solin. S njegovim fotografijama možemo vidjeti kakvo su se planinari s početka uspona u Pisku, svi redom uspeli na Šatoricu, te doslovo, uživali tijekom putom rutom uz poznatim toponimim s Omiške Dinare u pogledu na Jadransko more, obližnje uvale i otoke.

Inače, nakon što je 25. listopada 2011. godine u Domu kulture Zvonimir u Solinu održana osnivačka skupština, društvo je krajem godine registrirano i pri Hrvatskom planinarskom savezu te se krenulo s upisima članova. Veliki interes Solinjana za članstvom u društvu potvrdio je opravdanost njegova postojanja.

Planinarsko društvo Sveti Jure – Solin osnovano je 25. listopada 2011. godine. Društvo je dobilo ime po vrhu Kozjaka iznad Solina, Svetom Juri, a za prvog predsjednika izabran je Davor Mikas. Funkciju na mjestu predsjednika još su obnašali Branko Ćurković, Željko Jukić i sadašnji predsjednik Dražen Pavić, sve mahom iskusni i sposobni planinari.

Tijekom proteklih 10 godina društvo je godišnje imalo oko 150 aktivnih članova, a ukupno ih je registrirano više od 500.

Nužno stalno educiranje

Kako je planinarstvo specifičan oblik rekreativno-sportske aktivnosti koji sa sobom donosi i određene opasnosti, neophodno je članstvo konstantno educirati i upoznavati s osnovnim pravilima planinarenja, kako bi boravak u planini svima bio što sigurniji i ugodniji. Stoga se društvo trudi svake godine za nove članove organizirati Opću planinarsku školu. Tako je do sada bilo organizirano sedam općih planinarskih škola, kroz koje je o osnovama planiranja upoznato više od 200 članova.

---

image

S uspona na Šatoricu

Tonći Moković Pd Sveti Jure
---

– Svaki organizirani boravak u planini zahtijeva i stručno vođenje. Stoga naše društvo dosta ulaže u edukacije svojih članova, pa je tako tečajevima za vodiče planinarskih izleta koje organizira Hrvatski planinarski savez do sada pristupio 21 član. Svi su uspješno svladali edukacije te je svaki izlet vođen od strane educiranih planinarskih vodiča – kaže nam Dražen Pavić, predsjednik PD-a Sveti Jure.

U slučaju težih i zahtjevnijih planinarskih pohoda, koji zahtijevaju dodatno educirane vodiče, obvezno se angažiraju planinarski vodiči koji imaju iskustva na takvim pohodima, kako bi svi izleti bili do kraja sigurni i ugodni. U društvu su posebno ponosni na suradnju s Hrvatskom gorskom službom spašavanja; 11 članova se vode kao prijatelji HGSS-a te su obučeni za sudjelovanje u potražnim akcijama, dok su dva člana društva ujedno i članovi HGSS-a – stanice Split.

---

image

Pogled s Omiške Dinare

Tonči Moković, Pd Sveti Jure
---

Tijekom godina postojanja društva organizirano je više od 300 društvenih izleta i planinarskih pohoda, od rekreativnih do višednevnih visokogorskih pohoda u Sloveniju, Italiju, Albaniju, Crnu Goru, Austriju, Bosnu i Hercegovinu, ali i po gotovo svim hrvatskim planinama. Želja društva je da članovi upoznaju prvenstveno planine Hrvatske, ali i da upoznaju ljepote planina susjednih država.

Dani planinara Dalmacije

– Gotovo svaki višednevni pohod rezultirao je novim poznanstvima i sklapanjem prijateljstava s planinarskim društvima iz krajeva koje su pohodili. Svi ti izleti ujedno su služili i za promociju grada Solina, njegovih prirodnih ljepota, ali i spomeničke baštine, pa se tako veliki broj planinara iz svih krajeva Hrvatske upravo zahvaljujući solinskom društvu upoznao sa Salonom i ostalim kulturnim i spomeničkim solinskim znamenitostima – kaže nam Dražen Pavić.

---

image

Ovo je "Put života"

Tonći Moković, Pd Sveti Jure
---

Nakon samo dvije godine postojanja, u proljeće 2013. godine, društvo je na Blacama vrlo uspješno organiziralo manifestaciju Dani planinara Dalmacije. Na manifestaciji je bilo ugošćeno više od 500 planinara iz svih krajeva Hrvatske te BiH, a zahvaljujući toj manifestaciji stekla su se prijateljstva diljem Hrvatske i BiH, te solinski planinari uvijek budu rado ugošćeni kada stignu u njihove krajeve.

