stdClass Object ( [id] => 1207497 [title] => Srećko Šestan: Ako me smijene, uzet ću dva kofera i vratiti se odakle sam došao [alias] => srecko-sestan-ako-me-smijene-uzet-cu-dva-kofera-i-vratiti-se-odakle-sam-dosao [catid] => 288 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Uoči posljednje sezone svojeg intendantskog mandata, Srećko Šestan, ujedno i ravnatelj Splitskog ljeta, predstavio je novinarima program 68. festivala i prvi je dojam da je “pun do čepa”: u mjesec dana održat će se čak 45 predstava, koncerata, predstavljanja knjiga i izložbi, tako da će se izvođači boriti za puno gledalište.

Primjerice, već na samom početku Ljeta istovremeno započinje izvedba nove Verdijeve opere “Simon Boccanegra” na Peristilu, a stotinjak metara dalje, u Galeriji umjetnina, koncert sastava “Ad gloriam brass”. Ili na kraju festivala, iste večeri najavljene su dvije premijere: baletna na Sustipanu i koncertna, projekt “The stranger within”, u nedalekom Kaštilcu. Ima svega, čak i besplatno, jer su na trgu ispred zgrade Kazališta predviđena i tri koncerta za Splićane.

Za one koji ne znaju, za pripremu Splitskog ljeta nije prepreka to što u zgradi Banovine nema gradskih vijećnika ni gradonačelnika, program koji predlaže ravnatelj odobrava posebno Festivalsko vijeće (Nina Obuljen Koržinek, Mirna Veža, Blaženko Boban, Frano Parać, Andro Krstulović Opara, Jakov Bilić i Mirjam Pustički Kunjko).

A što se tiče Srećka Šestana, njemu ova situacija predstavlja tek politički predah. Rasprave o njegovu (ne)odlasku s intendantskog mjesta – nakon negativne ocjene Kazališnog vijeća – nije bilo na (posljednjoj) sjednici Gradskog vijeća u travnju, prije izvanrednih izbora, jer su vijećnici odlučili napustiti sjednicu. Tako da će o tome biti riječi tek nakon izbora i nakon što završi Splitsko ljeto.

Aktualnosti se moramo držati

Za početak, Srećko Šestan kaže da je program Splitskog ljeta po obujmu sličan onima koje je vodio prethodnih godina:

– Prošle i pretprošle godine možda smo imali i više programa, a uz epidemiološke mjere nama je svake večeri gledalište bilo puno. Nismo radili program bez selekcije i dramaturškog rezona.

Premijere su baš izuzetno “jake” i angažiraju do posljednjeg člana ansambla: Magelli radi dramsku premijeru nakon dugog izbivanja iz Splita, Dolenčić postavlja novu Verdijevu operu na Peristilu, Mujić veliku produkciju “Gatsbyja”. Kako će to sve financijski završiti?

– Balet “Veliki Gatsby” dogovaramo s Mujićem zadnje dvije godine, “Boccanegru” s Dolenčićem godinu dana. Sva tri premijerna naslova (skupa s Magellijevom “LizistRATom” – nap. a.) ocrtavaju što nam se događa. Dekadencija zapadnog društva, sudbina Simona Boccanegre i njegova priča, ratna neizvjesnost u svijetu nakon korone, potresa... Predstave su ne baš katastrofične, ali ocrtavaju što je aktualno. To nam je jako bitno. I druge predstave na programu slične su provenijencije, ali malo “lakše”. Aktualnosti se moramo držati.

Autori i suradnici u sve tri premijere prilagodili su ih našim mladim glumcima, zboristima, orkestru, ansamblu Baleta. Sazrela je situacija da imaju malo teži izazov u umjetničkom smislu. A ove godine moramo voditi računa o tome da su sve cijene otišle gore, a imamo budžet isti kao i lani. Ulazni troškovi su porasli. Poskupjele su usluge Student servisa, najam opreme. Unajmljujemo građevinske skele za reflektore, a ni ne znamo koliko će biti skuplje nego prošle godine. Pa najam šatora za presvlačenje na otvorenom, dopunski prijevoz koji koristimo i još čitav niz usluga. Struja!

Nadamo se da ćemo se pokriti. Nisam čarobnjak, kalkulirao sam deset posto više cijene kad je Vijeće prihvatilo program, ali ako poskupi 20 posto... vidjet ćemo. Nadamo se da neće puno ići gore.

Budžet pet milijuna kuna

Koliki je budžet Splitskog ljeta?

