stdClass Object ( [id] => 1368264 [title] => Nenamjensko trošenje, minus od 800 tisuća eura, loši međuljudski odnosi... Što na sve kaže intendant splitskog teatra? [alias] => nesto-je-trulo-u-splitskom-hnk-bilandzic-zbog-novih-teskih-optuzbi-na-korak-do-smjene-evo-sto-on-kaze-zao-mi-je [catid] => 288 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Intendantu HNK-a Split Vicku Bilandžiću, osam mjeseci nakon preuzimanja mandata, pozicija je ozbiljno ugrožena i ovisi isključivo o odluci gradonačelnika Ivice Puljka. Na sjednici Kazališnog vijeća održanoj 28. veljače nije prihvaćen ni financijski ni programski izvještaj za prošlu godinu, što je korak do smjene.

Uz to, iz teatra odlazi i ravnateljica Opere Ivana Srbljan; potpisala je sporazumni raskid ugovora u radu, o čemu je Kazališno vijeće izvijestio upravo Bilandžić. Do tada je malo tko bio upućen u to da Opera ostaje bez ravnateljice. Važne pozicije osipaju se.

Među prvima otkaz je dao dramaturg i producent Jasen Boko. Kazalište je napustio početkom ove godine, prije dva mjeseca. Naveo je kako se nije slagao s Bilandžićevim metodama rada i rekao da omalovažavanje, pa i otvoreno vrijeđanje suradnika s bogatim iskustvom ne smije biti način komunikacije, jer nema dobrog kazališta bez kvalitetne i pristojne komunikacije.

---

---

---

image

Ivana Srbljan poručila je kako ‘spremnosti za promjene koje su se najavljivale u teatru - nema‘

Privatni album
---

Teatru je poželio intendanta koji će znati raditi s ljudima i poštovati njihovo iskustvo, talent i marljivost – bilo da se Bilandžić malo "pribere", bilo da dođe netko novi. Kazalište je trenutno i bez poslovne ravnateljice: Gaia Vidović, kojoj je Bilandžić predložio sporazumni raskid ugovora, na bolovanju je, a budući da je među njima bilo razgovora o svojevrsnom probnom roku do 1. svibnja, jasno je da to mandatno mjesto neće zadržati.

Što se to događa u splitskom HNK? ‘Nelijepe stvari. Jasen Boko govori istinu‘; Intendant je prijavljen i za mobing...

Vicko Bilandžić: ‘Optužbe na moj račun? Za nešto sam vjerojatno i kriv, odluke koje donosim nužno donose neprijatelje‘

Ravnateljica Opere Ivana Srbljan odlazi niti tjedan dana nakon uspješne premijere "Capuleti i Montecchi". Očito je razmislila o tome već prije, rekla je da je u proteklom vremenu napravila koliko je mogla i da je trenutak da krene dalje. Spremnosti za promjene koje su se najavljivale u teatru – nema, istaknula je već bivša ravnateljica.

O međuljudskim odnosima u HNK-u, pa i samom odnosu intendanta prema kolegama, najoštrije je javno progovorio Boko, međutim, on je govorio iz pozicije bliskog suradnika. Kazalište zapošljava oko 300 ljudi, neki i nemaju prilike ni razloga ulaziti u sukob pa nemaju ni problema. Može se ipak čuti da Bilandžić nerijetko komplicira rješavanje nekih problema – s kojima će iskusniji zaposlenici u teatru lakše izaći na kraj.

---

image

Jasen Boko rekao je da se nije slagao s Bilandžićevim metodama rada

Ante Čizmic/Cropix
---

Pripisuju to njegovu dosadašnjem neiskustvu, nikada nije bio na upravljačkoj poziciji, ali – to je samo dio problema i može se rješavati u hodu ako ima dobre volje. Problem zbog kojega bi mogao biti smijenjen je programski i financijski izvještaj za 2003. godinu.

Kako neslužbeno doznajemo, Kazališno vijeće jednoglasno je odbilo intendantove izvještaje. Navodno je priložio 84 stranice ispunjene tablicama, računima i proračunima bez jasnih obrazloženja. Zamjeraju mu da je sredstva trošio nenamjenski, da je lani godinu završio u minusu od 800 tisuća eura, te da je "spojio" račune sezone i Splitskog ljeta, koji moraju biti odvojeni. Zbog ovakvih stvari, uostalom, i postoji u kazalištu poslovni ravnatelj.