Kako planinarstvo ne obuhvaća samo planinarenje, nego i čitav niz drugih aktivnosti, PD Sveti Jure nastoji participirati u svim vidovima planinarstva. Tako je za potrebe pravilnog označavanja i održavanja planinarskih staza do sada educirano 11 članova društva.

---

image

S uspona na Šatoricu

Tonči Moković, Pd Sveti Jure
---

Oni na akcijama održavanja i markiranja staza, a na kojima sudjeluju brojni članovi društva, vode brigu da staze koje se označavaju budu pravilno označene i pristupačne svim planinarima rekreativcima. Tako je društvo do sada očistilo i markiralo oko 30 kilometara planinarskih staza po Kozjaku, na Bobanovoj i Markezinoj gredi.

Također je 2015. godine sudjelovalo u europskom projektu označavanja Staze Gospi Sinjskoj. Očišćena je i markirana Staza Gospi Sinjskoj od Solina do Kamenskog (granica BiH), u dužini od 70 kilometara.

Bitno je naglasiti kako se sve funkcije, sve aktivnosti i sve edukacije provode isključivo na volonterskoj osnovi.

---

Nedostatak prostora

Društvo od osnutka muči problem nedostatka prostora jer još niz aktivnosti, poput uključivanja više djece u planinarstvo, organizaciju predavanja i raznih edukacija i slično, nije moguće provesti na kvalitetan način bez adekvatnih prostorija. Do sada je društvo bilo u podstanarstvu u prostorijama DV-a "Cvrčak", a trenutačno je u najmu prostora u Poslovnom centru Priko vode.

---

---

Darovali kontejner obitelji u Petrinji

Društvo je samostalno ili u suradnji s Mjesnim odborom Rupotina organiziralo desetak ekoloških akcija čišćenja divljih deponija po Kozjaku; uređen je vidikovac na Kozjaku te u suradnji s Turističkom zajednicom i vježbalište za penjače na Kozjaku, na Bovanu (piramida). Posebno su ponosni na organizaciju desetak humanitarnih akcija u kojima su se prikupljala sredstva za potrebite članove, ali i za područja Hrvatske pogođena raznim elementarnim nepogodama, poput poplavljene Gline ili potresom pogođene Petrinje, gdje su jednoj obitelji koja je ostala bez doma darovali stambeni kontejner.

---

---

Idu u Vukovar te na 'Dalmacija ultra trail'...

Tijekom proteklih godina društvo je nekoliko puta organiziralo i izlete u Slavoniju, ciljano u vrijeme obilježavanja Dana sjećanja na Vukovar, te su brojni članovi upravo zahvaljujući ovim izletima posjetili Vukovar i odali počast gradu heroju. Od pokretanja velike međunarodne utrke "Dalmacija ultra trail", koja u svom najdužem izdanju prolazi kroz Solin i Salonu, društvo aktivno sudjeluje u organizaciji i provedbi utrke i njezine promocije.

---

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Tonći Moković, Pd Sveti Jure Tonći Moković Pd Sveti Jure Josko Supic/Cropix Josko Supic/Cropix Josko Supic/Cropix Josko Supic/Cropix Tonći Moković Pd Sveti Jure Tonći Moković Pd Sveti Jure Tonći Moković, Pd Sveti Jure Tonči Moković, Pd Sveti Jure Tonći Moković, Pd Sveti Jure Tonći Moković, Pd Sveti Jure Tonći Moković, Pd Sveti Jure Tonći Moković, Pd Sveti Jure Tonči Moković, Pd Sveti Jure Tonći Moković, Pd Sveti Jure Tonći Moković, Pd Sveti Jure Tonći Moković, Pd Sveti Jure Tonći Moković, Pd Sveti Jure Tonći Moković Josko Supic/Cropix Josko Supic/Cropix Josko Supic/Cropix Josko Supic/Cropix Josko Supic/Cropix Josko Supic/Cropix Josko Supic/Cropix Josko Supic/Cropix Josko Supic/Cropix Josko Supic/Cropix Josko Supic/Cropix Josko Supic/Cropix Josko Supic/Cropix Josko Supic/Cropix Josko Supic/Cropix Josko Supic/Cropix Josko Supic/Cropix Josko Supic/Cropix
Tonći Moković, Pd Sveti Jure

