StoryEditorOCM
PanoramaPOGOĐENA PROGNOZA

Pogledajte kako Vakula gušta na suncu s voljenom suprugom: Čim sam je vidio na tulumu, ovo sam rekao prijatelju!

Piše SCENA SD
7. travnja 2024. - 16:37

Nasmiješeni bračni par Vakula, gospođu Lavandu i najomiljenijeg prognostičara Zorana, nije bilo teško prepoznati na zagrebačkoj vikend špici.

image

Zoran Vakula snimljen ovog vikenda u centru Zagreba sa suprugom Lavandom

Josip Moler/Cropix

Opušteni par u casual stylingu uživao je u dobro pogođenoj vremenskoj prognozi, sunčanom i toplom danu, šećući i susrećući poznata lica.

image

Zoran Vakula na HRTU-u 1999. u društvu Sanje Doležal

Ranko Šuvar/Cropix

Zoran Vakula je, bez pretjerivanja, jedno od najomiljenijih televizijskih lica još otkako se 1996. prvi put pojavio na HRT-u. Istodobno s početkom njegove karijere, posložile su mu se kockice i na privatnom planu. Godinu kasnije vjenčao se s Lavandom koju je upoznao 1995., na jednom rođendanskom tulumu.

image

Obitelj Vakula: mama Lavanda, kćerkica Luna i tata Zoran snimljeni 2010., kad je današnja studentica bila mala curica

Ronald Goršić/Cropix

"Čim sam je ugledao, rekao sam drugom prijatelju Vlatku, da je ona ta! Vezao sam joj mašnu i ona je moj teritorij" - prenijela je Gloria Vakulin opis sudbonosnog susreta svojedobno.

Zoran Vakula prvi put se na malim ekranima pojavio na godišnjicu Oluje, 5. kolovoza 1996. Sedam godina kasnije prešao je iz Državnog hidrometeorološkog zavoda na HRT, gdje je odmah postao glavni prognostičar.

image

Animirani Zoran Vakula u videospotu pjesme Ante Casha i Saše Antića

Marijana Klarić/Slobodna Dalmacija

Zahvaljujući nastupima koje uvijek začini nekim simpatičnim dosjetkama, u proteklih 25 godina na HRT-u, dobio je priliku pokazati i druge talente pa se tako natjecao u tv showu "Ples s zvijezdama", te je imao epizodne uloge u serijalima "Bitange i princeze", "Zakon" i "Crno-bijeli svijet". Ante Cash i Saša Antić inspirirani upravo njime snimili su hit "Vakula”.


Vakula nije samo sinonim za vremensku prognozu, posljednjih godina je i jedan od najproduktivnijih domaćih autora, s čak sedam svojih naslova u knjižarama.

image

Na predstavljanju zbirke slikovnica u Makarskoj

Ivo Ravlić/Cropix

Najviše je edukativnih meteoroloških slikovnica, koje u ediciji "Vremenaste priče" objavljuje s ilustracijama Nika Titanika, a ukoričio je i svoje "Rimovane meteoprognoze u doba koronaviroze". Sa suprugom Lavandom, s kojom je lani proslavio 26. godišnjicu braka, otac je 21-godišnje kćeri Lune, studentici globalnog prava u nizozemskom Tilburgu.

"Trebalo nam je vremena da se na to naviknemo. A i kad dođe u posjet, nije baš puno s nama..." - povjerio je nedavno Vakula novinaru Glorije muku koja je itekako dobro poznata roditeljima djece te dobi.

image

Lavanda i Zoran Vakula snimljeni u izlasku u kazalište

Boris Kovačev/Cropix

Upitan što je on studirao, Vakula je pojasnio:

"Upisao sam inženjersku fiziku, sada geofiziku, na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Na kraju 2. godine nisam se vidio u teorijskoj, nuklearnoj, astro i sličnim vrstama fizike, nego sam odabrao geofiziku, a potkraj 3. godine morao sam odabrati između meteorologije, seizmologije i oceanologije".

Otkrio je i da je, osim meteorolog, želio postati i novinar, pisac, izdavač, scenarist, izdavač časopisa, učitelj, policajac, prodavač tiskovina, ugostitelj, košarkaški trener, pa i tajni agent...

image

Par koji voli teatar: Lavanda i Zoran Vakula

Srđan Vrančić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 15:30