1. Pašteta od bakalara
Domaćice znaju dobro kako se suhi bakalar nekoliko dana namače, pritom mu par puta treba promijeniti vodu, a neki, kako bi bio mekši, dodaju i mlijeko. Nakon toga se kuha, te očisti od drača. I poslije se od njega mogu raditi svakojaka čuda od delikatesa.
Za paštetu skuhani bakalar treba očistiti od drača, kože, usitniti ga na manje komade, a vodu sačuvati i u njoj skuhati krumpir u kori. Bakalar staviti u blender ili usitniti štapnim mikserom, dodati mu na sitno izrezani češnjak i malo petrusimula, izblendati
Dodati mu potom očišćeni krumpir, dobro sve izblendati uz lagano polijevanje maslinovim uljem. Začiniti solju, paprom, prebaciti u posudu za posluživanje i poslužiti uz topli francuz ili tost.
2. Juha od bakalara
File od bakalara nakratko pro...
Domaćice znaju dobro kako se suhi bakalar nekoliko dana namače, pritom mu par puta treba promijeniti vodu, a neki, kako bi bio mekši, dodaju i mlijeko. Nakon toga se kuha, te očisti od drača. I poslije se od njega mogu raditi svakojaka čuda od delikatesa.
Za paštetu skuhani bakalar treba očistiti od drača, kože, usitniti ga na manje komade, a vodu sačuvati i u njoj skuhati krumpir u kori. Bakalar staviti u blender ili usitniti štapnim mikserom, dodati mu na sitno izrezani češnjak i malo petrusimula, izblendati
Dodati mu potom očišćeni krumpir, dobro sve izblendati uz lagano polijevanje maslinovim uljem. Začiniti solju, paprom, prebaciti u posudu za posluživanje i poslužiti uz topli francuz ili tost.
2. Juha od bakalara
File od bakalara nakratko pro...