StoryEditorOCM
Panoramazanimljivi radovi

Pogledajte test osobnosti s optičkom iluzijom, što ste prvo uočili - pticu ili ribu? Evo što to govori o vama

Piše MOZAIK SD
17. listopada 2023. - 19:22

Maurits Cornelis Escher (1898.-1972.) bio je nizozemski grafičar poznat po zanimljivim i inspirativnim radovima.

Najčešće se bavio drvorezima i litografijama, a motivi koji je upotrebljavao u svojemu radu bili su nadrealne tematike. Beskonačnost je čest simbol kojim se bavio i prikazuje je na različite načine i s različitim motivima, piše sensa.hr.

Bio je fasciniran matematikom pa su matematički i geometrijski simboli također jedan od motiva koje je vjerno prikazivao u svojim radovima. Osim navedenoga, služio se i životinjskim motivima, a njegovo djelo poznato pod nazivom ‘Ptica/riba‘ jedno je od poznatijih. 

Na slici je zanimljiv test osobnosti inspiriran Escherovim radom i njegovim spomenutim djelom. Što se prvo uočili - pticu ili ribu?

image
PINTEREST

Ako ste prvo uočili pticu…

Ptica se smatra simbolom slobode, duhovnosti, transcendencije i visine. U mnogim kulturama i religijama, ptica predstavlja dušu ili duh.

Ako ste prvo uočili ribu, vi ste produhovljena osoba koja vječito traga za smislom života. Ne trošite svoje vrijeme na uzaludne razgovore i ljude uz koje ne rastete jer smatrate da ste predodređeni za neki veći cilj. Volite i cijenite umjetnost, a čitanje vas neizmjerno opušta.

U društvima ste često pokretač akcija i obožavate planirati zajedničke aktivnosti s prijateljima. Vi ste osoba koja neumorno radi na poboljšanju svakodnevice i smisao ne vidite u odmaranju. Zapravo, dane u kojima nemate nikakvih obaveza smatrate potraćenima. 

Ako ste prvo uočili ribu…

Riba se povezuje s čistoćom, plodnošću i emocijama.

Ako ste prvo uočili ribu, vi ste izrazito emotivna osoba koja potrebe drugih uvijek stavlja ispred vlastitih. To je ujedno vaša najveća vrlina i mana. Sreću ne pronalazite ako je ne možete podijeliti s bližnjima, a tuđim uspjesima radujete se kao i vlastitima.

Vi ste brižan prijatelj i drugi vas izrazito cijene, a o vama zapravo malo tko može reći nešto loše. Poznati ste kao topla i empatična osoba koja izbjegava svađe i nastoji nemati loše odnose s drugima. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 16:41