StoryEditorOCM
Auto motonepobjediv

VW Amarok osvojio nagradu za pick-up godine: Žiri novinara mu po treći put dodijelio ovu nagradu

Piše mozaik SD
23. studenog 2023. - 11:55

Volkswagen Amaroku je dodijeljena posebna nagrada na sajmu logistike i transporta Solutrans 2023 u Lyonu. IPUA, skraćenica za ‘International Pick-up Award‘, dodjeljuje se samo svake dvije do tri godine. A novi Amarok iz Volkswagen gospodarskih vozila pobijedio je – ponovno! To znači da je pick-up sada treći put dobio ovu nagradu nakon 2011. (za godine 2012. i 2013.) i 2017. (za godine 2018. i 2019.). Ovaj put Amarok dijeli prvo mjesto sa kooperacijskim partnerom Fordom i njegovim modelom Ranger za 2024. i 2025. godinu.

‘Triple‘: ‘International Pick-up Award‘ koju dodjeljuje žiri prometnih novinara ide po treći put novom Amaroku iz Volkswagen gospodarskih vozila (VWCV). Novi model, razvijen u suradnji s partnerom Fordom i dostupan na prvim tržištima diljem svijeta od kraja 2022., impresionirao je 20-člani međunarodni žiri tijekom ovogodišnjih testnih vožnji na grčkom kopnu u listopadu.

‘Nakon grupnih testova IPUA 2023, održanih u Grčkoj prošlog mjeseca, novi Amarok je impresionirao. Iako je projekt suradnje, VWCV dizajnerski tim uspio je zadržati jedinstveni stil i karakteristike vožnje tvrtke, o čemu će kupci svjedočiti‘, objašnjava Jarlath Sweeney, Predsjednik i predsjedavajući žirija IVotY i IPUA-e, kao i automobilistički novinar iz Irske. ‘Ovim sedmim održavanjem IPUA-e nova generacija Amaroka dodaje naslove osvojene 2011. i ponovno 2017., s nadograđenom verzijom‘, nastavlja Sweeney. Amarok je stoga uvijek pobjeđivao s najnovijim modelom – u prvom, četvrtom i sada sedmom pick-up testu međunarodnog IPUA žirija 2023. godine.

‘Amarok je pick-up koji pruža pouzdane performanse na cesti i izvan nje. Impresionirao je žiri u oba slučaja. ‘International Pick-up Award‘ za 2024. i 2025. znači da je Amarok već postigao ‘treble‘ u samo 14 godina proizvodnje. Ovim iskazom povjerenja odaje se čast cijelom timu Volkswagen gospodarskih vozila. Želimo vam reći hvala!‘, rekao je Karl Bernqvist, član Uprave marke odgovoran za nabavu u Volkswagen gospodarskim vozilima, na svečanoj dodjeli u Lyonu. Preko 1300 uzvanika pozvano je na gala večeru na sajmu Solutrans.

U 2023. novi pick-up sada je dostupan za narudžbu na većini tržišta i već je mnogo puta na cesti – a ako je potrebno, naravno i izvan utabanih staza. Potražnja za Amarok modelima je u nekim slučajevima veća od dostupne ponude tijekom faze povećanja proizvodnje. Na nekim su tržištima Amarok i neke njegove varijante modela već rasprodani za 2023. Novi Amarok proizvodi se isključivo u tvornici Silverton u Južnoj Africi.

Novi Amarok vrhunski je svakodnevni suputnik i opremljen je LED prednjim svjetlima, višenamjenskim upravljačem, dinamičkim zaslonom prometnih znakova, 10-inčnim infotainment sustavom, kontrolom udaljenosti pri parkiranju straga s manevarskim kočenjem i sustavom stražnje kamere.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. svibanj 2024 12:25