StoryEditorOCM
Kazališteautorski projekt

Monodrama ‘Novorođena‘ splitske glumice Dee Računice u GKL-u: ‘Ovo je posveta svakoj majci koja ostaje sama...‘

24. listopada 2023. - 10:58

Monodrama ‘Novorođena‘ glumice Dee Marie Računice održat će se dana 27. listopada u 20 sati u Gradskom kazalištu lutaka u Splitu. Predstava ‘Novorođena‘ nastala je kao diplomski ispit na Umjetničkoj akademiji u Splitu, pri Odjelu za kazališnu umjetnost, smjer Gluma, pod mentorstvom red. prof.art Gorana Golovka.

Monodrama „Novorođena“ je dokumentarno-autorski projekt koji govori o postpartum depresiji. Ova predstava nastala je zahvaljujući anonimnim anketama koje je ispunilo oko 300 žena te jednogodišnjim istraživačkim radom studentice koja ih je intervjuirala proučivši njihova iskustva.

Predstava portretira novorotkinju koja je nedavno na svijet donijela kći i čiji unutarnji svijet pratimo na sceni kroz odnos s novorođenom bebom, okolinom i samom sobom.

Razgovor s Deom pročitajte na poveznici:

Mlada glumica Dea Maria Računica autorski projekt pripremala je dugo, izabrala je tabu-temu: ‘Želim dati glas ženama‘

‘Brojke kažu da će svaka 5. žena doživjeti postpartum depresiju. Ovo nije predstava o brojkama. Ovo je predstava o realnosti majke nakon dolaska bebe. Skrovitoj realnosti koja obično ostane unutar četiri zida nečijeg doma.

Ovo je posveta svakoj majci koja ostaje sama sa svojom težinom u trenutku za kojeg je mislila da će biti najčarobniji u njenom životu. Ovo je za sve žene koje trebaju podršku.‘ rekla je Računica o predstavi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2024 04:16