stdClass Object ( [id] => 1330209 [title] => ‘Igra lignje‘ se nastavlja, ‘Kruna‘ odlazi u povijest... Pretresli smo ponudu i izdvojili najočekivanije serije jeseni [alias] => igra-lignje-se-nastavlja-kruna-odlazi-u-povijest-pretresli-smo-ponudu-i-izdvojili-najocekivanije-serije-jeseni [catid] => 286 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Hollywoodski štrajk odgodio je neke zvučne serije za 2024. godinu (npr. "True Detective 4"), ali jesenska serijska sezona svejedno ima više nego dovoljno materijala za serijofile. Jesen kao i svaka druga sezona skriva neke nove visokoprofilne serije, nastavke starih serija ili serijske remakeove filmova. Nakon što smo pretresli ponudu, izdvajamo desetak najočekivanijih ili najzanimljivijih koje izlaze do kraja godine.

PAD KUĆE USHER (12. listopada)

Netflixov serijski adut za predstojeću Noć vještica nova je verzija istoimene kratke priče Edgara Allana Poea prema kojoj je snimljeno nekoliko filmova, uključujući onaj s Vicentom Priceom u glavnoj ulozi. Moderna (re)interpretacija Poeova djela prati korumpiranog direktora farmaceutske kompanije koji mora preispitati prošlost nakon što njegova djeca počnu misteriozno stradavati. Uloge igraju Bruce Greenwood, Carla Gugino, Mary McDonnell, Mark Hamill, Kate Siegel..., a seriju potpisuje jedan od istaknutih horor filmaša današnjice Mike Flannagan, koji je za Netflix kreirao "Prokletstvo kuće Hill", "Prokletstvo imanja Bly", "Ponoćnu misu" i "Ponoćni klub". Ovo je njegova posljednja suradnja s Netflixom prije prelaska na Amazon.

---

---

FRASIER (12. listopada)

Nakon gotovo punih 20 godina Kelsey Grammer se ovog listopada vraća kao psihijatar Frasier Crane u jednoj od najpopularnijih humorističnih serija svih vremena "Frasier" (1993. – 2004.) koja se emitirala i na hrvatskoj televiziji. Seriju je kupio streaming servis Paramount+ i donosi deset epizoda koje prate dr. Frasiera u idućoj fazi života s novim izazovima i vezama, a uz Grammera vraćaju se i Peri Gilpin kao Roz i Bebe Neuwirth kao Lilith. "Frasier" je bio jedan od najboljih sitcomova za odrasle, što je potvrdio osvajanjem Emmyja. Hoće li to i ostati, doznat ćemo vrlo brzo.

LEKCIJE IZ KEMIJE (13. listopada)

Oskarovku Brie Larson iščekujemo u kinima u filmu "The Marvels", nastavku "Kapetanice Marvel", a prije toga glumica će se ukazati na malim ekranima u seriji "Lessons In Cemistry". Serija prema istoimenom bestseleru Bonnie Garmus iz 2022. ambijentirana je u rane pedesete i fokusirana na znanstvenicu Elizabeth Zott koja dobiva otkaz u kemijskom laboratoriju kad zatrudni i prihvaća posao voditeljice kuharske emisije. Elizabeth u tome vidi priliku da zanemarenim kućanicama ponudi puno više od recepata i kuhinjskih savjeta, a osim žena počnu je slušati i neki muškarci. "Lekcije iz kemije" dijele se na streaming servisu Apple TV+.

---

---

GOOSEBUMPS + PERCY JACKSON I OLIMPIJCI (13. listopada, 20. prosinca)

Disney+ pripremio je nove fantazijske atrakcije za nove generacije gledatelja koji možda nisu gledali filmove "Goosebumps" i "Percy Jackson i Olimpijci", tj. "Percy Jackson: More čudovišta". Snimljena prema predlošku R.L. Stinea, serija "Goosebumps" koketira s hororom i time ima pogođen datum premijere ovog petka 13. listopada za priču o srednjoškolcima koji se moraju udružiti da spase svoj grad. "Percy Jackson and the Olympians" je ekranizacija romana Ricka Riordana, a prati titularnog 12-godišnjeg poluboga koji pokušava spriječiti rat među bogovima Olimpa. Bit će zanimljivo vidjeti kako serijski "Goosebumps" i "Percy Jackson" stoje u odnosu na istoimene filmove.