– Oko pet milijuna kuna. Četiri i osamsto, četiri i devetsto... Ministarstvo kulture i medija pokriva 1,9 milijuna, Grad Split je tu negdje slično, 500 tisuća kuna je od Splitsko-dalmatinske županije, a ostalo su vlastiti prihodi i sponzori. Prvog srpnja bilo je točno tri godine da sam u Splitu, nama se iz godine u godinu broj stranih gostiju na operama i koncertima povećava.

Nastojim ga koncipirati tako da godinu dana unaprijed možemo najaviti turističkim agencijama koji program imamo, da zainteresirani dobiju informaciju i dođu.

Da se barem mogla ostvariti moja ideja koju sam iznio prve godine mandata, da ćemo krenuti s prodajom ulaznica za Splitsko ljeto na blagdan sv. Duje, priča bi bila skroz drugačija. Međutim, 2020. godine je krenula korona, lockdown, molili smo boga da zadržimo kontinuitet. A kako su padale brojke zaraženih preko ljeta, tako nam je rastao broj publike na Splitskom ljetu.

Na predstavljanju programa Splitskog ljeta bili su ravnatelji Opere i Baleta, no ne i Drame jer ga nemate nakon ostavke Marine Vujčić. Ipak, morat ćete surađivati jer je asistentica u predstavi “LizistRATa”.

– Marina je dala ostavku, ali suradnja s umjetnicima koja je već bila započela nastavila se. Program je dogovoren, razgovarali smo. Ja nisam takav čovjek da bih prekinuo svu komunikaciju. Marina je organizacijska koordinatorica i jezična savjetnica.

Imamo sada dva problema u Kazalištu jer nam je poslovna ravnateljica otišla u mirovinu. Dobili smo, srećom, izvanrednu šeficu računovodstva koja pokriva i taj dio, na tom smo mjestu prije imali čovjeka koji je dvije i pol godine bio na bolovanju.

Vraća se pretplata

Kako razmišljate uoči četvrte sezone vašeg mandata?

– Već promišljamo sljedeću sezonu, dočekat će nas neki izazovi. Vratit ćemo kazališnu pretplatu nakon dvije godine, kad je nije bilo zbog korone. Uvodi se euro, treba promisliti o poskupljenjima. Ako sve poskupi, neću moći držati pod kontrolom količinu novca za autorske honorare.

Planiramo premijeru Čehovljeve drame “Tri sestre”, u režiji Nenni Delmestre, Dino Mustapić trebao bi raditi dramu po novom Farkaševu romanu, nastojat ćemo postaviti “Traviatu” do kraja godine, vratit ćemo neke reprizne predstave. Slažemo program, a novi intendant, ako dođe, može to mijenjati.

Znači, pretpostavljate da bi netko drugi mogao biti intendant HNK-a Split. Kazališno vijeće nije prihvatilo vaš financijski i programski izvještaj i tražilo je vašu smjenu, no stjecajem okolnosti nije došla na red.

– Čudno je to s novim Kazališnim vijećem, meni to nije jasno. Naime, njihove su primjedbe bile da nisam ispunio programski okvir iz 2018. godine, koji je donijelo Gradsko vijeće i kad je raspisan natječaj za intendanta, a ja sam imenovan u siječnju 2019. godine. U njemu je, naime, točno predviđeno koliko godišnje treba izvesti premijera, koliko na maloj sceni, koliko na velikoj... Kao da korone nije bilo!

A po statističkim podacima, što sam rekao i članovima Kazališnog vijeća, sva su kazališta u Hrvatskoj izvela 40 posto zacrtanog programa, a splitsko više od 60 posto.

A ovo je bitan podatak: 1. srpnja 2019. HNK Split je bio dužan 5,7 milijuna kuna, a kako je do kraja godine bilo neknjiženih računa, završili smo s minusom od 6,3 milijuna kuna. Otkada sam krenuo u sezonu 1. listopada 2019. do danas, Kazalište nije dužno ni lipe – nikome.

Otkada sam intendant, platili smo svu produkciju, dobavljače, materijalne troškove, plaćamo redovito kako stižu računi. Nema da smo dužni nikome za honorar. I smanjili smo dug na 980 tisuća kuna na završnom računu.

Prošlu smo godinu završili s 2,2 milijuna viška. A preneseni dug iz 2020. u 2021. godinu bio je veći od tri milijuna kuna. A kad ovaj iznos viška preliješ na dug koji si prenio, ostao je minus od 980 tisuća kuna. Poplaćali smo neke honorare iz 2018., 2017., 2016., 2015., sad smo negdje na minus 500, 600 tisuća kuna, iz prethodnog razdoblja.

