StoryEditorOCM
Panoramapuno bakterija

Na koliko stupnjeva perete ručnike? Ovaj par ih je čiste potopio u smjesu od tri sastojka, iz njih ispao užas

Piše MOZAIK SD
24. kolovoza 2023. - 20:22

Jared Guynes podijelio je na Facebooku prilično nevjerojatan detalj iz svog kućanstva, podijelivši komentatore na društvenim mrežama - dok su jedni tvrdili da pretjeruje, drugi su s oduševljenjem prihvatili savjete koje je dao, piše avaz.ba.

Naime, Gaines je objavio fotografiju vode koja je ostala u kadi nakon dubinskog pranja ručnika koji su već bili čisti kad ih je potopio. Čak su i oprani ručnici puni bakterija, ova domaća smjesa ih dezinficira!

- Supruga je na internetu tražila savjete o pranju ručnika i uzela naše čiste ručnike koji su već bili oprani i složeni u ormaru i stavila ih u mješavinu sode bikarbone, boraksa, sredstva za uklanjanje mrlja i tople vode. Ostavila ih je potopljene preko noći, a ovo je rezultat - napisao je ovaj bloger i marketinški menadžer.

Također tvrdi da su ručnici ispustili toliko prljavštine zbog nakupljanja "mikroskopskih količina sapuna i deterdženta koji su se začepili u vlaknima". Dodao je i da su njegovi ručnici naizgled puni bakterija iako ih redovito peru u perilici te da vjeruje da je slična situacija kod većine ljudi.

"Ovo me izluđuje. Ručnici u vašoj kući, koliko god čisti mislili da su, vjerojatno su jednako prljavi", kaže Gaines.

Ova objava izazvala je burne reakcije - mnogi su napisali da jedva čekaju ovo isprobati na svojim ručnicima, no bilo je i skeptika koji su smatrali da je tekućina u kadi smeđa prvenstveno zbog boje ručnika.

“Malo sam razočarana kad sam vidjela da su vam ručnici smeđi”, jedan je od komentara.

Jedna je žena dodala kako se to Gainesu dogodilo jer nije dobro oprao ručnike, odnosno nije koristio visoke temperature.

“Ta prljavština nastaje kada perete na 30 stupnjeva ili na brzom programu pranja”, uvjerena je jedna članica čistačke grupe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. svibanj 2024 16:40