TIJELA + SVJETLO KOJE NE VIDIMO (19. listopada, 2. studenoga)

"Četiri vremenske linije, jedna žrtva: kako bi spasili budućnost, četvero detektiva prvo će morati riješiti slučaj ubojstva koje je promijenilo tijek povijesti." Premisa Netflixove serije "Bodies", u kojoj glavnu žensku ulogu igra Shira Hass ("Unortodox"), zvuči intrigantno i isprepleće dramu, triler i povijesni žanr dok četiri detektiva istražuju isto ubojstvo u četiri različita vremenska razdoblja. Netflixova povijesno-dramska serija "All The Light We Cannot See" isprepleće putove slijepe francuske djevojke i njemačkog dječaka tijekom Drugog svjetskog rata. Serija je temeljena na istoimenom, Pulitzerom ovjenčanom romanu Anthonyja Doerra, ulogu oca slijepe Francuskinje igra Mark Ruffalo, a kreatori su Steven Knight ("Peaky Blinders", "Taboo") i Shawn Levy ("Stranger Things", "Sjena i kost"). "Tijela" i "Svjetlo koje vidimo" izgledaju prilično ambiciozno.

---

---

TRIDESET NOVČIĆA 2 (23. listopada)

Druga sezona španjolske hororske serije "Trideset novčića" može se pohvaliti angažmanom poznatog američkoga glumca Paula Giamattija, a stiže u pravo vrijeme pred Halloween. Plakat serije upućuje dobrodošlicu u pakao, što ima smisla s obzirom na demonske događaje zbog kojih su stanovnici španjolskoga gradića Pedraza sišli s uma, uključujući Elenu (Megan Montaner) o kojoj se brine Paco (Miguel Angel Silvestre) dok im o glavi radi misteriozni tip (Giamatti) kojeg se boji i sam vrag. "30 Coins 2" djeluje luđe od prve sezone i čini se da je kultni filmaš Alex de la Iglesia ("Dan zvijeri", "Posljednji cirkus") još više dao oduška ludoj mašti.

---

image

‘Pozlaćeno doba 2’, nastavak serije iz pera Juliana Fellowesa

HBO
---

POZLAĆENO DOBA 2 (30. listopada)

"Pripremi se za veliki okršaj, druga sezona serije ‘Pozlaćeno doba‘ stiže 30.10. na HBO Max". Tako HBO najavljuje jedan od svojih najvećih jesenskih aduta. "The Gilded Age 2" je nastavak kostimirano-dramske uspješnice koja je imala premijeru u prvim mjesecima prošle godine. Nastavak također potpisuje poznati Britanac Julian Fellowes ("Downton Abbey"), a u glavnoj ulozi ponovno nastupa Carrie Coon kao Bertha Russell. Oko nje se priča i vrti. Nakon što je Berthi odbijena ponuda za ložu na Glazbenoj akademiji, ona će se boriti za mjesto u visokom društvu newyorške aristokracije 1880-ih. "Rat počinje".

KRUNA 6 (16. studenoga, 4. prosinca)

Nekoliko popularnih Netflixovih serija stiglo je do posljednjih sezona, "Ozark", "Dead To Me", "Sex Education", a sada i "The Crown". Povijesna drama o vladavini kraljice Elizabete II. (glumi je Imelda Staunton) trebala bi se odvijati između 1997. i 2005., tj. pokriti mandat Tonyja Blaira kao premijera, smrt princeze Diane i početak veze princa Williama i Kate Middleton. Svaka prethodna sezona bila je pod povećalom britanske kraljevske obitelji, a "Kruna 6" mogla bi biti još i više budući da je nastala nakon smrti same kraljice prošle godine. Slijedeći primjer "Ozarka", šesta i posljednja sezona podijeljena je na dva dijela koji će imati premijere u razmaku od par tjedana. Fanove čeka dvostruki "kraljevski povratak".

