Mozaik Gastro

kušajte i guštajte

Poslastice za profinjena nepca: vrhunski postup "Branko Roglić" i "Orvas" maslinovo ulje s otoka Brača

kušajte i guštajte
Vrhunsko vino POSTUP „Branko Roglić“

...A od početka pa do današnjih dana loza se uzgaja na Pelješcu. Čovjek je ovdje zaljubljenik u lozu i morska prostranstva. Tu, na južnim, osunčanim padinama Pelješca, na padinama Postupa, raste sorta loze Plavac mali od koje je isključivo proizvedeno i Vrhunsko vino sa zemljopisnim podrijetlom POSTUP “Branko Roglić” .

Pažljivo odabrano vino, ono koje biramo na osnovi hrane koju serviramo, doprinosi općem okusu i zadovoljstvu. Jačina vina treba odgovarati jačini hrane, odnosno vino i hrana trebaju se međusobno nadopunjavati. Stoga Postup preporučujemo uz mnoga jela od tamnih mesa, uz jela od divljači, uz plavu ribu i pikantne sireve...

ORVAS MASLINOVO ULJE S OTOKA BRAČA extra-djevičansko

Dobiveno je od ručno branih maslina iz vlastitih maslinika na područjima Dubrave u Pučišćima i Bunje u Sumartinu na otoku Braču. Nastalo je odabirom zdravih maslina i njihovom preradom na hladno sa minimalnim vremenskim razmakom između branja i prerade. Ovakav način prerade omogućio nam je vrhunsku kvalitetu ulja sa samo 0,10% slobodnih masnih kiselina (SMK).

U ORVAS MASLINOVOM ULJU S OTOKA BRAČA - extra djevičanskom mogu se prepoznati i svi pozitivni organoleptički atributi maslinovog ulja. Ovo ulje ima okus po plodu, gorko je i pikantno i upravo je zbog toga ocijenjeno kao extra djevičansko. Ove njegove vrline ukazuju na to da je ulje napravljeno od zdravih, svježih maslina i to zelenih ili onih koje su tek počele mijenjati boju. Kada tim svojstvima dodamo podatak o samo 0,10% SMK kod prerade, dobivamo ulje koje zadovoljava sve kriterije visoko kvalitetnog ekstra djevičanskog maslinovog ulja.

Extra djevičansko maslinovo ulje potpomaže rast djece i usporava starenje zbog visokog sadržaja antioksidansa koji blokiraju slobodne radikale. Dobro je za kosti i zglobove, kožu, jetru i crijeva, te srce i krvne žile. Štiti HDL kolesterol (dobri kolesterol), a smanjuje loši kolesterol LDL.

PR
Naslovnica Gastro