Mao što se može usporediti s vizurama sa Šatorice

Tonći Moković Pd Sveti Jure

Veliko plaventilo na Šatorici ima sasvim nove konotacije

Josko Supic/Cropix

Ljupki Pisak podno Omiške Dinare

Josko Supic/Cropix

Planinarski klub sv.Jure iz Solina organizirao je uspon na Omišku Dinaru

Josko Supic/Cropix

Predsjednik planinarskog kluba sv. Jure Dražen Pavić: naše društvo dosta ulaže u edukacije svojih članova

Josko Supic/Cropix

Pomoćna vodićka Vesna Žižić

Tonći Moković Pd Sveti Jure

S uspona na Šatoricu

Tonći Moković Pd Sveti Jure

S uspona na Šatoricu

Tonći Moković, Pd Sveti Jure

S uspona na Šatoricu

Tonči Moković, Pd Sveti Jure

Pogled s Omiške Dinare

Tonći Moković, Pd Sveti Jure

S planinarskog uspona na Šatoricu

Tonći Moković, Pd Sveti Jure

S uspona na Šatoricu

Tonći Moković, Pd Sveti Jure

Ovo je ”Put života”

Tonći Moković, Pd Sveti Jure

Na ovoj karti ucrtano je kuda ide ”Put života”

Tonči Moković, Pd Sveti Jure

S uspona na Šatoricu

Tonći Moković, Pd Sveti Jure

S uspona na Šatoricu

Tonći Moković, Pd Sveti Jure

S uspona na Šatoricu

Tonći Moković, Pd Sveti Jure

Sa Šatorica se pruža predivan pogled

Tonći Moković, Pd Sveti Jure

Plninari tijekom uspona na Šatoricu

Tonći Moković

Nakon uspona od četiri i pol sata, planinari su stigli na Šatorice

Josko Supic/Cropix

Sa penjanja planinarskom stazom

Josko Supic/Cropix

Sudjelovalo je sedamdesetak planinarki i paninara

Josko Supic/Cropix

Predsjednik planinarskog kluba sv. Jure Dražen Pavić

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/mozaik/panorama/s-planinarima-smo-se-popeli-na-omisku-dinaru-prizori-ce-vas-ostaviti-bez-daha-gustajte-u-njima-ono-kad-je-cili-jadran-ka-na-pjatu-1175608 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=a958435829c3d57f097149c44a1993278dcbc367 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=S+planinarima+smo+se+popeli+na+omi%C5%A1ku+Dinaru%2C+prizori+%C4%87e+vas+ostaviti+bez+daha%2C+gu%C5%A1tajte+u+njima%3A+Ono+kad+je+cili+Jadran+ka%E2%80%98+na+pjatu...&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fmozaik%2Fpanorama%2Fs-planinarima-smo-se-popeli-na-omisku-dinaru-prizori-ce-vas-ostaviti-bez-daha-gustajte-u-njima-ono-kad-je-cili-jadran-ka-na-pjatu-1175608 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fmozaik%2Fpanorama%2Fs-planinarima-smo-se-popeli-na-omisku-dinaru-prizori-ce-vas-ostaviti-bez-daha-gustajte-u-njima-ono-kad-je-cili-jadran-ka-na-pjatu-1175608 )
Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => Planinari su se, pod vodstvom aktualnog predsjednika Dražena Pavića, okupili u Solinu, pa su potom krenuli u poznato turističko mjesto Pisak, odakle su se zaputili na uspon [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => OKO SVETOG JURE [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) )
StoryEditorOCM
PanoramaOKO SVETOG JURE

S planinarima smo se popeli na omišku Dinaru, prizori će vas ostaviti bez daha, guštajte u njima: Ono kad je cili Jadran ka‘ na pjatu...

Piše JOŠKO DADIĆ
15. ožujka 2022. - 07:00

Iako je Solin grad s dugogodišnjom planinarskom tradicijom, do sada nije imao planinarsko društvo, tako da je osnivanje PD-a Sveti Jure dočekano s velikim odobravanjem zaljubljenika u planine i prirodu.

Društvo je osnovala skupina zaljubljenika u planine koja je shvatila kako gradu okruženom dvjema planinama, Kozjakom i Mosorom, a koji broji gotovo 25 tisuća stanovnika, nedostaje planinarsko društvo, to više što brojni poznati hrvatski planinari i alpinisti potječu upravo iz Solina.

Čak 53 člana PD-a Sveti Jure – Solin uputila su se u nedjelju na Omišku Dinaru, na planirani izlet na Šatoricu, na 642 metra.

U nedjelju su krenuli na planinarenje po Omiškoj Dinari stazom dostojnom svoga imena – Put života. Planinari su se, pod vodstvom aktualnog predsjednika Dražena Pavića...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. svibanj 2024 14:52