---

image

Imelda Staunton kao Elizabeta II. u ‘Kruni‘

/Photo12 Via Afp
---

MONARCH: LEGACY OF MONSTERS (17. studenoga)

U očekivanju novog filmskog ukazanja Godzille i Konga, Apple TV+ predstavlja seriju iz njihova "monster" svemira unutar kojeg su nastali filmovi "Godzilla", "Kong: Otok lubanja", "Godzilla II: Kralj zvijeri" i "Godzilla vs Kong". Službeni sinopsis prati dvoje braće i sestara koji slijede očeve stope kako bi otkrili povezanost njihove obitelji s tajnovitom organizacijom poznatom kao "Monarch", a tragovi ih vode u svijet čudovišta. "Monarch: Legacy of Monsters" pozicionira se kao epski spektakl, tj. najveći serijski blockbuster godine u kojem glume Kurt Russell i njegov sin Wyatt. Ekran je ovaj put možda mali za Godzillu, ali sudeći po "teaseru" veličina je i dalje važna.

---

---

IGRA LIGNJE: IZAZOV (22. studenoga)

"Squid Game" još uvijek drži prvo mjesto na listi najgledanijih Netflixovih serija u povijesti tako da nije čudno da je uslijedilo franšiziranje. Druga sezona je u pripremi, a dotad Netflix pušta spin-off "Igre lignje", reality show "Squid Game: The Challenge". Netflix najavljuje "Izazov" kao "najveću reality natjecateljsku seriju ikad". I doista, zaboravite na "Big Brother" i slične realityje: 456 (stvarnih) ljudi natjecat će se za 4,56 milijuna dolara kroz niz izazova sličnih ubojitim igricama iz izvorne "Igre lignje". Nadajmo se da ovo natjecanje neće biti smrtonosno kao u seriji.

OBLITERATED (30. studenoga)

Evo zgodnog akcijsko-komičnog koncepta. Elitni tim specijalnih snaga dolazi u Las Vegas, osujećuje prijetnju bombom, a zatim se specijalci nagrađuju prepuštanjem čarima "grada grijeha", tulumareći žestoko uz piće i drogu. Međutim, usred tulumarenja doznaju da je bomba koju su deaktivirali zapravo lažna i moraju pronaći pravu bombu prije nego što bude prekasno, ali problem je što su još uvijek pijani i drogirani. Netflixova serija "Obliterated" ima potencijal biti pijani spoj klasičnog akcijskog filma i komedije poput hit-serijala "Mamurluk". Na koncu, za akciju i komediju je zadužena ekipa koja je za Netflix radila "Cobra Kai". Viva Las Vegas?

---

image

Pedro Alonso kao pljačkaš Berlin

/Photo12 Via Afp
---

BERLIN (29. prosinca)

"La casa de papel" je gotov, ali španjolska serija je toliko popularna da se Netflix odlučio na remakeove i spin-offove. Nakon korejske verzije "Money Heist: Korea", "Kuća od papira" dobiva prednastavak fokusiran na lik pljačkaša kodnog imena Berlin. S obzirom da je Berlin stradao u seriji, prednastavak je jedino rješenje da se on vrati u akciju, a vratit će se pljačkom koja se odvija prije događaja u "La casa de papel". Pljačka se zbiva u Parizu i najavljuje kao jedna od najambicioznijih pljački najvećeg europskog lopova. Osim Pedra Alonsa, povratnika u ulozi Berlina, gledat ćemo i glumice Itziar Ituño i Najwu Nimri koje su u "Kući od papira" igrale Raquel Murillo i Aliciju Sierru.