Tvrdite li, za razliku od Kazališnog vijeća koje vam nije usvojilo izvještaj, da ste dobro radili?

– Kazališno vijeće prihvatilo je financijsko izvješće, ali nije realizaciju programa. Imao sam primjedbu da staro Vijeće (iz mandata Krstulovića Opare, nap. a.) nije prihvatilo izmjenu programa, a trebao sam imati dozvolu za to od njih.

Međutim, svako tromjesečje davao sam na uvid programsko i financijsko izvješće “starom” Kazališnom vijeću, tri su dobili na znanje i nisu imali primjedbe s obzirom na epidemiološke okolnosti. Dana 8. prosinca istekao im je mandat, imenovano je novo Kazališno vijeće, kojem je preostalo da prihvati izvješće za zadnji kvartal i cijelu 2021. godinu.

Dopunsko objašnjenje

Traženo je od uprave Kazališta da dostavimo dopunsko objašnjenje zašto je došlo do manjeg broja predstava i promjene naslova i mi smo to detaljno obrazložili – zbog epidemije. Bilo je to vrijeme kad smo u gledalištu morali osigurati razmak od četiri pa od sedam metara za svakoga gledatelja.

I kad smo morali odgađati “U malu je uša đava”, “Bambinu”, “Krabuljni ples” i koncerte, a na Sceni 55 nije se moglo izvoditi ništa.

Dva su scenarija: da nova politička garnitura u Gradu prihvati zahtjev za vašom smjenom i da je ne prihvati.

– Tako je. Legitimno.

Što ako vas smijene?

– Ništa, uzet ću dva kofera i vratiti se odakle sam došao.

Hoće li vas ministrica zadržati na toj funkciji?

– O toj proceduri uopće ne razmišljam. Vidjet ćemo kako će reagirati novo Gradsko vijeće. Koncentracija je sada na Splitskom ljetu.•
---

Sve teži suživot

Predstave na otvorenom u vrijeme turističke sezone sve se teže održavaju. Suživot ugostitelja i kulturnih događaja postaje nemoguć – Peristil je pod okupacijom non-stop, kao i čitav gradski centar, isto je na Sustipanu, buka je ogromna. Razgovara li se o tome?

– U ove tri godine nisam imao baš puno primjedbi, od početka je komunikacija bila O.K. S vlasnikom kafića na Peristilu, koji je u najmu gradskog prostora, dogovorili smo se o rasporedu, pokušavamo jedni drugima što manje smetati. Na bazenima u Zvončacu jednom smo se prilikom uspješno dogovorili, kao i s koncertima na "Sustipanskim noćima" kad se preklopio termin. Ali bit će problema, dosta je da prođe helikopter ili motor, brod s turistima, to su neminovne stvari. U Dubrovniku svakih pola sata avion slijeće i polijeće, sve se čuje u Kneževu dvoru i Revelinu. Urbanitet je to, Split je sada turistička destinacija. Slažem se, ide se u smjeru sve težeg suživota.

---

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Ćakula s intendantom [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [extra_fields_search] => Ćakula s intendantom 2 0 8898 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2022-07-04 14:10:48 [created_by] => 3139 [created_by_alias] => Jasenka Leskur
Joško Ponoš/cropix [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2022-07-11 13:15:29 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2022-07-11 13:15:29 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 96 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 288 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz svijeta kazališnog života. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, kultura, kazalište [secure] => 0 [page_title] => Kazalište [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Small [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2022\/07\/04\/22602864.jpg","\/images\/slike\/2022\/07\/04\/22602868.jpg","\/images\/slike\/2022\/07\/04\/22602870.jpg","\/images\/slike\/2022\/07\/04\/22602874.jpg","\/images\/slike\/2022\/07\/04\/22602876.jpg","\/images\/slike\/2022\/07\/04\/22602878.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Josko Ponos\/Cropix","Josko Ponos\/Cropix","Josko Ponos\/Cropix","Josko Ponos\/Cropix","Josko Ponos\/Cropix","Josko Ponos\/Cropix"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

