StoryEditorOCM
Hranablago iz prirode

Isprobajte ovih sedam sjajnih recepata i upoznajte šipak u novome svjetlu

Piše PSD.
10. listopada 2015. - 13:07
Donosimo top 7 jela sa šipkom po preporuci Frane Badrova, chefa Braavos bara u Kaštel Gomilici.

Salata od rikule, skute i šipka

Rikulu i mladi crveni špinat, može i obični mladi špinat, oprati, posušiti. Ocijediti limun, soku dodati med, izmiješati ih štapnim mikserom, te polako dodavati maslinovo ulje kako bi dobili emulziju. Salatu začiniti soli i paprom. Dresingu dodati skutu, zrna šipka i aceto balsamico.

Kuskus s porilukom, fetom i šipkom

Tanko narezati poriluk, prokuhati ga tri do četiri minute. 125 grama kus-kusa preliti sa 150 ml vrele vode. Prekriti plastičnom folijom i ostaviti da stoji pet minuta. Umiješati žlicu limunovog soka, dodati ulje i papar, kada se ohladi, ubaciti 1/4 sirovog krastavca, sjemenke šipka, 150 g feta sira, 25 grama crnih maslina, pola crvene pap...
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 22:56