"Irokez" otvorio sedmi ZagrebDox (FOTOGALERIJA)

Piše Joomla\CMS\User\User
28. veljača 2011. - 10:07
Sedmo izdanje festivala ZagrebDox svečano je otvoreno u nedjelju u Movieplexu u Centru Kaptol. Film 'Irokez' autora Matije Vukšića prikazan je paralelno u četiri ispunjene kino dvorane.


Brojnu publiku pozdravili su direktor ZagrebDoxa Nenad Puhovski i njegova zamjenica Sanja Borčić.

- Iznimno nam je drago što je ZagrebDox ove godine po prvi put pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika RH Ive Josipovića, na samom početku istaknuo je Nenad Puhovski.

- Pripremili smo opet vrlo intenzivan program pa pripremite puno kokica, puno slobodnog vremena i gledajte filmove! ZagrebDox je više od festivala – to je projekt koji se sastoji od niza elemenata. Na samom početku bilo je najbitnije pozicionirati se. Danas je ZagrebDox kao festival otvoren svim estetikama, svim načinima iskaza i svim ljubiteljima dokumentaraca.
Željeli smo uspostaviti dobar kontakt s gledateljima i u tome uspjeli jer smo lani dosegli brojku od 25 tisuća posjetitelja. Cilj nam je bio ostvariti i međusobno povjerenje s hrvatskim autorima; na ovom ZagrebDoxu čak trećinu programa čine domaći dokumentarci. Jako nam je drago što su isti raspodijeljeni u gotovo svim filmskim programima. Sljedeći cilj nam je postaviti ZagrebDox na europsku i svjetsku filmsku kartu. Za ispunjenje te ambicije mi trebamo sve vas - kako bismo imali snage ne samo za uvoz, već i za izvoz domaćih dokumentaraca - naglasio je Nenad Puhovski.

- Prije tri godine rekao sam da bi jako volio da moj film bude prikazan u sklopu ZagrebDoxa; ove godine pak mojim filmom otvaramo festival, što mi je izuzetno drago - najavio je Matija Vukšić svoj film "Irokez".Uslijedila je projekcija filma, nakon koje je predstavljena kompletna filmska ekipa uključujući glavnog protagonista Željka Mavrovića.

ZagrebDox traje do 06. ožujka, uključuje preko 150 svjetskih i domaćih dokumentaraca, a projekcije se održavaju svakodnevno od 12 h do 23 h u svih pet kino dvorana u Movieplexu u Centru Kaptol.

foto: nina đurđević / cropix
#ZAGREBDOX