Mozaik Gastro

NE PRIJETI LINIJI

'Čokolada, naranča i ništa brašna!: poznata HTV-ova novinarka oduševila jednostavnim receptom za tortu za polizat' prste; Ispecite je i guštajte u komplimentima

NE PRIJETI LINIJI

HTV-ova splitska novinarka i urednica Franka Jović Tonkli, koju dobro poznaju svi pasionirani pratitelji emisije "More", a njezine kulinarske vještine štuje njezina familija i prijatelji, na Facebooku je podijelila jednostavan recept za izvrsnu tortu bez brašna, kojom je oduševila uzvanike 11. rođendana svoje kćeri.

Jedino što ova slastica traži jest da su naranče, ako je ikako moguće, domaće, a sve ostalo je u čas posla gotovo, a rezultat je impresivan.

Za biskvit je potrebno:

2 veće naranče

6 jaja

1 i pol žličica praška za pecivo

20 dkg mljevenih bajama

25 dkg šećera

 5 dkg kakaa

U preljev ide:

3 i pol dcl vrhnja za šlag

20 dkg tamne čokolade

Franka je postupak ovako opisala:

"Neoguljene, cijele neoguljene naranče kuhati po ure, usitniti ih štapnim mikserom, te ohladiti i umiješati u ostalo za biskvit.

Na dno kalupa staviti papir za pečenje, rubove premazati maslom, te peći oko 45 minuta.

Vrhnje uskuhati, preliti po čokoladi, kad se sve rastopi i sjedini, preliti po biskvitu. Dobro ohladiti, pa u frižider, najbolje sutradan skidati obruč...".

Guštajte i u slast!

Naslovnica Gastro