Nadalje, čini se da je dao i neprimjerene usporedbe s prijašnjim sezonama – kad su ulaznice bile jeftinije. Nenamjensko trošenje sredstava također je ozbiljna optužba. Pritom ne mora značiti ono najgore, nego da je novac dobiven za jasno određenu svrhu, u ovom slučaju zapošljavanje, potrošio na podmirenje nekih računa i honorara, a o tome se nije posavjetovao s Kazališnim vijećem.

---

image

Srećko Šestan - i njemu je bio odbijen financijski i programski izvještaj

Ante Čizmić/Cropix
---

Podsjetimo, zbog istog razloga, nenamjenskog trošenja sredstava, Kazališno je vijeće Gradu bilo predložilo smjenu bivšeg intendanta Srećka Šestana nakon što mu je odbilo financijski i programski izvještaj. Gradsko je vijeće prihvatilo smjenu, ali je veto stavila ministrica Nina Obuljen Koržinek, koja je držala da Šestan dobro radi pa je i odradio još nekoliko mjeseci do kraja mandata.

Valja se prisjetiti, među svim raspravama koje su se tada vodile, jednog detalja – Šestanu se prigovaralo zbog malog broja opernih izvedbi u 2021. godini te zbog neigranja na Sceni 55. Koliko god se isticalo da je u toj godini zbog pandemije više od 200 dana bilo zabranjeno izvoditi složena glazbeno-scenska djela te da je odmah stigla i zabrana korištenja male scene u potkrovlju – gradski vijećnici i gradonačelnik ponavljali su: tako je odlučilo Kazališno vijeće, mi se u njihove kompetencije ne miješamo, oni kažu da nije bilo dovoljno izvedbi.

---

image

S generalne probe opere ‘Capuleti i Montecchi‘...

Joško ŠupićCropix
---

Trenutno su stvari drugačije – Bilandžić je tek na početku mandata i, uz to, izbor je sadašnje vlasti. Promijenio se i Zakon o kazalištu. Sada o smjeni – a neprihvaćanje dvaju izvještaja upravo tome vodi – ne odlučuju vijećnici, nego sam Ivica Puljak.

– Analizirat ćemo cijelu situaciju i donijeti odluku – poručio je.

Sada treba vidjeti hoće li bespogovorno uvažiti mišljenje Kazališnog vijeća i imenovati vršitelja dužnosti ili će možda Bilandžiću dati još jednu priliku. Moguće je da će biti tako jer su upravo u tijeku pripreme za festival "Marulićevi dani", a uprava je ionako već okljaštrena. Samo, tada će se Kazališno vijeće naći u nezavidnoj situaciji i nije isključeno da će pasti još koja ostavka.

---

Vicko Bilandžić: Rezultati su nikad bolji!

Intendant Vicko Bilandžić izjavio je o najnovijim zbivanjima u kazalištu:

- Prihodi od ulaznica u drugoj polovini 2023., od kad sam na dužnosti, su 121 posto, odnosno 279.093 eura veći nego u istom razdoblju lani a gledatelja je bilo 84 posto više. To je razdoblje najuspješnije od svih dosadašnjih za koje imamo digitalne podatke. Konkretno, po broju gledatelja 13 posto, a čak 56 posto po prihodima od ulaznica, su naši rezultati bolji od do sada najboljih rezultata. Ovi podaci ne uključuju naša gostovanja koja su vjerojatno rekordna.

Prilikom preuzimanja dužnosti, 1.srpnja 2023. HNK Split je imalo 442.115,24 eura manjka. Dobrim poslovanjem do kraja 2023. sanirani su svi minusi a još očekujemo viškove iz prošle godine u iznosu od preko 300.000 eura koje ćemo investirati u najhitnije infrastrukturne potrebe kazališta.

