StoryEditorOCM
Hranavolite li mušmule?

Starinska voćkica puna vitamina uljepšat će vam zimske dane: donosimo recept za marmeladu od već pomalo zaboravljenih plodova koji su najslađi kad ih 'ugrize' led

Piše T.S.M.
3. prosinca 2019. - 09:11
shutterstock_1213611343

Kad ste zadnji put jeli mušmule? Jeste li ikad? Znate li uopće što su? Mušmula (Mespilus germanica) je starinska, na sušu otporna sorta voća iz porodice ruža rasprostranjenog po istočnom Mediteranu i Europi. Porijeklom je s Kavkaza i ne treba ju brkati s japanskom mušmulom ili nešpulom (Eriobotrya japonica), koja nam je s Dalekog istoka stigla prije dvjestotinjak godina.

Upravo je u sezoni, a najslađa je nakon što se temperature spuste pa bobice nalik na malo veće plodove ruže 'ugrize led' uslijed čega izgube trpkost, a do izražaja im dođe ugodna aroma.

A post shared by Theodore Kuburic (@the_kubi) on

24. travanj 2024 20:00