---

U kratkim crticama

Serijofili bi trebali držati na oku drugu i petu sezonu serija "Rap Sh!t" i "Fargo", kao i ambicioznu gay dramu "Fellow Travelers", epski vestern "Lawmen: Bass Reeves" te "The Buccaneers", spoj "Bridgertona" i "Pozlaćenog doba"

---

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => DO KRAJA 2023. [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [extra_fields_search] => DO KRAJA 2023. 2 0 9159 2 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2023-10-11 11:10:17 [created_by] => 3175 [created_by_alias] => Marko Njegić [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2023-10-13 14:21:03 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2023-10-13 14:21:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 0 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 286 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz svijeta filma i televizije. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, kultura, film, tv [secure] => 0 [page_title] => Film & TV [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Small [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title='Igra lignje' se nastavlja, 'Kruna' odlazi u povijest... Pretresli smo ponudu i izdvojili najočekivanije serije jeseni [metakey] => serije, preporuke serija, Netflix serije, HBO serije, HBO Max serije, Disney+ serije, Apple TV+ serije, Paramount+ serije [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2023\/10\/11\/25816864.jpg","\/images\/slike\/2023\/10\/11\/25816863.jpg","\/images\/slike\/2023\/10\/11\/25816860.jpg","\/images\/slike\/2023\/10\/11\/25816862.jpg","\/images\/slike\/2023\/10\/11\/25816866.jpg","\/images\/slike\/2023\/10\/11\/25816861.jpg","\/images\/slike\/2023\/10\/11\/25816865.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["\/Photo12 Via Afp","Lucy Nicholson\/Afp","HBO","HBO","\/Photo12 Via Afp","Warner Bros. - Legendary Enterta\/Collection Christophel Via Afp","\/Photo12 Via Afp"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

\u2018Igra lignje: Izazov\u2019<\/p>","

Kelsey Grammer sa Zlatnim globusom za ulogu Frasiera<\/p>","

\u2018Trideset nov\u010di\u0107a 2\u2019 djeluje lu\u0111e od prve sezone<\/p>","

\u2018Pozla\u0107eno doba 2\u2019, nastavak serije iz pera Juliana Fellowesa<\/p>","

Imelda Staunton kao Elizabeta II. u \u2018Kruni\u2018<\/p>","

Povratak Godzille<\/p>","