Eto, takvi rezultati nisu dovoljni Kazališnom vijeću, dakle moramo biti i bolji. Žao mi je što Kazališno vijeće takve rezultate smatra nezadovoljavajućim. Vijeća Splitskog ljeta i Marulićevih dana, dvaju festivala koje HNK Split organizira, jednoglasno su usvojila izvješća i planove.

Odnos s gradonačelnikom i gradskim službama je odličan, komunikacija je jasna i transparentna. Takva podrška grada Splita, našeg osnivača, nam je i omogućila rekordno poslovanje. Za odluku Ivane Srbljan da napusti mjesto ravnateljice znam već neko vrijeme, a jučer sam to priopćio Vijeću.

Žalim zbog njenog najavljenog odlaska. Sjajno je radila, svoj je talent, znanje i poštenje stavila u službu Kazališta. U njenom mandatu Opera je ostvarila tri vrhunske premijere i nekoliko koncerata s rekordnim odazivima publike.

Nedostajat će, no potpuno razumijem i podržavam njezinu odluku, treba tu izdržati puno pritisaka koji nemaju veze s umjetnošću. Ivana Srbljan je velika umjetnica i nadam se da ćemo je čuti i vidjeti i na našoj pozornici čim prije. Ovaj posao nas je spojio, a rastajemo se kao veliki prijatelji.

---

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => korak do smjene [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) [36] => stdClass Object ( [id] => 100 [name] => Important article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 38 [alias] => Important_article ) ) [extra_fields_search] => korak do smjene 2 0 5317 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2024-02-29 11:53:26 [created_by] => 3140 [created_by_alias] => Jasmina Parić [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2024-02-29 19:27:22 [modified_by] => 3140 [publish_up] => 2024-02-29 17:58:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 1 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 0 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 288 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz svijeta kazališnog života. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, kultura, kazalište [secure] => 0 [page_title] => Kazalište [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Small [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Nešto je trulo u splitskom HNK: Bilandžić zbog novih, teških optužbi na korak do smjene? Evo što on kaže: 'Žao mi je...' page_title=Nešto je trulo u splitskom HNK: Bilandžić zbog novih, teških optužbi na korak do smjene? Evo što on kaže: 'Žao mi je...' [metakey] => splitski HNK, Opera HNK, kazalište, Vicko Bilandžić, intendant [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2024\/02\/29\/26339177.jpg","\/images\/slike\/2024\/02\/29\/24646735.jpg","\/images\/slike\/2024\/02\/29\/26298838.jpg","\/images\/slike\/2024\/02\/29\/24743718.jpg","\/images\/slike\/2024\/02\/29\/26637600.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Goran Mehkek\/Cropix","Privatni album","Ante \u010cizmic\/Cropix","Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix","Jo\u0161ko \u0160upi\u0107Cropix"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

Vicko Biland\u017ei\u0107 tek je osam mjeseci prvi \u010dovjek splitskog teatra<\/p>","

Ivana Srbljan poru\u010dila je kako \u2018spremnosti za promjene koje su se najavljivale u teatru - nema\u2018<\/p>","

Jasen Boko rekao je da\u00a0se nije slagao s Biland\u017ei\u0107evim metodama rada<\/p>","

Sre\u0107ko \u0160estan - i njemu je bio odbijen financijski i programski izvje\u0161taj<\/p>","

