StoryEditorOCM
GlazbaThe Stranger Within

Ne propustite mulitmedijalni spektakl u amfiteatru Doma mladih. U petak i subotu sprema se prava glazbena poslastica

Piše Mia Uzinić
15. travnja 2024. - 10:57

Ovog vikenda, 19. i 20, travanja u amfiteatru Doma mladih očekuje nas glazbeno-scenski spektakl! U 20 sati započinje pravi multimedijalni koncert "The Stranger Within". Radi se o koncertu klasične glazbe koji odvažno nadilazi tradicionalne forme i spaja glazbu za solo harmoniku i gudački orkestar  s animacijom, scenografijom, svjetlima, naracijom i suvremenim plesom u jednu tematsku i estetsku cjelinu.

Prikazujući snagu i sentiment klasične harmonike, solist Mirko Škarica, nagrađivani glazbenik, koji je stekao diplome u Bratislavi i Londonu, stvara kontrapunkt svevremenim pitanjima ljudske prirode. 

image

Glazbeni spektakl

Privatni Album/

Posebna je snaga djela u izuzetnoj glazbi Predraga Radisavljevića, uz orkestraciju drugih skladatelja Victora Vlasova i Václav Trojana. Avangardni zvuk prati narativnu i animiranu priču čovjeka koji se u životnom i razvojnom putu suočava sa stalnom borbom dobra i zla. Filozofski koncept "The Stranger Within" čini ga posebnim projektom koji ne oduševljava samo zvukom, nego i kompletnom umjetničkom pričom, potresnom, ali i potrebnom.

image

Glazbeni spektakl

Privatni Album/

Ova jedinstvena umjetnička priča pobuđuje sva osjetila i približava ideju temeljne istine, individualnog suvereniteta i autentičnog življenja. Publika je oduševljeno prihvatila dosadašnje izvedbe u splitskom HNK-u, Meštrovićevu Kaštilcu i inozemstvu, a kritika je The Stranger Within ocijenila kao "glazbu budućnosti i glazbenike za antologije".

Repertoar

T. S. Eliot: excerpt from Burnt Norton (narration)

P. Radisavljević: Journey

Logos/Cheer/The Shadow dance/The Abyss/Possession

V. Vlasov: Gulag Archipelago (Orchestrator: Predrag Radisaljević)

A Foot Stage/Blanty/Timber Cutting/Pahan and Creeper

P. Radisavljević: The Malice

V. Trojan: The Demolished Cathedral (Orchestrator: Predrag Radisaljević)

P. Radisavljević: Finale

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 10:31