Pedro Alonso kao plja\u010dka\u0161 Berlin<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1280","hd_25816864_1920.jpg":"1920x1080","k_25816864_1280.jpg":"1280x1280","k_25816864_1024.jpg":"1024x1024","k_25816864_640.jpg":"640x640","k_25816864_480.jpg":"480x480","k_25816864_340.jpg":"340x340","k_25816864_220.jpg":"220x220","o_25816864_1280.jpg":"1280x853","o_25816864_1024.jpg":"1024x682","o_25816864_640.jpg":"640x426","o_25816864_480.jpg":"480x320","o_25816864_340.jpg":"340x226","o_25816864_220.jpg":"220x146","h_25816864_1280.jpg":"1280x854","h_25816864_1024.jpg":"1024x683","h_25816864_640.jpg":"640x427","h_25816864_480.jpg":"480x320","h_25816864_340.jpg":"340x227","h_25816864_220.jpg":"220x147","pp_25816864_1280.jpg":"1280x1628","pp_25816864_1024.jpg":"1024x1303","pp_25816864_640.jpg":"640x814","pp_25816864_480.jpg":"480x611","pp_25816864_340.jpg":"340x432","pp_25816864_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1354x2048","hd_25816863_1920.jpg":"1920x1080","k_25816863_1280.jpg":"1280x1280","k_25816863_1024.jpg":"1024x1024","k_25816863_640.jpg":"640x640","k_25816863_480.jpg":"480x480","k_25816863_340.jpg":"340x340","k_25816863_220.jpg":"220x220","o_25816863_1280.jpg":"1280x1936","o_25816863_1024.jpg":"1024x1548","o_25816863_640.jpg":"640x968","o_25816863_480.jpg":"480x726","o_25816863_340.jpg":"340x514","o_25816863_220.jpg":"220x332","h_25816863_1280.jpg":"1280x854","h_25816863_1024.jpg":"1024x683","h_25816863_640.jpg":"640x427","h_25816863_480.jpg":"480x320","h_25816863_340.jpg":"340x227","h_25816863_220.jpg":"220x147","pp_25816863_1280.jpg":"1280x1628","pp_25816863_1024.jpg":"1024x1303","pp_25816863_640.jpg":"640x814","pp_25816863_480.jpg":"480x611","pp_25816863_340.jpg":"340x432","pp_25816863_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1080x822","hd_25816860_1920.jpg":"1920x1080","k_25816860_1280.jpg":"1280x1280","k_25816860_1024.jpg":"1024x1024","k_25816860_640.jpg":"640x640","k_25816860_480.jpg":"480x480","k_25816860_340.jpg":"340x340","k_25816860_220.jpg":"220x220","o_25816860_1280.jpg":"1280x974","o_25816860_1024.jpg":"1024x779","o_25816860_640.jpg":"640x487","o_25816860_480.jpg":"480x365","o_25816860_340.jpg":"340x258","o_25816860_220.jpg":"220x167","h_25816860_1280.jpg":"1280x854","h_25816860_1024.jpg":"1024x683","h_25816860_640.jpg":"640x427","h_25816860_480.jpg":"480x320","h_25816860_340.jpg":"340x227","h_25816860_220.jpg":"220x147","pp_25816860_1280.jpg":"1280x1628","pp_25816860_1024.jpg":"1024x1303","pp_25816860_640.jpg":"640x814","pp_25816860_480.jpg":"480x611","pp_25816860_340.jpg":"340x432","pp_25816860_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1110x1152","hd_25816862_1920.jpg":"1920x1080","k_25816862_1280.jpg":"1280x1280","k_25816862_1024.jpg":"1024x1024","k_25816862_640.jpg":"640x640","k_25816862_480.jpg":"480x480","k_25816862_340.jpg":"340x340","k_25816862_220.jpg":"220x220","o_25816862_1280.jpg":"1280x1328","o_25816862_1024.jpg":"1024x1062","o_25816862_640.jpg":"640x664","o_25816862_480.jpg":"480x498","o_25816862_340.jpg":"340x352","o_25816862_220.jpg":"220x228","h_25816862_1280.jpg":"1280x854","h_25816862_1024.jpg":"1024x683","h_25816862_640.jpg":"640x427","h_25816862_480.jpg":"480x320","h_25816862_340.jpg":"340x227","h_25816862_220.jpg":"220x147","pp_25816862_1280.jpg":"1280x1628","pp_25816862_1024.jpg":"1024x1303","pp_25816862_640.jpg":"640x814","pp_25816862_480.jpg":"480x611","pp_25816862_340.jpg":"340x432","pp_25816862_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_25816866_1920.jpg":"1920x1080","k_25816866_1280.jpg":"1280x1280","k_25816866_1024.jpg":"1024x1024","k_25816866_640.jpg":"640x640","k_25816866_480.jpg":"480x480","k_25816866_340.jpg":"340x340","k_25816866_220.jpg":"220x220","o_25816866_1280.jpg":"1280x853","o_25816866_1024.jpg":"1024x682","o_25816866_640.jpg":"640x426","o_25816866_480.jpg":"480x320","o_25816866_340.jpg":"340x226","o_25816866_220.jpg":"220x146","h_25816866_1280.jpg":"1280x854","h_25816866_1024.jpg":"1024x683","h_25816866_640.jpg":"640x427","h_25816866_480.jpg":"480x320","h_25816866_340.jpg":"340x227","h_25816866_220.jpg":"220x147","pp_25816866_1280.jpg":"1280x1628","pp_25816866_1024.jpg":"1024x1303","pp_25816866_640.jpg":"640x814","pp_25816866_480.jpg":"480x611","pp_25816866_340.jpg":"340x432","pp_25816866_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x802","hd_25816861_1920.jpg":"1920x1080","k_25816861_1280.jpg":"1280x1280","k_25816861_1024.jpg":"1024x1024","k_25816861_640.jpg":"640x640","k_25816861_480.jpg":"480x480","k_25816861_340.jpg":"340x340","k_25816861_220.jpg":"220x220","o_25816861_1280.jpg":"1280x534","o_25816861_1024.jpg":"1024x427","o_25816861_640.jpg":"640x267","o_25816861_480.jpg":"480x200","o_25816861_340.jpg":"340x142","o_25816861_220.jpg":"220x91","h_25816861_1280.jpg":"1280x854","h_25816861_1024.jpg":"1024x683","h_25816861_640.jpg":"640x427","h_25816861_480.jpg":"480x320","h_25816861_340.jpg":"340x227","h_25816861_220.jpg":"220x147","pp_25816861_1280.jpg":"1280x1628","pp_25816861_1024.jpg":"1024x1303","pp_25816861_640.jpg":"640x814","pp_25816861_480.jpg":"480