StoryEditorOCM
Panoramanije ‘bez vraga‘

Govori li Milanović istinu, odlaze li ljudi opet u Trst u šoping? Napravili smo đir, i zbilja - svugdje se čuje hrvatski

Piše Lenka Gospodnetić
2. travnja 2024. - 14:04

"Inflacija pohlepe" i druga teška verbalna artiljerija koju je nedavno ispalio predsjednik Milanović prema aktualnom premijeru, u navodu o (ponovno) popularnom šopingu u Trstu - nije sasvim "bez vraga".

Naime, a propos divljanja cijena u Hrvatskoj - unatoč ograničavanju onih za bazične namirnice - predsjednik je primijetio da njegovi prijatelji odlaze kupovati u Trst kako bi uštedjeli. Je li mislio na spizu (namirnice) ili odjeću, nije precizirao, no mi smo se uputili zorno uvjeriti ima li smisla u Trst hodočastiti kao nekad; otići s puno želja i praznim gepekom, a vratiti se s vrećicama punih stvari koje nam više ne izazivaju ushit kao nekad, ali su barem jeftinije.

Tijekom našeg novinarskog posjeta Trstu otegotna okolnost je bila uporna dvodnevna kiša, kao i sredina tjedna; to je moglo demotivirati domaće ljude da se otisnu u Trst, no svejedno smo u supermarketima na svakom koraku čuli hrvatski, a s nekim kupcima iz Lijepe naše smo i porazgovarali.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 14:35