U ovom kolaču gušta kraljica Elizabeta, najdraža je slastica i mlađih članova obitelji, o njoj priča cijeli svijet, a najbolji dio leži u činjenici da se čokoladna torta princa Williama, kako je "krštena", može spremiti u samo dvije posudice. I sve to bez pečenja.
Za kraljicu Elizabetu recept je osmislio njen nekadašnji chef kuhinje Darren McGrady, a kad je podijelio recept, torta je postala globalni hit.
Pa kada u ovom slatkišu uživa kraljica i njena glamurozna obitelj, možemo i mi.
Radi se lako, brzo i vrlo je ukusna.
Sastojci:
120 g maslaca
120 g šećera
120 g tamne čokolade
Jedno jaje
220 g keksa petit beurre keksa
Za glazuru:
240 g rastopljene čokolade
Priprema:
Kalup za torte promjera 20 cm namazati maslom. Kekse usitniti na manje komade, veličine bajama. Maslo otopiti, istu...