S generalne probe opere \u2018Capuleti i Montecchi\u2018...<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1280","hd_26339177_1920.jpg":"1920x1080","k_26339177_1280.jpg":"1280x1280","k_26339177_1024.jpg":"1024x1024","k_26339177_640.jpg":"640x640","k_26339177_480.jpg":"480x480","k_26339177_340.jpg":"340x340","k_26339177_220.jpg":"220x220","o_26339177_1280.jpg":"1280x853","o_26339177_1024.jpg":"1024x682","o_26339177_640.jpg":"640x426","o_26339177_480.jpg":"480x320","o_26339177_340.jpg":"340x226","o_26339177_220.jpg":"220x146","h_26339177_1280.jpg":"1280x854","h_26339177_1024.jpg":"1024x683","h_26339177_640.jpg":"640x427","h_26339177_480.jpg":"480x320","h_26339177_340.jpg":"340x227","h_26339177_220.jpg":"220x147","pp_26339177_1280.jpg":"1280x1628","pp_26339177_1024.jpg":"1024x1303","pp_26339177_640.jpg":"640x814","pp_26339177_480.jpg":"480x611","pp_26339177_340.jpg":"340x432","pp_26339177_220.jpg":"220x280"},{"size0":"640x427","hd_24646735_1920.jpg":"1920x1080","k_24646735_1280.jpg":"1280x1280","k_24646735_1024.jpg":"1024x1024","k_24646735_640.jpg":"640x640","k_24646735_480.jpg":"480x480","k_24646735_340.jpg":"340x340","k_24646735_220.jpg":"220x220","o_24646735_1280.jpg":"1280x854","o_24646735_1024.jpg":"1024x683","o_24646735_640.jpg":"640x427","o_24646735_480.jpg":"480x320","o_24646735_340.jpg":"340x226","o_24646735_220.jpg":"220x146","h_24646735_1280.jpg":"1280x854","h_24646735_1024.jpg":"1024x683","h_24646735_640.jpg":"640x427","h_24646735_480.jpg":"480x320","h_24646735_340.jpg":"340x227","h_24646735_220.jpg":"220x147","pp_24646735_1280.jpg":"1280x1628","pp_24646735_1024.jpg":"1024x1303","pp_24646735_640.jpg":"640x814","pp_24646735_480.jpg":"480x611","pp_24646735_340.jpg":"340x432","pp_24646735_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_26298838_1920.jpg":"1920x1080","k_26298838_1280.jpg":"1280x1280","k_26298838_1024.jpg":"1024x1024","k_26298838_640.jpg":"640x640","k_26298838_480.jpg":"480x480","k_26298838_340.jpg":"340x340","k_26298838_220.jpg":"220x220","o_26298838_1280.jpg":"1280x853","o_26298838_1024.jpg":"1024x682","o_26298838_640.jpg":"640x426","o_26298838_480.jpg":"480x320","o_26298838_340.jpg":"340x226","o_26298838_220.jpg":"220x146","h_26298838_1280.jpg":"1280x854","h_26298838_1024.jpg":"1024x683","h_26298838_640.jpg":"640x427","h_26298838_480.jpg":"480x320","h_26298838_340.jpg":"340x227","h_26298838_220.jpg":"220x147","pp_26298838_1280.jpg":"1280x1628","pp_26298838_1024.jpg":"1024x1303","pp_26298838_640.jpg":"640x814","pp_26298838_480.jpg":"480x611","pp_26298838_340.jpg":"340x432","pp_26298838_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1260","hd_24743718_1920.jpg":"1920x1080","k_24743718_1280.jpg":"1280x1280","k_24743718_1024.jpg":"1024x1024","k_24743718_640.jpg":"640x640","k_24743718_480.jpg":"480x480","k_24743718_340.jpg":"340x340","k_24743718_220.jpg":"220x220","o_24743718_1280.jpg":"1280x840","o_24743718_1024.jpg":"1024x672","o_24743718_640.jpg":"640x420","o_24743718_480.jpg":"480x315","o_24743718_340.jpg":"340x223","o_24743718_220.jpg":"220x144","h_24743718_1280.jpg":"1280x854","h_24743718_1024.jpg":"1024x683","h_24743718_640.jpg":"640x427","h_24743718_480.jpg":"480x320","h_24743718_340.jpg":"340x227","h_24743718_220.jpg":"220x147","pp_24743718_1280.jpg":"1280x1628","pp_24743718_1024.jpg":"1024x1303","pp_24743718_640.jpg":"640x814","pp_24743718_480.jpg":"480x611","pp_24743718_340.jpg":"340x432","pp_24743718_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1246","hd_26637600_1920.jpg":"1920x1080","k_26637600_1280.jpg":"1280x1280","k_26637600_1024.jpg":"1024x1024","k_26637600_640.jpg":"640x640","k_26637600_480.jpg":"480x480","k_26637600_340.jpg":"340x340","k_26637600_220.jpg":"220x220","o_26637600_1280.jpg":"1280x830","o_26637600_1024.jpg":"1024x664","o_26637600_640.jpg":"640x415","o_26637600_480.jpg":"480x311","o_26637600_340.jpg":"340x220","o_26637600_220.jpg":"220x142","h_26637600_1280.jpg":"1280x854","h_26637600_1024.jpg":"1024x683","h_26637600_640.jpg":"640x427","h_26637600_480.jpg":"480x320","h_26637600_340.jpg":"340x227","h_26637600_220.jpg":"220x147","pp_26637600_1280.jpg":"1280x1628","pp_26637600_1024.jpg":"1024x1303","pp_26637600_640.jpg":"640x814","pp_26637600_480.jpg":"480x611","pp_26637600_340.jpg":"340x432","pp_26637600_220.jpg":"220x280"}],"incptvocmimagegalleryImageUseInGallery":["1","1","1","1","1"]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 