x611","pp_25816861_340.jpg":"340x432","pp_25816861_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1080","hd_25816865_1920.jpg":"1920x1080","k_25816865_1280.jpg":"1280x1280","k_25816865_1024.jpg":"1024x1024","k_25816865_640.jpg":"640x640","k_25816865_480.jpg":"480x480","k_25816865_340.jpg":"340x340","k_25816865_220.jpg":"220x220","o_25816865_1280.jpg":"1280x720","o_25816865_1024.jpg":"1024x576","o_25816865_640.jpg":"640x360","o_25816865_480.jpg":"480x270","o_25816865_340.jpg":"340x191","o_25816865_220.jpg":"220x123","h_25816865_1280.jpg":"1280x854","h_25816865_1024.jpg":"1024x683","h_25816865_640.jpg":"640x427","h_25816865_480.jpg":"480x320","h_25816865_340.jpg":"340x227","h_25816865_220.jpg":"220x147","pp_25816865_1280.jpg":"1280x1628","pp_25816865_1024.jpg":"1024x1303","pp_25816865_640.jpg":"640x814","pp_25816865_480.jpg":"480x611","pp_25816865_340.jpg":"340x432","pp_25816865_220.jpg":"220x280"}],"incptvocmimagegalleryImageUseInGallery":["1","1","1","1","1","1","1"]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 286 [name] => Film & TV [alias] => film-tv [description] => [parent] => 256 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"256","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7376657 Threads: 5 Questions: 1593296208 Slow queries: 4726835 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 110354083 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 45 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front02 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /kultura/film-tv ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 482 [name] => Premium [alias] => premium [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vinski-podrum-stari/sponzori ) [1] => stdClass Object ( [id] => 286 [name] => Film & TV [alias] => film-tv [parent] => 256 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /kultura/film-tv ) ) [link] => /kultura/film-tv/igra-lignje-se-nastavlja-kruna-odlazi-u-povijest-pretresli-smo-ponudu-i-izdvojili-najocekivanije-serije-jeseni-1330209 [printLink] => /kultura/film-tv/igra-lignje-se-nastavlja-kruna-odlazi-u-povijest-pretresli-smo-ponudu-i-izdvojili-najocekivanije-serije-jeseni-1330209?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 438994 [name] => serije [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => serije [link] => /tag/serije ) [1] => stdClass Object ( [id] => 601988 [name] => preporuke serija [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2020-02-18 19:33:46 [main_article_id] => 0 [alias] => preporuke-serija [link] => /tag/preporuke-serija ) [2] => stdClass Object ( [id] => 634585 [name] => Netflix serije [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2021-03-26 21:55:44 [main_article_id] => 0 [alias] => netflix-serije [link] => /tag/netflix-serije ) [3] => stdClass Object ( [id] => 636147 [name] => HBO serije [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2021-04-15 16:05:01 [main_article_id] => 0 [alias] => hbo-serije [link] => /tag/hbo-serije ) [4] => stdClass Object ( [id] => 670996 [name] => HBO Max serije [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2022-03-18 16:56:02 [main_article_id] => 0 [alias] => hbo-max-serije [link] => /tag/hbo-max-serije ) [5] => stdClass Object ( [id] => 644707 [name] => Disney+ serije [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2021-07-24 19:28:34 [main_article_id] => 0 [alias] => disney-serije [link] => /tag/disney-serije ) [6] => stdClass Object ( [id] => 636733 [name] => Apple TV+ serije [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2021-04-22 22:01:20 [main_article_id] => 0 [alias] => apple-tv-serije [link] => /tag/apple-tv-serije ) [7] => stdClass Object ( [id] => 665043 [name] => Paramount+ serije [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2022-01-29 10:54:01 [main_article_id] => 0 [alias] => paramount-serije [link] => /tag/paramount-serije ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => DO KRAJA 2023. [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [SD_na_licu_mjesta] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => ‘Igra lignje‘ se nastavlja, ‘Kruna‘ odlazi u povijest... Pretresli smo ponudu i izdvojili najočekivanije serije jeseni [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3175 [name] => Marko Njegić [username] => marko-njegi [email] => marko-njegi@sd.hr [password] => $2y$10$InymkgzsoQ8yBIABvfFbSu.rpTzqylffc4TDDFaRUJ8zdZUOeS5dS [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/marko-njegic-3175 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1693 [gender] => m [description] => [image] => 1693.png [url] => [group] => 4 [plugins] => {"customparams_author_school":"","customparams_author_title":"","customparams_author_title_categoryid":"28","customparams_fb_link":"","customparams_tw_link":""} ) [avatar] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/authors/1693.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/10/11/25816864.jpg [galleryCount] => 7 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => /Photo12 Via Afp [mainImageDesc] =>

