Naša je blagdanska trpeza najbolji dokaz da za velike užitke ne treba i velik novac. Donosimo vam prijedlog za tri slijeda za četiri osobe po izboru Davora Ivkovića, chefu restorana "Gladne oči", za čiju pripremu nećete potrošiti više od 300 kuna.
Predjelo:
Bruschette s rajčicom, dinjom i pršutom
Sastojci:
4 kriške baguette kruha
dvije svježe rajčice ili konzerva sjeckanih rajčica
dvije kriške dinje
12 dag ili četiri odreska pršuta
maslinovo ulje
bosiljak
sol, papar
Priprema: prepečene kriške kruha prelijemo rajčicom i dinjom koje smo prethodno kratko popršili na maslinovu ulju, te začinili s nekoliko listića svježeg bosiljka (ili prstohvatom suhog). Na tako pripremljene bruschette položimo pršut.
Glavno jelo:
Teleća rolada s pancetom i tikvicama u umaku senfa, konjaka i p...
Predjelo:
Bruschette s rajčicom, dinjom i pršutom
Sastojci:
4 kriške baguette kruha
dvije svježe rajčice ili konzerva sjeckanih rajčica
dvije kriške dinje
12 dag ili četiri odreska pršuta
maslinovo ulje
bosiljak
sol, papar
Priprema: prepečene kriške kruha prelijemo rajčicom i dinjom koje smo prethodno kratko popršili na maslinovu ulju, te začinili s nekoliko listića svježeg bosiljka (ili prstohvatom suhog). Na tako pripremljene bruschette položimo pršut.
Glavno jelo:
Teleća rolada s pancetom i tikvicama u umaku senfa, konjaka i p...