288 [name] => Kazalište [alias] => kazaliste [description] => [parent] => 256 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 4 [params] => {"inheritFrom":"256","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 38348216 Threads: 4 Questions: 7094380441 Slow queries: 3299506 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 608256641 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 44 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front01 [password] => Y2AfBGoJRKhS9HNdMJ [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /kultura/kazaliste ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 482 [name] => Premium [alias] => premium [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vinski-podrum-stari/sponzori ) [1] => stdClass Object ( [id] => 288 [name] => Kazalište [alias] => kazaliste [parent] => 256 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /kultura/kazaliste ) ) [link] => /kultura/kazaliste/nesto-je-trulo-u-splitskom-hnk-bilandzic-zbog-novih-teskih-optuzbi-na-korak-do-smjene-evo-sto-on-kaze-zao-mi-je-1368264 [printLink] => /kultura/kazaliste/nesto-je-trulo-u-splitskom-hnk-bilandzic-zbog-novih-teskih-optuzbi-na-korak-do-smjene-evo-sto-on-kaze-zao-mi-je-1368264?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 628432 [name] => splitski HNK [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2021-01-17 16:10:59 [main_article_id] => 0 [alias] => splitski-hnk [link] => /tag/splitski-hnk ) [1] => stdClass Object ( [id] => 749938 [name] => Opera HNK [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2024-02-29 18:59:06 [main_article_id] => 0 [alias] => opera-hnk [link] => /tag/opera-hnk ) [2] => stdClass Object ( [id] => 302496 [name] => kazalište [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => kazaliste [link] => /tag/kazaliste ) [3] => stdClass Object ( [id] => 424370 [name] => vicko bilandžić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => vicko-bilandzic [link] => /tag/vicko-bilandzic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 92276 [name] => intendant [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => intendant [link] => /tag/intendant ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => korak do smjene [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [SD_na_licu_mjesta] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) [Important_article] => stdClass Object ( [id] => 100 [name] => Important article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 38 [alias] => Important_article ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Nenamjensko trošenje, minus od 800 tisuća eura, loši međuljudski odnosi... Što na sve kaže intendant splitskog teatra? [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3140 [name] => Jasmina Parić [username] => jasmina-pari [email] => jasmina-pari@sd.hr [password] => $2y$10$1L008t4mPN7O0CtaqZQnReoRohc3bl25o/s9Zwi5FMl5bzIbeqIQS [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/jasmina-paric-3140 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1658 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/3fe4790be360d956058d3295e5cd3dae?s=100&default=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/29/26339177.jpg [galleryCount] => 5 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Goran Mehkek/Cropix [mainImageDesc] =>