‘Igra lignje: Izazov’

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/10/11/25816864.jpg [title] =>

‘Igra lignje: Izazov’

/Photo12 Via Afp ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/10/11/25816863.jpg [title] =>

Kelsey Grammer sa Zlatnim globusom za ulogu Frasiera

Lucy Nicholson/Afp ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/10/11/25816860.jpg [title] =>

‘Trideset novčića 2’ djeluje luđe od prve sezone

HBO ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/10/11/25816862.jpg [title] =>

‘Pozlaćeno doba 2’, nastavak serije iz pera Juliana Fellowesa

HBO ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/10/11/25816866.jpg [title] =>

Imelda Staunton kao Elizabeta II. u ‘Kruni‘

/Photo12 Via Afp ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/10/11/25816861.jpg [title] =>

Povratak Godzille

Warner Bros. - Legendary Enterta/Collection Christophel Via Afp ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/10/11/25816865.jpg [title] =>

Pedro Alonso kao pljačkaš Berlin

/Photo12 Via Afp ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Hollywoodski štrajk odgodio je neke zvučne serije za 2024. godinu (npr. "True Detective 4"), ali jesenska serijska sezona svejedno ima više nego dovoljno materijala za serijofile. Jesen kao i svaka druga sezona skriva neke nove visokoprofilne serije, nastavke starih serija ili serijske remakeove filmova. Nakon što smo pretresli ponudu, izdvajamo desetak najočekivanijih ili najzanimljivijih koje izlaze do kraja godine.