Sre\u0107ko \u0160estan, intendant HNK-a Split<\/p>","","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["54:53","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1165","hd_22602864_1920.jpg":"1920x1080","k_22602864_1280.jpg":"1280x1280","k_22602864_1024.jpg":"1024x1024","k_22602864_640.jpg":"640x640","k_22602864_480.jpg":"480x480","k_22602864_340.jpg":"340x340","k_22602864_220.jpg":"220x220","o_22602864_1280.jpg":"1280x776","o_22602864_1024.jpg":"1024x621","o_22602864_640.jpg":"640x388","o_22602864_480.jpg":"480x291","o_22602864_340.jpg":"340x206","o_22602864_220.jpg":"220x133","h_22602864_1280.jpg":"1280x854","h_22602864_1024.jpg":"1024x683","h_22602864_640.jpg":"640x427","h_22602864_480.jpg":"480x320","h_22602864_340.jpg":"340x227","h_22602864_220.jpg":"220x147","pp_22602864_1280.jpg":"1280x1628","pp_22602864_1024.jpg":"1024x1303","pp_22602864_640.jpg":"640x814","pp_22602864_480.jpg":"480x611","pp_22602864_340.jpg":"340x432","pp_22602864_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x3155","hd_22602868_1920.jpg":"1920x1080","k_22602868_1280.jpg":"1280x1280","k_22602868_1024.jpg":"1024x1024","k_22602868_640.jpg":"640x640","k_22602868_480.jpg":"480x480","k_22602868_340.jpg":"340x340","k_22602868_220.jpg":"220x220","o_22602868_1280.jpg":"1280x2103","o_22602868_1024.jpg":"1024x1682","o_22602868_640.jpg":"640x1051","o_22602868_480.jpg":"480x788","o_22602868_340.jpg":"340x558","o_22602868_220.jpg":"220x361","h_22602868_1280.jpg":"1280x854","h_22602868_1024.jpg":"1024x683","h_22602868_640.jpg":"640x427","h_22602868_480.jpg":"480x320","h_22602868_340.jpg":"340x227","h_22602868_220.jpg":"220x147","pp_22602868_1280.jpg":"1280x1628","pp_22602868_1024.jpg":"1024x1303","pp_22602868_640.jpg":"640x814","pp_22602868_480.jpg":"480x611","pp_22602868_340.jpg":"340x432","pp_22602868_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2712","hd_22602870_1920.jpg":"1920x1080","k_22602870_1280.jpg":"1280x1280","k_22602870_1024.jpg":"1024x1024","k_22602870_640.jpg":"640x640","k_22602870_480.jpg":"480x480","k_22602870_340.jpg":"340x340","k_22602870_220.jpg":"220x220","o_22602870_1280.jpg":"1280x1808","o_22602870_1024.jpg":"1024x1446","o_22602870_640.jpg":"640x904","o_22602870_480.jpg":"480x678","o_22602870_340.jpg":"340x480","o_22602870_220.jpg":"220x310","h_22602870_1280.jpg":"1280x854","h_22602870_1024.jpg":"1024x683","h_22602870_640.jpg":"640x427","h_22602870_480.jpg":"480x320","h_22602870_340.jpg":"340x227","h_22602870_220.jpg":"220x147","pp_22602870_1280.jpg":"1280x1628","pp_22602870_1024.jpg":"1024x1303","pp_22602870_640.jpg":"640x814","pp_22602870_480.jpg":"480x611","pp_22602870_340.jpg":"340x432","pp_22602870_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1228","hd_22602874_1920.jpg":"1920x1080","k_22602874_1280.jpg":"1280x1280","k_22602874_1024.jpg":"1024x1024","k_22602874_640.jpg":"640x640","k_22602874_480.jpg":"480x480","k_22602874_340.jpg":"340x340","k_22602874_220.jpg":"220x220","o_22602874_1280.jpg":"1280x818","o_22602874_1024.jpg":"1024x654","o_22602874_640.jpg":"640x409","o_22602874_480.jpg":"480x307","o_22602874_340.jpg":"340x217","o_22602874_220.jpg":"220x140","h_22602874_1280.jpg":"1280x854","h_22602874_1024.jpg":"1024x683","h_22602874_640.jpg":"640x427","h_22602874_480.jpg":"480x320","h_22602874_340.jpg":"340x227","h_22602874_220.jpg":"220x147","pp_22602874_1280.jpg":"1280x1628","pp_22602874_1024.jpg":"1024x1303","pp_22602874_640.jpg":"640x814","pp_22602874_480.jpg":"480x611","pp_22602874_340.jpg":"340x432","pp_22602874_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1241","hd_22602876_1920.jpg":"1920x1080","k_22602876_1280.jpg":"1280x1280","k_22602876_1024.jpg":"1024x1024","k_22602876_640.jpg":"640x640","k_22602876_480.jpg":"480x480","k_22602876_340.jpg":"340x340","k_22602876_220.jpg":"220x220","o_22602876_1280.jpg":"1280x827","o_22602876_1024.jpg":"1024x661","o_22602876_640.jpg":"640x413","o_22602876_480.jpg":"480x310