Vicko Bilandžić tek je osam mjeseci prvi čovjek splitskog teatra

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/29/26339177.jpg [title] =>

Vicko Bilandžić tek je osam mjeseci prvi čovjek splitskog teatra

Goran Mehkek/Cropix ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/29/24646735.jpg [title] =>

Ivana Srbljan poručila je kako ‘spremnosti za promjene koje su se najavljivale u teatru - nema‘

Privatni album ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/29/26298838.jpg [title] =>

Jasen Boko rekao je da se nije slagao s Bilandžićevim metodama rada

Ante Čizmic/Cropix ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/29/24743718.jpg [title] =>

Srećko Šestan - i njemu je bio odbijen financijski i programski izvještaj

Ante Čizmić/Cropix ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/29/26637600.jpg [title] =>

S generalne probe opere ‘Capuleti i Montecchi‘...

Joško ŠupićCropix ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Intendantu HNK-a Split Vicku Bilandžiću, osam mjeseci nakon preuzimanja mandata, pozicija je ozbiljno ugrožena i ovisi isključivo o odluci gradonačelnika Ivice Puljka. Na sjednici Kazališnog vijeća održanoj 28. veljače nije prihvaćen ni financijski ni programski izvještaj za prošlu godinu, što je korak do smjene.

Uz to, iz teatra odlazi i ravnateljica Opere Ivana Srbljan; potpisala je sporazumni raskid ugovora u radu, o čemu je Kazališno vijeće izvijestio upravo Bilandžić. Do tada je malo tko bio upućen u to da Opera ostaje bez ravnateljice. Važne pozicije osipaju se.

Među prvima otkaz je dao dramaturg i producent Jasen Boko. Kazalište je napustio početkom ove godine, prije dva mjeseca. Naveo je kako se nije slagao s Bilandžićevim metodama rada i rekao da omalovažavanje, pa i otvoreno vrijeđanje suradnika s bogatim iskustvom ne smije biti način komunikacije, jer nema dobrog kazališta bez kvalitetne i pristojne komunikacije.

---

---

---

image

Ivana Srbljan poručila je kako ‘spremnosti za promjene koje su se najavljivale u teatru - nema‘

Privatni album
---

Teatru je poželio intendanta koji će znati raditi s ljudima i poštovati njihovo iskustvo, talent i marljivost – bilo da se Bilandžić malo "pribere", bilo da dođe netko novi. Kazalište je trenutno i bez poslovne ravnateljice: Gaia Vidović, kojoj je Bilandžić predložio sporazumni raskid ugovora, na bolovanju je, a budući da je među njima bilo razgovora o svojevrsnom probnom roku do 1. svibnja, jasno je da to mandatno mjesto neće zadržati.

Što se to događa u splitskom HNK? ‘Nelijepe stvari. Jasen Boko govori istinu‘; Intendant je prijavljen i za mobing...

Vicko Bilandžić: ‘Optužbe na moj račun? Za nešto sam vjerojatno i kriv, odluke koje donosim nužno donose neprijatelje‘

Ravnateljica Opere Ivana Srbljan odlazi niti tjedan dana nakon uspješne premijere "Capuleti i Montecchi". Očito je razmislila o tome već prije, rekla je da je u proteklom vremenu napravila koliko je mogla i da je trenutak da krene dalje. Spremnosti za promjene koje su se najavljivale u teatru – nema, istaknula je već bivša ravnateljica.

O međuljudskim odnosima u HNK-u, pa i samom odnosu intendanta prema kolegama, najoštrije je javno progovorio Boko, međutim, on je govorio iz pozicije bliskog suradnika. Kazalište zapošljava oko 300 ljudi, neki i nemaju prilike ni razloga ulaziti u sukob pa nemaju ni problema. Može se ipak čuti da Bilandžić nerijetko komplicira rješavanje nekih problema – s kojima će iskusniji zaposlenici u teatru lakše izaći na kraj.

---

image

Jasen Boko rekao je da se nije slagao s Bilandžićevim metodama rada

Ante Čizmic/Cropix
---

Pripisuju to njegovu dosadašnjem neiskustvu, nikada nije bio na upravljačkoj poziciji, ali – to je samo dio problema i može se rješavati u hodu ako ima dobre volje. Problem zbog kojega bi mogao biti smijenjen je programski i financijski izvještaj za 2003. godinu.

Kako neslužbeno doznajemo, Kazališno vijeće jednoglasno je odbilo intendantove izvještaje. Navodno je priložio 84 stranice ispunjene tablicama, računima i proračunima bez jasnih obrazloženja. Zamjeraju mu da je sredstva trošio nenamjenski, da je lani godinu završio u minusu od 800 tisuća eura, te da je "spojio" račune sezone i Splitskog ljeta, koji moraju biti odvojeni. Zbog ovakvih stvari, uostalom, i postoji u kazalištu poslovni ravnatelj.

