Mišljenja Parangall

Parangall

MOBY: Wait For Me

Izvođač: MOBY
Album: Wait For Me (EMI)
Ocjena:  ****

Nadahnut redateljem Davidom Lynchom – koji je i režirao spot za singl Shot In The Back Of My Head – novi Mobyjev studijski album nimalo slučajno počinje “filmskim” uvodom uvodeći slušatelja u bogato orkestriranu “panoramsku zvučnu sliku” i zamamnu lirsku melodiju.

Najmelodiozniji od svih Mobyjevih albuma, Wait For Me i u nastavku donosi mahom snolike brojeve ogrnute melankoličnom koprenastom elektronikom garniranom konvencionalnim glazbalima uz brojne vokalne kolaboracije prijatelja s newyorške scene.

Gotovo jedina iznimka na prigušenom i sjetnonm albumu je tema Mistake – doduše i ona s “filmskim” gudačkim uvodom i Mobyjevim “iggy-popovskim” vokalom – koja u “raspletu” ima naglašeniji ritam i sjajne post-punk gitarske slojeve sljubljene s gudačima i čarobnom melodijom.

Bez ijednog problematičnog mjesta Wait For Me je jedan od najkomunikativnijiuh Mobyjevih albuma s cijelom niskom izvanserijskih pogodaka poput Shot In The Back Of My Head s prozračnom produkcijom u “cinemascoopu”, Walk With Me – u kojoj se, iznad podloge koja podsjeća na glazbu iz starijih SF filmova “križanu” s gospelom, ukazala i sjajna Leela James ili krhke Hope Is Gone s Hilary Gardner.

Naslovnica Parangall