Donosimo top 7 jela sa šipkom po preporuci Frane Badrova, chefa Braavos bara u Kaštel Gomilici.
Salata od rikule, skute i šipka
Rikulu i mladi crveni špinat, može i obični mladi špinat, oprati, posušiti. Ocijediti limun, soku dodati med, izmiješati ih štapnim mikserom, te polako dodavati maslinovo ulje kako bi dobili emulziju. Salatu začiniti soli i paprom. Dresingu dodati skutu, zrna šipka i aceto balsamico.
Kuskus s porilukom, fetom i šipkom
Tanko narezati poriluk, prokuhati ga tri do četiri minute. 125 grama kus-kusa preliti sa 150 ml vrele vode. Prekriti plastičnom folijom i ostaviti da stoji pet minuta. Umiješati žlicu limunovog soka, dodati ulje i papar, kada se ohladi, ubaciti 1/4 sirovog krastavca, sjemenke šipka, 150 g feta sira, 25 grama crnih maslina, pola crvene pap...
Salata od rikule, skute i šipka
Rikulu i mladi crveni špinat, može i obični mladi špinat, oprati, posušiti. Ocijediti limun, soku dodati med, izmiješati ih štapnim mikserom, te polako dodavati maslinovo ulje kako bi dobili emulziju. Salatu začiniti soli i paprom. Dresingu dodati skutu, zrna šipka i aceto balsamico.
Kuskus s porilukom, fetom i šipkom
Tanko narezati poriluk, prokuhati ga tri do četiri minute. 125 grama kus-kusa preliti sa 150 ml vrele vode. Prekriti plastičnom folijom i ostaviti da stoji pet minuta. Umiješati žlicu limunovog soka, dodati ulje i papar, kada se ohladi, ubaciti 1/4 sirovog krastavca, sjemenke šipka, 150 g feta sira, 25 grama crnih maslina, pola crvene pap...