Što bi jedino moglo biti bolje od vrućih, hrskavih, slatkih fritula? Fritule punjene kremom! Nije ovo nikakva novotarija ni pretjerivanje, riječ je o starom receptu sa Sardinije. Zvuči vrlo primamljivo, trebalo bi ga što skorije iskušati!
Evo kako se pripremaju.
Fritule s kremom od limuna
Za kremu :
4 žumanjka
4 žlice gustina
6 žlica šećera
400 ml mlijeka
2 limuna
Za tijesto :
500 g brašna
170 g šećera
2 žličice vanilin šećer
4 jaja
čaša mlijeka
1 paketić praška za pecivo
limunova kora
1 prstohvat soli
ekstra djevičansko maslinovo ulje
Kotač šećera
Zagrijte mlijeko u tavi, a žumanjke istucite sa šećerom. Dodajte gustin i malo mlijeka pa nježno i pažljivo promiješajte. Potom dodajte ostatak mlijeka i promiješajte. Zagrijte smjesu na štednjaku i dodajte joj grubo narezanu limunovu k...
Evo kako se pripremaju.
Fritule s kremom od limuna
Za kremu :
4 žumanjka
4 žlice gustina
6 žlica šećera
400 ml mlijeka
2 limuna
Za tijesto :
500 g brašna
170 g šećera
2 žličice vanilin šećer
4 jaja
čaša mlijeka
1 paketić praška za pecivo
limunova kora
1 prstohvat soli
ekstra djevičansko maslinovo ulje
Kotač šećera
Zagrijte mlijeko u tavi, a žumanjke istucite sa šećerom. Dodajte gustin i malo mlijeka pa nježno i pažljivo promiješajte. Potom dodajte ostatak mlijeka i promiješajte. Zagrijte smjesu na štednjaku i dodajte joj grubo narezanu limunovu k...