","o_22602876_340.jpg":"340x219","o_22602876_220.jpg":"220x142","h_22602876_1280.jpg":"1280x854","h_22602876_1024.jpg":"1024x683","h_22602876_640.jpg":"640x427","h_22602876_480.jpg":"480x320","h_22602876_340.jpg":"340x227","h_22602876_220.jpg":"220x147","pp_22602876_1280.jpg":"1280x1628","pp_22602876_1024.jpg":"1024x1303","pp_22602876_640.jpg":"640x814","pp_22602876_480.jpg":"480x611","pp_22602876_340.jpg":"340x432","pp_22602876_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1266","hd_22602878_1920.jpg":"1920x1080","k_22602878_1280.jpg":"1280x1280","k_22602878_1024.jpg":"1024x1024","k_22602878_640.jpg":"640x640","k_22602878_480.jpg":"480x480","k_22602878_340.jpg":"340x340","k_22602878_220.jpg":"220x220","o_22602878_1280.jpg":"1280x844","o_22602878_1024.jpg":"1024x675","o_22602878_640.jpg":"640x422","o_22602878_480.jpg":"480x316","o_22602878_340.jpg":"340x224","o_22602878_220.jpg":"220x145","h_22602878_1280.jpg":"1280x854","h_22602878_1024.jpg":"1024x683","h_22602878_640.jpg":"640x427","h_22602878_480.jpg":"480x320","h_22602878_340.jpg":"340x227","h_22602878_220.jpg":"220x147","pp_22602878_1280.jpg":"1280x1628","pp_22602878_1024.jpg":"1024x1303","pp_22602878_640.jpg":"640x814","pp_22602878_480.jpg":"480x611","pp_22602878_340.jpg":"340x432","pp_22602878_220.jpg":"220x280"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 204 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 288 [name] => Kazalište [alias] => kazaliste [description] => [parent] => 256 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 4 [params] => {"inheritFrom":"256","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7466108 Threads: 7 Questions: 1535474882 Slow queries: 4669916 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 110786932 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 52 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front03 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /kultura/kazaliste ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 288 [name] => Kazalište [alias] => kazaliste [parent] => 256 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /kultura/kazaliste ) ) [link] => /kultura/kazaliste/srecko-sestan-ako-me-smijene-uzet-cu-dva-kofera-i-vratiti-se-odakle-sam-dosao-1207497 [printLink] => /kultura/kazaliste/srecko-sestan-ako-me-smijene-uzet-cu-dva-kofera-i-vratiti-se-odakle-sam-dosao-1207497?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 425502 [name] => Srećko Šestan [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => srecko-sestan [link] => /tag/srecko-sestan ) [1] => stdClass Object ( [id] => 242283 [name] => splitsko ljeto [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => splitsko-ljeto [link] => /tag/splitsko-ljeto ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Ćakula s intendantom [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Srećko Šestan: Ako me smijene, uzet ću dva kofera i vratiti se odakle sam došao [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3139 [name] => Jasenka Leskur [username] => jasenka-leskur [email] => jasenka-leskur-stani-i@sd.hr [password] => $2y$10$yxLU5zfSBkK9E0Dw/xQ.FuGfjyguFIugXyk4eWGb5x2bk/KEJ9mPq [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 2023-10-13 14:31:49 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => {"admin_style":"","admin_language":"","language":"","editor":"","timezone":""} [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [admin_style] => [admin_language] => [language] => [editor] => [timezone] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/jasenka-leskur-3139 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1657 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/edc0bc8cf76440b4ed51e0a3a7473ef9?s=100&default=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/07/04/22602864.jpg [galleryCount] => 6 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Josko Ponos/Cropix [mainImageDesc] =>

