StoryEditorOCM
KazalištePlanet Art

Ritina škola ponovno dolazi u Split; jedna od najizvođenijih suvremenih komedija u svijetu u subotu je u Lori

Piše KULTURA SD
18. ožujka 2024. - 13:50

Ritina škola, jedna od najpopularnijih komedija u domaćoj kazališnoj ponudi, ponovno dolazi u Loru i to u  subotu, 23. ožujka u 20 sati.

Ova hit predstava izvodi se još od 2014. godine te je među najizvođenijim i najnagrađivanijim predstavama u Hrvatskoj. Do sada je osvojila više od deset kazališnih nagrada, a svoj uspjeh okrunila je 2021. godine osvojivši Grand Prix - Velika Liska za najbolju komediju u regiji na 18. Međunarodnom festivalu komedije Mostarska Liska u Mostaru. U ovoj neodoljivoj romantičnoj komediji pratimo inteligentnu i britku frizerku Ritu koja osjeća da joj u životu nešto nedostaje zbog čega upisuje večernji tečaj književnosti.

image
Tomislav Maric/

Na njemu nailazi na profesora Pravdana koji je pak toliko rezigniran da mu više ništa ne nedostaje. Ili je bar tako mislio dok nije sreo Ritu koja okreće naglavce ne samo cijelu povijest književnosti, već i njegov život, a na koncu i svoj.

Ritina škola jedna je od najizvođenijih suvremenih komedija u svijetu, a u produkciji Kazališta Planet Art adaptirana je za Hrvatsku. 

„Što je znanje, zašto je ono uopće potrebno i čemu ono služi u zemlji u kojoj su zatvori puni doktora i profesora, a tko je Kržljavi…“ samo su neka od pitanja s kojima se njih dvoje susreću, svaki sa svoje strane katedre, na tečaju književnosti koji ih oboje mijenja.

Ritina škola govori nam o tome što se događa kad se odjednom pojavi djevojka koja – želi znati, želi shvatit, želi skužit… sve!!

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 16:48