Mišljenja Markov X

Markov X

Marko Didić

Iako Burić igra bez napadača, u Zaprešiću igram više od dva gola

Da mi kolumna po prvi put od kada je igram " u glavu" ne bude dobitna,potrudio se ovog vikenda minhenski Bayern remijem u Dortmundu. Malo sam precijenio bavarskog diva,misleći da su veći profesionalci nego što jesu.

U uzvratnim utakmicama Lige prvaka i u prvim utakmicama osmine finala Europske lige imamo dosta zanimljivih utakmica od kojih izdvajam engleski obračun Liverpoola i Manchester Uniteda kojeg ipak neću igrati u kolumni radi nepredvidljivosti ova dva diva.

No krenimo od utorka i od para kojeg  sam igrao u prošloj  kolumni a to je zaprešićki Inter i Hajduk.

Žuti su kompletni ali i bezbrižni jer su sigurno ostali u ligi,a Hajduk dolazi bez zadnjeg veznog Jeffersona i veziste Sušića. Burić će početi  bez napadača,a ja na ovoj utakmici ipak igram više od dva gola. Hajduk mora probati pobjediti negdje na strani,a domaćini predvođeni Nestorovskim to jedva čekaju pa će biti dosta proboja unatoč lošem terenu.

Wolfsburg je  na gostovanju već u prvoj  utakmici  "šišnuo" Genta rezultatom 2-3 zahvaljujući i stoperu Belgijanaca Stefanu Mitroviću koji je na toj utakmici zakasnio gdje god je  mogao zakasniti.

U ovoj uzvratnoj utakmici "vukovi" ne mogu biti opušteni kao što su bili u prvom susretu.Bili su  vodili 0-3 i gotovo kompromitirali odličan rezultat. Na ovoj utakmici igram više od dva  gola jer opuštanja ni za jedne ni za druge- nema.

Nepredvidljivi Basel dočekuje još nepredvidljiviju Sevillu i na toj utakmici igram više od dva gola. Baselov sponzor, farmaceutska tvrtka Novartis ne žali novca da izgradi veliki klub koji po igračkom kadru još nije  veliki,a Sevilla ima puno razloga da na ovoj utakmici ide na pobjedu jer su već tri puta  osvajali ovo natjecanje ( jednom dok se natjecanje zvalo kup UEFA i dva put zaredom pod ovim sadašnjim nazivom).

Zašto to ne bi pokušali i četvrti,mada će to uistinu biti teško ovaj put s obzirom na oscilaciju forme i raspoloženje u momčadi.

Iako je Athletic Bilbao prije devet dana razvalio sa O-3 Valenciju na njezinoj Mestalli,nisam siguran da će ih u četvrtak pobjediti kod kuće u prvoj utakmici Europske lige pa rađe igram opciju da će biti postignuta više od dva gola.

Šišmiši su od 25 veljače bez pobjede  i ovdje će probati barem malo vratiti čast i ugled igrajući hrabrije i agresivnije nego do sada. A kako to završava kada igraju hrabrije, vidjeli smo ovog vikenda kada su ih kod kuće isprašili igrači Atletico Madrida rezultatom 1-3.

Nakon što su u Gelsenkirschenu u prošlom kolu razvalili Schalkea,Srnine kolege su nas uvjerili da u rudarskoj svijeći još ima plama i nakon rasprodaje najboljih igrača. Anderlecht. mislim nema šanse unataoč tome što je dobro organizirana momčad,ali to im neće biti dovoljno i tu ipak igram jedinicu na domaćine.

Pet u glavu:

1. Inter - Hajduk više od 2 gola
2. Wolfsburg - Gent više od dva gola
3. Basel - Sevilla više od 2 gola
4. Athletic Bilbao - Valencia više od 2 gola
5. Shakhtar - Andrelecht 1

SRETNO!

Naslovnica Markov X