Srećko Šestan, intendant HNK-a Split

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/07/04/22602864.jpg [title] =>

Srećko Šestan, intendant HNK-a Split

Josko Ponos/Cropix ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/07/04/22602868.jpg [title] => Josko Ponos/Cropix ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/07/04/22602870.jpg [title] => Josko Ponos/Cropix ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/07/04/22602874.jpg [title] => Josko Ponos/Cropix ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/07/04/22602876.jpg [title] => Josko Ponos/Cropix ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/07/04/22602878.jpg [title] => Josko Ponos/Cropix ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Uoči posljednje sezone svojeg intendantskog mandata, Srećko Šestan, ujedno i ravnatelj Splitskog ljeta, predstavio je novinarima program 68. festivala i prvi je dojam da je “pun do čepa”: u mjesec dana održat će se čak 45 predstava, koncerata, predstavljanja knjiga i izložbi, tako da će se izvođači boriti za puno gledalište.

Primjerice, već na samom početku Ljeta istovremeno započinje izvedba nove Verdijeve opere “Simon Boccanegra” na Peristilu, a stotinjak metara dalje, u Galeriji umjetnina, koncert sastava “Ad gloriam brass”. Ili na kraju festivala, iste večeri najavljene su dvije premijere: baletna na Sustipanu i koncertna, projekt “The stranger within”, u nedalekom Kaštilcu. Ima svega, čak i besplatno, jer su na trgu ispred zgrade Kazališta predviđena i tri koncerta za Splićane.

Za one koji ne znaju, za pripremu Splitskog ljeta nije prepreka to što u zgradi Banovine nema gradskih vijećnika ni gradonačelnika, program koji predlaže ravnatelj odobrava posebno Festivalsko vijeće (Nina Obuljen Koržinek, Mirna Veža, Blaženko Boban, Frano Parać, Andro Krstulović Opara, Jakov Bilić i Mirjam Pustički Kunjko).

A što se tiče Srećka Šestana, njemu ova situacija predstavlja tek politički predah. Rasprave o njegovu (ne)odlasku s intendantskog mjesta – nakon negativne ocjene Kazališnog vijeća – nije bilo na (posljednjoj) sjednici Gradskog vijeća u travnju, prije izvanrednih izbora, jer su vijećnici odlučili napustiti sjednicu. Tako da će o tome biti riječi tek nakon izbora i nakon što završi Splitsko ljeto.

Aktualnosti se moramo držati

Za početak, Srećko Šestan kaže da je program Splitskog ljeta po obujmu sličan onima koje je vodio prethodnih godina:

– Prošle i pretprošle godine možda smo imali i više programa, a uz epidemiološke mjere nama je svake večeri gledalište bilo puno. Nismo radili program bez selekcije i dramaturškog rezona.

Premijere su baš izuzetno “jake” i angažiraju do posljednjeg člana ansambla: Magelli radi dramsku premijeru nakon dugog izbivanja iz Splita, Dolenčić postavlja novu Verdijevu operu na Peristilu, Mujić veliku produkciju “Gatsbyja”. Kako će to sve financijski završiti?

– Balet “Veliki Gatsby” dogovaramo s Mujićem zadnje dvije godine, “Boccanegru” s Dolenčićem godinu dana. Sva tri premijerna naslova (skupa s Magellijevom “LizistRATom” – nap. a.) ocrtavaju što nam se događa. Dekadencija zapadnog društva, sudbina Simona Boccanegre i njegova priča, ratna neizvjesnost u svijetu nakon korone, potresa... Predstave su ne baš katastrofične, ali ocrtavaju što je aktualno. To nam je jako bitno. I druge predstave na programu slične su provenijencije, ali malo “lakše”. Aktualnosti se moramo držati.

Autori i suradnici u sve tri premijere prilagodili su ih našim mladim glumcima, zboristima, orkestru, ansamblu Baleta. Sazrela je situacija da imaju malo teži izazov u umjetničkom smislu. A ove godine moramo voditi računa o tome da su sve cijene otišle gore, a imamo budžet isti kao i lani. Ulazni troškovi su porasli. Poskupjele su usluge Student servisa, najam opreme. Unajmljujemo građevinske skele za reflektore, a ni ne znamo koliko će biti skuplje nego prošle godine. Pa najam šatora za presvlačenje na otvorenom, dopunski prijevoz koji koristimo i još čitav niz usluga. Struja!

Nadamo se da ćemo se pokriti. Nisam čarobnjak, kalkulirao sam deset posto više cijene kad je Vijeće prihvatilo program, ali ako poskupi 20 posto... vidjet ćemo. Nadamo se da neće puno ići gore.

Budžet pet milijuna kuna

Koliki je budžet Splitskog ljeta?

– Oko pet milijuna kuna. Četiri i osamsto, četiri i devetsto... Ministarstvo kulture i medija pokriva 1,9 milijuna, Grad Split je tu negdje slično, 500 tisuća kuna je od Splitsko-dalmatinske županije, a ostalo su vlastiti prihodi i sponzori. Prvog srpnja bilo je točno tri godine da sam u Splitu, nama se iz godine u godinu broj stranih gostiju na operama i koncertima povećava.

Nastojim ga koncipirati tako da godinu dana unaprijed možemo najaviti turističkim agencijama koji program imamo, da zainteresirani dobiju informaciju i dođu.

