StoryEditorOCM
PanoramaSLAŽETE LI SE?

Našu spisateljicu izluđuju tuđa djeca u avionima, kafićima. ‘Skaču, urlaju! Uvedimo mjesta gdje je djeci zabranjeno!‘

Piše MOZAIK SD
18. rujna 2023. - 18:06

Mnoge ljude pomalo izluđuju nepristojna djeca u trgovinama, šoping centrima, restoranima. Divljaju, trče, ruše stvari, urliču, a njihovi roditelji u miru ispijaju kavu Došao je njihov trenutak odmora, naravno na uštrb tuđeg mira. 

- Mislim da bi svijet bio bolje mjesto da postoji više zona na kojima su djeca jednostavno zabranjena – ne na način da im se onemogući slobodno postojanje na mjestima kao što su avioni, hoteli i restorani, nego da se odraslima ponekad omogući da odaberu opciju da djece nema u blizini. Avion je odličan primjer.

image

Andrea Andrassy i Ivan Penezić
Dario Njavro/HRT

Uglavnom, let je trajao 14 sati, a oko mene su gotovo sve vrijeme trčala, skakala i urlala djeca mlade dame koja ih uopće nije pokušavala smirit jer "takva su djeca, ko vas jebe". Stjuardesa nije mogla ništa jer "to su djeca", ružni i tužni pogledi ostalih putnika nisu mogli ništa jer je majka odlučila ignorirat osnove pristojnosti.

Godinu ranije sam na letu od 6 sati sjedila ispred klinca koji mi je cijelo vrijeme nogama udarao sjedalo, a mama i tata mu ni u jednom trenutku nisu rekli "Alo, još jednom i ići ćeš u internat." - piše Andrea Andrassy u svojoj kolumni za Miss7.

- Ako postoji opcija da za 50 eura više dobijem sjedalo koje nije u blizini potencijalnog dječjeg igrališta, zašto bi se netko ljutio na to? Ali ljudi se ljute. Ne svi, neki kažu da bi se i sami voljeli odmorit od djece iako imaju svoju, ali opet se često čuje da su child-free zone nepotreban, diskriminatorni bezobrazluk koji nema smisla - navela je, a cijelu kolumnu pročitajte OVDJE.

image
Tomislav Kristo/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 11:14