Mozaik Gastro

Za ručak

Ne prolijevajte otvoreno pivo iz hladnjaka, umutite ga u ukusno jelo: recept koji je teški hit u svijetu vjerojatno niste ni isprobali, prava je šteta

Za ručak

Ako u hladnjaku imate otvorenu bocu piva koju ste samo "načeli" i nikada popili, vjerojatno vam je u planu prvom prilikom ga proliti. Što drugo s ishlapljelim alkoholom?

Možda dosad niste, ali svakako biste trebali isprobati ovaj recept. Nije za svačije nepce, ali u svijetu je teški hit. Riječ je o "pivskom tijestu", točnije, o smjesi za pohanje ribljih fileta ("fish and chips"), tofua ili povrća, pa čak i mesa.

Smjesa je, pogađate po tradicionalnom jelu gore navedenom, najpopularnija u Velikoj Britaniji gdje ju koriste kao "klasičnu" smjesu za pohanje. Mjehurići iz piva pomažu da smjesa bude mekana, čine ju laganom i ukusnom. Manje je hrskava nego ona tradicionalna, ali upravo se zato odlično slaže s delikatnijim ribljim filetima, piše The Guardian.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by DukeofWellington (@dukeofwellingtonportobello) on

 

Sastojci:

- 1 jaje

- šalica brašna

- češnjak u prahu, sol, papar

- malo praška za pecivo

- 1 1/5 šalica piva

Priprema:

Umutite sve sastojke zajedno do željene gustoće - trebala bi biti srednje gusta, poput lagane kreme. Filet po želji uvaljajte u brašno, zatim u smjesu pa u zagrijano ulje. pržite do zlatnožute boje, zatim izvadite na salvetu i poslužite.

 

Naslovnica Gastro