Da se barem mogla ostvariti moja ideja koju sam iznio prve godine mandata, da ćemo krenuti s prodajom ulaznica za Splitsko ljeto na blagdan sv. Duje, priča bi bila skroz drugačija. Međutim, 2020. godine je krenula korona, lockdown, molili smo boga da zadržimo kontinuitet. A kako su padale brojke zaraženih preko ljeta, tako nam je rastao broj publike na Splitskom ljetu.

Na predstavljanju programa Splitskog ljeta bili su ravnatelji Opere i Baleta, no ne i Drame jer ga nemate nakon ostavke Marine Vujčić. Ipak, morat ćete surađivati jer je asistentica u predstavi “LizistRATa”.

– Marina je dala ostavku, ali suradnja s umjetnicima koja je već bila započela nastavila se. Program je dogovoren, razgovarali smo. Ja nisam takav čovjek da bih prekinuo svu komunikaciju. Marina je organizacijska koordinatorica i jezična savjetnica.

Imamo sada dva problema u Kazalištu jer nam je poslovna ravnateljica otišla u mirovinu. Dobili smo, srećom, izvanrednu šeficu računovodstva koja pokriva i taj dio, na tom smo mjestu prije imali čovjeka koji je dvije i pol godine bio na bolovanju.

Vraća se pretplata

Kako razmišljate uoči četvrte sezone vašeg mandata?

– Već promišljamo sljedeću sezonu, dočekat će nas neki izazovi. Vratit ćemo kazališnu pretplatu nakon dvije godine, kad je nije bilo zbog korone. Uvodi se euro, treba promisliti o poskupljenjima. Ako sve poskupi, neću moći držati pod kontrolom količinu novca za autorske honorare.

Planiramo premijeru Čehovljeve drame “Tri sestre”, u režiji Nenni Delmestre, Dino Mustapić trebao bi raditi dramu po novom Farkaševu romanu, nastojat ćemo postaviti “Traviatu” do kraja godine, vratit ćemo neke reprizne predstave. Slažemo program, a novi intendant, ako dođe, može to mijenjati.

Znači, pretpostavljate da bi netko drugi mogao biti intendant HNK-a Split. Kazališno vijeće nije prihvatilo vaš financijski i programski izvještaj i tražilo je vašu smjenu, no stjecajem okolnosti nije došla na red.

– Čudno je to s novim Kazališnim vijećem, meni to nije jasno. Naime, njihove su primjedbe bile da nisam ispunio programski okvir iz 2018. godine, koji je donijelo Gradsko vijeće i kad je raspisan natječaj za intendanta, a ja sam imenovan u siječnju 2019. godine. U njemu je, naime, točno predviđeno koliko godišnje treba izvesti premijera, koliko na maloj sceni, koliko na velikoj... Kao da korone nije bilo!

A po statističkim podacima, što sam rekao i članovima Kazališnog vijeća, sva su kazališta u Hrvatskoj izvela 40 posto zacrtanog programa, a splitsko više od 60 posto.

A ovo je bitan podatak: 1. srpnja 2019. HNK Split je bio dužan 5,7 milijuna kuna, a kako je do kraja godine bilo neknjiženih računa, završili smo s minusom od 6,3 milijuna kuna. Otkada sam krenuo u sezonu 1. listopada 2019. do danas, Kazalište nije dužno ni lipe – nikome.

Otkada sam intendant, platili smo svu produkciju, dobavljače, materijalne troškove, plaćamo redovito kako stižu računi. Nema da smo dužni nikome za honorar. I smanjili smo dug na 980 tisuća kuna na završnom računu.

Prošlu smo godinu završili s 2,2 milijuna viška. A preneseni dug iz 2020. u 2021. godinu bio je veći od tri milijuna kuna. A kad ovaj iznos viška preliješ na dug koji si prenio, ostao je minus od 980 tisuća kuna. Poplaćali smo neke honorare iz 2018., 2017., 2016., 2015., sad smo negdje na minus 500, 600 tisuća kuna, iz prethodnog razdoblja.

Tvrdite li, za razliku od Kazališnog vijeća koje vam nije usvojilo izvještaj, da ste dobro radili?

– Kazališno vijeće prihvatilo je financijsko izvješće, ali nije realizaciju programa. Imao sam primjedbu da staro Vijeće (iz mandata Krstulovića Opare, nap. a.) nije prihvatilo izmjenu programa, a trebao sam imati dozvolu za to od njih.

Međutim, svako tromjesečje davao sam na uvid programsko i financijsko izvješće “starom” Kazališnom vijeću, tri su dobili na znanje i nisu imali primjedbe s obzirom na epidemiološke okolnosti. Dana 8. prosinca istekao im je mandat, imenovano je novo Kazališno vijeće, kojem je preostalo da prihvati izvješće za zadnji kvartal i cijelu 2021. godinu.

