StoryEditorOCM
Hranagastro prijedlog

Iskušajte specijalitet majstora kužine iz 'Arkade': fuži sa škampima i tartufima

Piše PSD.
21. veljače 2015. - 18:21

Na sajmu Adriatic Gastro Show u Spaladium areni doznali smo recept kojim je majstor kužine Zoran Miličević iz “Arkade” počastio znatiželjne bonkuloviće.

Sudeći po tome kako je u tri minute planulo četrdesetak porcija, vrijedilo bi ga iskušati. Evo recepta:

Fuži sa škampima i tartufima

sastojci:

- 400 g fuža,peneta ili rigatona
- 200 g repova škampa
- 80 g tartufate
- po decamaslinova ulja
- po žličica soli i papra
- 30 g kapule, dec bijelog vina
- 1,5 deca ribljeg temeljca
- čajna žlica peperončina
- 30 g parmezana
- maloružmarina
- 20 deka domaće šalše
- peršin
- žlica kosanog češnjaka

priprema:

Naulju zažutiti kapulu, dodati češnjak, promiješati, ubaciti škampe imiješati dok ne ishlapi njihov sok.

Dodati tartufatu, bijelo vino,temeljac, šalšu, pustiti nek prokuha des...
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 10:54