Mozaik Gastro

instagram inspiracija

Tko kaže da zdrava spiza mora biti dosadna? Uz sjajne recepte ove maštovite Splićanke već sutra ćete imati obroke za prste polizati, a neće vas udebljati

instagram inspiracija

Tko kaže da zdrava spiza mora biti dosadna? Uz sjajne recepte ove maštovite Splićanke već sutra ćete imati obroke za prste polizati, a neće vas udebljati

Pregledavajući društvene mreže, zasigurno i vi poželite izgledati sjajno, ali i pripremati zdrave, slasne obroke, koji će izgledati kao da ih je spremio MasterChef nekog vrhunskog restorana.

Jasno je kako na prvi pogled, pogotovo ako ste roditelj, to zvuči gotovo nemoguće, no zasigurno ste već negdje pročitali kako vremena zapravo ima za sve, samo ga treba pomno isplanirati.Treba li vam inspiracije, oko svakako bacite na Instagram profil "zdraviifitrecepti", iza kojeg stoji lijepa Tina Gazin.

Najbolje od svega je što su jela zdrava, ukusna, a izgledaju sjajno. Vrijedi isprobati.

- Majka sam dvoje djece i jednog psa. Po struci sam ekonomistica, mada nisam u velikoj ljubavi s brojevima, zapravo radim u vlastitoj tvrtki za nautički turizam, time se bavim već 18 godina.

Kreativac sam i volim da me to vodi kroz život. Često si zadajem nove ciljeve i uživam u procesu stvaranja. Kod nas, ali i u kući moje rodbine i prijatelja, može se naći raznih radova od keramike, naplavina, kamena... - kaže nam kako je kreativnu crtu naslijedila od tate, koji već 20 godina izrađuje unikatne drvene suvenire, dok je ljubav za kuhanjem naslijedila od mame.

Naravno, kada je hrana u pitanju, treba znati postići ravnotežu. Bez puno kompliciranja.

- Volim jesti, volim kuhati, ali volim se i dobro osjećati u svom tijelu. Stoga sam u svoj svakodnevni život uvela pripremu zdravih jela i slastica, ali sve to uz redovito vježbanje.

Jako mi je bitno da i djeca od malih nogu imaju razvijenu svijest o važnosti zdrave prehrane i sporta.Ne volim ništa dosadno, lešo blitva, svježi sir i tuna na tanjuru nikako nisu mamili osmijeh na mom licu.

Jednostavno volim kada hrana izgleda primamljivo, mirisno i lijepo servirano - eksperimentirala je dugo, a kako bi često i sama zaboravila sastojke, odlučila je otvoriti Instagram profil posvećen hrani.

- Profil postoji sada već skoro godinu dana, i na njemu se može naći stotinjak recepata. Ima raznih ideja, od hranjivog doručka, ručka, slatkog, lunch-paketa za posao, jela koje sam prilagodila djeci.

Volim koristiti dosta povrća, voća, jaja, maslinova ulja, orašastih plodova, sjemenki, bijelo meso, ribu, integralna brašna. Ima za svakog po nešto, mogu se naći recepti bez glutena i laktoze - puno pripreme, uvjerava nas nema.

- Nakon što pripremim jelo, složim na tanjur i slikam dva ili tri puta, bez previše scenarija i režije. Nema puno kompliciranja ni u pripremi jela, ni u mojim objavama. Već u nekoliko navrata dobila sam povratnu informaciju od mojih pratitelja da im baš to i odgovara. U svakom slučaju, jako uživam u ovom profilu, i sretna sam kad vidim i čujem da ljudima konkretno pomogne - zaključuje Tina.

Slatki doručak

Popržiti šaku bajama, te ih usitniti. U to dodati 2 žlice zobenih pahuljica, dvije žlice kokosovih mrvica, malo cimeta, te to povezati žlicom kokosova ulja i žlicom meda. Na dobivenu smjesu slagati grčki jogurt te jagode.

Batat s rajčicama i špinatom

Odmah u vatrostalnoj posudi u kojoj ćete peći izmiješajte 6 jaja, žlicu praška za pecivo, sol, papar, češnjak u prahu i sušeni origano.U to izribati jedan srednji batat, 20-ak usitnjenih listova špinata te na vrh desetak cherry rajčica. Peći 25 minuta u pećnici na 180 stupnjeva.

Slane bombice od sira (6 komada)

Pomiješati 200 g zrnatog sira, dvije nasjeckane sušene rajčice, 3 žlice parmezana, dimljene crvene paprike, malo soli i papra.Od dobivene smjese napraviti bombice veličine oraha. Svaku uvaljati u poprženu slaninu, usitnjene orahe i nasjeckani peršin.Držati u hladnjaku!

 

Naslovnica Gastro