Top sedam jela sa šparogama po izboru Josipa Eterovića, šefa kužine i vlasnika restorana Taverna u Bolu na Braču
1.Fritaja sa šparogama
Na ulju zažutiti luk, dodati blanširane šparoge, dinstati dok ne smekšaju. Dodati sol, papar, sa strane razmućena jaja. Po želji posuti ovčjim ili kozjim sirom.
2.Gratinirane šparoge s krumpirom i šunkom
Krumpir narezati na ploške, emental sir naribati, šunku narezati na komadiće, meki dio šparoga razrezati na tri dijela. U vrućoj posoljenoj vodi kuhati krumpir nekoliko minuta, dodati šparoge, poklopiti, kuhati još nekoliko minuta, ocijediti, staviti ih u vatrostalnu posudu. Sačuvati vodu u kojoj su se kuhali.
Na laganoj vatri miješati maslo, brašno, 250 ml sačuvane vode. Kada se stvori baršunasti umak dodati kravlji sir, muškatni ora...
1.Fritaja sa šparogama
Na ulju zažutiti luk, dodati blanširane šparoge, dinstati dok ne smekšaju. Dodati sol, papar, sa strane razmućena jaja. Po želji posuti ovčjim ili kozjim sirom.
2.Gratinirane šparoge s krumpirom i šunkom
Krumpir narezati na ploške, emental sir naribati, šunku narezati na komadiće, meki dio šparoga razrezati na tri dijela. U vrućoj posoljenoj vodi kuhati krumpir nekoliko minuta, dodati šparoge, poklopiti, kuhati još nekoliko minuta, ocijediti, staviti ih u vatrostalnu posudu. Sačuvati vodu u kojoj su se kuhali.
Na laganoj vatri miješati maslo, brašno, 250 ml sačuvane vode. Kada se stvori baršunasti umak dodati kravlji sir, muškatni ora...