LjepotaZdrava navika

Dosta vam je zime? Prepustite se toplini infracrvenih zraka koje liječe, čiste iznutra i pomažu u borbi protiv velikog neprijatelja

Piše Javorka Luetić

S vremena na vrijeme tijekom zimskih mjeseci prepustite se toplini infracrvenih zraka i tako uklonite toksine iz organizma i ojačajte imunološki sustav. Toplina se od davnine koristila za liječenje, a u nekim kulutrama vjeruju da toplina čovjeka očisti mentalno, duhovno i fizički. Stoga je infracrvena sauna pravi balzam za vaše tijelo, uglavnom zato što je emitirano svjetlo slično prirodnoj sunčevoj svjetlosti, a prilikom izlaganja nema štetnog zračenja.

Infracrvena sauna je, za razliku od tradicionalnih sve popularnija iako još uvijek nije dovoljno zastupljena na našim prostorima budući da se o njenim blagodatima još uvijek malo zna. Napravljena je od drveta nordijske smreke s mirisnim smolama koje imaju relaksirajući ugođaj, a umjesto pare, zagrijavanje omogućavaju duge infracrvene zrake čija energija prodire do 5 cm u dubinu tkiva.

Ova je sauna korisna za zdravlje srca i oduvijek je bila popularan način detoksifikacije tijela. Od drugih vrsta sauna razlikuje se time što toplina koju emitira zagrijava stvari neposredno, a da pri tome ne grije i zrak. Osim toga u infracrvenoj sauni temperatura je znatno niža nego u finskoj sauni, između 50 i 60 stupnjeva Celzijusa, što je još jedna prednost za one kojima ne prijaju visoke temperature klasične saune.

Infracrvena sauna je najprikladnija za osobe koje se ne mogu normalno kretati i za one koje izbjegavaju tjelesnu aktivnost jer im pomaže ojačati kardiovaskularni sustav i otkloniti napetost mišića i stres. Naime, prilikom zagrijavanja povećava se protok krvi kroz srce. Tako su finski i njemački lječnici dokazali da sauna povećava elastičnost krvnih žila i viskoznost krvne plazme, što pomaže u ublažavanju bolesti koronarnih arterija, ateroskleroze i hipertenzije. U medicini se IC toplina koristi za smanjenje bolova u zglobovima, leđima i vratu, kod reume, artroze, neuralgije, smanjuje bol kod kroničnog umora i fibromijalgije, te pomaže u liječenju alergije i nekih kožnih oboljenja.

SVE BLAGODATI

Infracrvena sauna je dobar izbor jer se u njoj lakše diše, a zbog manjeg osjećaja topline i opuštanje je znatno lakše.
Provjerite zašto bi se još trebali opuštati u infracrvenoj sauni:

 

 

 


1.Svaki dan smo izloženi brojnim štetnim tvarima. Tijekom zimskih mjeseci zagađenost zraka ponegdje se iznimno povećava pri čemu sitne čestice prelaze u naše tijelo. Sauniranje je stoga najsigurniji način čišćenja organizma od raznih otrova budući da IC zrake potiču prirodni proces detoksikacije i prodiru duboko u organizam.

2.Pomaže u gubitku težine. Za trideset minuta boravka u sauni možete sagorjeti između 200 do 600 kalorija.

3.U sauni se ubrzavaju otkucaji srca i metabolizam.

4. Ubrzava se cirkulacija krvi i posljedično znojenje. Zagrijavanjem mišića infracrvenom svjetlošću ubrzava se protok krvi sličan fizičkoj aktivnosti što može pomoći u smanjivanju upala u tijelu. Zahvaljujući intenzivnom dubinskom djelovanju, znojite se iznutra prema površini kože, a količina znojenja i intezitet su do tri puta veći nego u finskoj sauni.

5. Sauna pomaže u čišćenju kože, osobito problematične kože sklone aknama, vraća joj sjaj i poboljšava elastičnost.

6. Pomaže eliminirati celulit.

Boravak u IC sauni je jednokratan, u trajanju ne dužem od 30 minuta, nakon čega slijedi tuširanje, opuštanje i osvježenje laganim napicima.

#INFRACRVENA SAUNA