StoryEditorOCM
Panoramapakao u nevadi

Deseci tisuća ljudi, među njima i jedan NBA košarkaš, napokon mogu iz festivalskog blata: Novi problem su ogromne kolone

Piše mozaik sd
5. rujna 2023. - 10:01

Organizatori festivala Burning Man 2023. u američkoj Nevadi objavili su da ljudi koji su na nekoliko dana ostali zaglavljeni u blatu mogu početi napuštati ovo područje.

Zbog kiše, koja je pretvorila obično suho tlo u blato po kojem se nije moglo ni hodati a ni voziti, ulaz na festival je bio zatvoren, a sudionici festivala su pozvani da čuvaju vodu, hranu i gorivo dok se zemlja ne počne sušiti.

Do jučer u 20 sati na snazi je bila zabrana vožnje na tom području, koja je sada ukinuta, a vlasti su dale uputu posjetiteljima da još pričekaju da se uvjeti na cestama poboljšaju.

Ako je suditi po objavama na društvenim mrežama, na festivalu je bio i srbijanski košarkaš, nekada i NBA igrač, Marko Jarić, koji je javio da je "dobro i na sigurnom".

Više od 70.000 sudionika festivala ostalo je zarobljeno u blatnim uvjetima nakon što su to područje pogodile kiše kakve nisu zabilježene desetljećima. Prema posljednjim informacijama, nakon što su neki posjetitelji napustili područje festivala pješice, iako uz dosta muka, zaglavljeno je ostalo preko 64.000 ljudi.U međuvremenu, vlasti su identificirale sudionika festivala koji je umro te su naveli da njegova smrt nije povezana sa vremenskim teškoćama

Sasvim očekivano, ukidanje zabrane vožnje stvorilo je novi problem - ogromne kolone vozila. Ukratko, bio je to festival za duuuugo pamćenje! Ne baš po dobrom, naravno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 00:37