Dopunsko objašnjenje

Traženo je od uprave Kazališta da dostavimo dopunsko objašnjenje zašto je došlo do manjeg broja predstava i promjene naslova i mi smo to detaljno obrazložili – zbog epidemije. Bilo je to vrijeme kad smo u gledalištu morali osigurati razmak od četiri pa od sedam metara za svakoga gledatelja.

I kad smo morali odgađati “U malu je uša đava”, “Bambinu”, “Krabuljni ples” i koncerte, a na Sceni 55 nije se moglo izvoditi ništa.

Dva su scenarija: da nova politička garnitura u Gradu prihvati zahtjev za vašom smjenom i da je ne prihvati.

– Tako je. Legitimno.

Što ako vas smijene?

– Ništa, uzet ću dva kofera i vratiti se odakle sam došao.

Hoće li vas ministrica zadržati na toj funkciji?

– O toj proceduri uopće ne razmišljam. Vidjet ćemo kako će reagirati novo Gradsko vijeće. Koncentracija je sada na Splitskom ljetu.•
---

Sve teži suživot

Predstave na otvorenom u vrijeme turističke sezone sve se teže održavaju. Suživot ugostitelja i kulturnih događaja postaje nemoguć – Peristil je pod okupacijom non-stop, kao i čitav gradski centar, isto je na Sustipanu, buka je ogromna. Razgovara li se o tome?

– U ove tri godine nisam imao baš puno primjedbi, od početka je komunikacija bila O.K. S vlasnikom kafića na Peristilu, koji je u najmu gradskog prostora, dogovorili smo se o rasporedu, pokušavamo jedni drugima što manje smetati. Na bazenima u Zvončacu jednom smo se prilikom uspješno dogovorili, kao i s koncertima na "Sustipanskim noćima" kad se preklopio termin. Ali bit će problema, dosta je da prođe helikopter ili motor, brod s turistima, to su neminovne stvari. U Dubrovniku svakih pola sata avion slijeće i polijeće, sve se čuje u Kneževu dvoru i Revelinu. Urbanitet je to, Split je sada turistička destinacija. Slažem se, ide se u smjeru sve težeg suživota.

---

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Josko Ponos/Cropix Josko Ponos/Cropix Josko Ponos/Cropix Josko Ponos/Cropix Josko Ponos/Cropix Josko Ponos/Cropix
Josko Ponos/Cropix

Srećko Šestan, intendant HNK-a Split

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/kultura/kazaliste/srecko-sestan-ako-me-smijene-uzet-cu-dva-kofera-i-vratiti-se-odakle-sam-dosao-1207497 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=fe4a6bedf6f2b65a796aa416bb3bbfc3758d4996 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Sre%C4%87ko+%C5%A0estan%3A+Ako+me+smijene%2C+uzet+%C4%87u+dva+kofera+i+vratiti+se+odakle+sam+do%C5%A1ao&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fkultura%2Fkazaliste%2Fsrecko-sestan-ako-me-smijene-uzet-cu-dva-kofera-i-vratiti-se-odakle-sam-dosao-1207497 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fkultura%2Fkazaliste%2Fsrecko-sestan-ako-me-smijene-uzet-cu-dva-kofera-i-vratiti-se-odakle-sam-dosao-1207497 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Ćakula s intendantom [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) )
StoryEditorOCM
KazališteĆakula s intendantom

Srećko Šestan: Ako me smijene, uzet ću dva kofera i vratiti se odakle sam došao

Piše Jasenka Leskur
Joško Ponoš/cropix
11. srpnja 2022. - 15:15

Uoči posljednje sezone svojeg intendantskog mandata, Srećko Šestan, ujedno i ravnatelj Splitskog ljeta, predstavio je novinarima program 68. festivala i prvi je dojam da je “pun do čepa”: u mjesec dana održat će se čak 45 predstava, koncerata, predstavljanja knjiga i izložbi, tako da će se izvođači boriti za puno gledalište.

Primjerice, već na samom početku Ljeta istovremeno započinje izvedba nove Verdijeve opere “Simon Boccanegra” na Peristilu, a stotinjak metara dalje, u Galeriji umjetnina, koncert sastava “Ad gloriam brass”. Ili na kraju festivala, iste večeri najavljene su dvije premijere: baletna na Sustipanu i koncertna, projekt “The stranger within”, u nedalekom Kaštilcu. Ima svega, čak i besplatno, jer su na trgu ispred zgrade Kazališta predviđena i tri koncerta z...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. svibanj 2024 19:10