Nadalje, čini se da je dao i neprimjerene usporedbe s prijašnjim sezonama – kad su ulaznice bile jeftinije. Nenamjensko trošenje sredstava također je ozbiljna optužba. Pritom ne mora značiti ono najgore, nego da je novac dobiven za jasno određenu svrhu, u ovom slučaju zapošljavanje, potrošio na podmirenje nekih računa i honorara, a o tome se nije posavjetovao s Kazališnim vijećem.

---

image

Srećko Šestan - i njemu je bio odbijen financijski i programski izvještaj

Ante Čizmić/Cropix
---

Podsjetimo, zbog istog razloga, nenamjenskog trošenja sredstava, Kazališno je vijeće Gradu bilo predložilo smjenu bivšeg intendanta Srećka Šestana nakon što mu je odbilo financijski i programski izvještaj. Gradsko je vijeće prihvatilo smjenu, ali je veto stavila ministrica Nina Obuljen Koržinek, koja je držala da Šestan dobro radi pa je i odradio još nekoliko mjeseci do kraja mandata.

Valja se prisjetiti, među svim raspravama koje su se tada vodile, jednog detalja – Šestanu se prigovaralo zbog malog broja opernih izvedbi u 2021. godini te zbog neigranja na Sceni 55. Koliko god se isticalo da je u toj godini zbog pandemije više od 200 dana bilo zabranjeno izvoditi složena glazbeno-scenska djela te da je odmah stigla i zabrana korištenja male scene u potkrovlju – gradski vijećnici i gradonačelnik ponavljali su: tako je odlučilo Kazališno vijeće, mi se u njihove kompetencije ne miješamo, oni kažu da nije bilo dovoljno izvedbi.

---

image

S generalne probe opere ‘Capuleti i Montecchi‘...

Joško ŠupićCropix
---

Trenutno su stvari drugačije – Bilandžić je tek na početku mandata i, uz to, izbor je sadašnje vlasti. Promijenio se i Zakon o kazalištu. Sada o smjeni – a neprihvaćanje dvaju izvještaja upravo tome vodi – ne odlučuju vijećnici, nego sam Ivica Puljak.

– Analizirat ćemo cijelu situaciju i donijeti odluku – poručio je.

Sada treba vidjeti hoće li bespogovorno uvažiti mišljenje Kazališnog vijeća i imenovati vršitelja dužnosti ili će možda Bilandžiću dati još jednu priliku. Moguće je da će biti tako jer su upravo u tijeku pripreme za festival "Marulićevi dani", a uprava je ionako već okljaštrena. Samo, tada će se Kazališno vijeće naći u nezavidnoj situaciji i nije isključeno da će pasti još koja ostavka.

---

Vicko Bilandžić: Rezultati su nikad bolji!

Intendant Vicko Bilandžić izjavio je o najnovijim zbivanjima u kazalištu:

- Prihodi od ulaznica u drugoj polovini 2023., od kad sam na dužnosti, su 121 posto, odnosno 279.093 eura veći nego u istom razdoblju lani a gledatelja je bilo 84 posto više. To je razdoblje najuspješnije od svih dosadašnjih za koje imamo digitalne podatke. Konkretno, po broju gledatelja 13 posto, a čak 56 posto po prihodima od ulaznica, su naši rezultati bolji od do sada najboljih rezultata. Ovi podaci ne uključuju naša gostovanja koja su vjerojatno rekordna.

Prilikom preuzimanja dužnosti, 1.srpnja 2023. HNK Split je imalo 442.115,24 eura manjka. Dobrim poslovanjem do kraja 2023. sanirani su svi minusi a još očekujemo viškove iz prošle godine u iznosu od preko 300.000 eura koje ćemo investirati u najhitnije infrastrukturne potrebe kazališta.

Eto, takvi rezultati nisu dovoljni Kazališnom vijeću, dakle moramo biti i bolji. Žao mi je što Kazališno vijeće takve rezultate smatra nezadovoljavajućim. Vijeća Splitskog ljeta i Marulićevih dana, dvaju festivala koje HNK Split organizira, jednoglasno su usvojila izvješća i planove.

Odnos s gradonačelnikom i gradskim službama je odličan, komunikacija je jasna i transparentna. Takva podrška grada Splita, našeg osnivača, nam je i omogućila rekordno poslovanje. Za odluku Ivane Srbljan da napusti mjesto ravnateljice znam već neko vrijeme, a jučer sam to priopćio Vijeću.

