StoryEditorOCM
Hranasuper savjeti

Sve tajne i trikovi za pečenje savršenih keksića s čokoladom

Piše PSD.
28. listopada 2014. - 09:17
Duge jesenske večeri kao stvorene su za - pečenje keksića. Ako do sadaniste našli savršen recept i svladali sve male tajne "keksologije",možda će vam pomoći trikovi koje donosimo u nastavku. Najprije slijediosnovni recept,a potom male tajne velikih majstora, koji su se potrudiliotkriti kako ga prilagoditi baš po svom guštu: da budu ekstra prhki,ekstra sočni ili da imaju sasvim poseban ukus.

Keksi s komadićima čokolade i orasima

sastojci:
300 g brašna
1 žličica praška za pecivo
1/2 žličice soli
230 g maslaca sobne temperature
150 g bijelog šećera
170 g smeđeg šećera
1 žličica ekstrakta vanilije
2 jaja sobne temperature
340 g čokolade nasjeckane na komadiće
100 g nasjeckanih oraha
malo soli

Zagrijete pećnicu na 170 stupnjeva.

Ujednoj zdjeli kuhačom pomiješajte brašno sa soli...
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 20:29