Žalim zbog njenog najavljenog odlaska. Sjajno je radila, svoj je talent, znanje i poštenje stavila u službu Kazališta. U njenom mandatu Opera je ostvarila tri vrhunske premijere i nekoliko koncerata s rekordnim odazivima publike.

Nedostajat će, no potpuno razumijem i podržavam njezinu odluku, treba tu izdržati puno pritisaka koji nemaju veze s umjetnošću. Ivana Srbljan je velika umjetnica i nadam se da ćemo je čuti i vidjeti i na našoj pozornici čim prije. Ovaj posao nas je spojio, a rastajemo se kao veliki prijatelji.

---

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Goran Mehkek/Cropix Privatni album Ante Čizmic/Cropix Ante Čizmić/Cropix Joško ŠupićCropix
Goran Mehkek/Cropix

Vicko Bilandžić tek je osam mjeseci prvi čovjek splitskog teatra

Privatni album

Ivana Srbljan poručila je kako ‘spremnosti za promjene koje su se najavljivale u teatru - nema‘

Ante Čizmic/Cropix

Jasen Boko rekao je da se nije slagao s Bilandžićevim metodama rada

Ante Čizmić/Cropix

Srećko Šestan - i njemu je bio odbijen financijski i programski izvještaj

Joško ŠupićCropix

S generalne probe opere ‘Capuleti i Montecchi‘...

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/kultura/kazaliste/nesto-je-trulo-u-splitskom-hnk-bilandzic-zbog-novih-teskih-optuzbi-na-korak-do-smjene-evo-sto-on-kaze-zao-mi-je-1368264 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=4ab5b51691adac5c5ad93b66bf1d22a029c763a0 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Nenamjensko+tro%C5%A1enje%2C+minus+od+800+tisu%C4%87a+eura%2C+lo%C5%A1i+me%C4%91uljudski+odnosi...+%C5%A0to+na+sve+ka%C5%BEe+intendant+splitskog+teatra%3F&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fkultura%2Fkazaliste%2Fnesto-je-trulo-u-splitskom-hnk-bilandzic-zbog-novih-teskih-optuzbi-na-korak-do-smjene-evo-sto-on-kaze-zao-mi-je-1368264 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fkultura%2Fkazaliste%2Fnesto-je-trulo-u-splitskom-hnk-bilandzic-zbog-novih-teskih-optuzbi-na-korak-do-smjene-evo-sto-on-kaze-zao-mi-je-1368264 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => korak do smjene [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) [36] => stdClass Object ( [id] => 100 [name] => Important article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 38 [alias] => Important_article ) )
StoryEditorOCM
Kazalištekorak do smjene

Nenamjensko trošenje, minus od 800 tisuća eura, loši međuljudski odnosi... Što na sve kaže intendant splitskog teatra?

Piše Jasmina Parić
29. veljače 2024. - 18:58

Intendantu HNK-a Split Vicku Bilandžiću, osam mjeseci nakon preuzimanja mandata, pozicija je ozbiljno ugrožena i ovisi isključivo o odluci gradonačelnika Ivice Puljka. Na sjednici Kazališnog vijeća održanoj 28. veljače nije prihvaćen ni financijski ni programski izvještaj za prošlu godinu, što je korak do smjene.

Uz to, iz teatra odlazi i ravnateljica Opere Ivana Srbljan; potpisala je sporazumni raskid ugovora u radu, o čemu je Kazališno vijeće izvijestio upravo Bilandžić. Do tada je malo tko bio upućen u to da Opera ostaje bez ravnateljice. Važne pozicije osipaju se.

Među prvima otkaz je dao dramaturg i producent Jasen Boko. Kazalište je napustio početkom ove godine, prije dva mjeseca. Naveo je kako se nije slagao s Bilandžićevim metodama rada i rekao da omalovažavanje, pa i otvoreno vrijeđanje suradnika s bogatim iskustvom ne smije biti način komunikacije, jer nema dobrog kazališta bez kvalitetne i pristojne komunikacije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. svibanj 2024 09:48