PAD KUĆE USHER (12. listopada)

Netflixov serijski adut za predstojeću Noć vještica nova je verzija istoimene kratke priče Edgara Allana Poea prema kojoj je snimljeno nekoliko filmova, uključujući onaj s Vicentom Priceom u glavnoj ulozi. Moderna (re)interpretacija Poeova djela prati korumpiranog direktora farmaceutske kompanije koji mora preispitati prošlost nakon što njegova djeca počnu misteriozno stradavati. Uloge igraju Bruce Greenwood, Carla Gugino, Mary McDonnell, Mark Hamill, Kate Siegel..., a seriju potpisuje jedan od istaknutih horor filmaša današnjice Mike Flannagan, koji je za Netflix kreirao "Prokletstvo kuće Hill", "Prokletstvo imanja Bly", "Ponoćnu misu" i "Ponoćni klub". Ovo je njegova posljednja suradnja s Netflixom prije prelaska na Amazon.

---

---

FRASIER (12. listopada)

Nakon gotovo punih 20 godina Kelsey Grammer se ovog listopada vraća kao psihijatar Frasier Crane u jednoj od najpopularnijih humorističnih serija svih vremena "Frasier" (1993. – 2004.) koja se emitirala i na hrvatskoj televiziji. Seriju je kupio streaming servis Paramount+ i donosi deset epizoda koje prate dr. Frasiera u idućoj fazi života s novim izazovima i vezama, a uz Grammera vraćaju se i Peri Gilpin kao Roz i Bebe Neuwirth kao Lilith. "Frasier" je bio jedan od najboljih sitcomova za odrasle, što je potvrdio osvajanjem Emmyja. Hoće li to i ostati, doznat ćemo vrlo brzo.

LEKCIJE IZ KEMIJE (13. listopada)

Oskarovku Brie Larson iščekujemo u kinima u filmu "The Marvels", nastavku "Kapetanice Marvel", a prije toga glumica će se ukazati na malim ekranima u seriji "Lessons In Cemistry". Serija prema istoimenom bestseleru Bonnie Garmus iz 2022. ambijentirana je u rane pedesete i fokusirana na znanstvenicu Elizabeth Zott koja dobiva otkaz u kemijskom laboratoriju kad zatrudni i prihvaća posao voditeljice kuharske emisije. Elizabeth u tome vidi priliku da zanemarenim kućanicama ponudi puno više od recepata i kuhinjskih savjeta, a osim žena počnu je slušati i neki muškarci. "Lekcije iz kemije" dijele se na streaming servisu Apple TV+.

---

---

GOOSEBUMPS + PERCY JACKSON I OLIMPIJCI (13. listopada, 20. prosinca)

Disney+ pripremio je nove fantazijske atrakcije za nove generacije gledatelja koji možda nisu gledali filmove "Goosebumps" i "Percy Jackson i Olimpijci", tj. "Percy Jackson: More čudovišta". Snimljena prema predlošku R.L. Stinea, serija "Goosebumps" koketira s hororom i time ima pogođen datum premijere ovog petka 13. listopada za priču o srednjoškolcima koji se moraju udružiti da spase svoj grad. "Percy Jackson and the Olympians" je ekranizacija romana Ricka Riordana, a prati titularnog 12-godišnjeg poluboga koji pokušava spriječiti rat među bogovima Olimpa. Bit će zanimljivo vidjeti kako serijski "Goosebumps" i "Percy Jackson" stoje u odnosu na istoimene filmove.

TIJELA + SVJETLO KOJE NE VIDIMO (19. listopada, 2. studenoga)

"Četiri vremenske linije, jedna žrtva: kako bi spasili budućnost, četvero detektiva prvo će morati riješiti slučaj ubojstva koje je promijenilo tijek povijesti." Premisa Netflixove serije "Bodies", u kojoj glavnu žensku ulogu igra Shira Hass ("Unortodox"), zvuči intrigantno i isprepleće dramu, triler i povijesni žanr dok četiri detektiva istražuju isto ubojstvo u četiri različita vremenska razdoblja. Netflixova povijesno-dramska serija "All The Light We Cannot See" isprepleće putove slijepe francuske djevojke i njemačkog dječaka tijekom Drugog svjetskog rata. Serija je temeljena na istoimenom, Pulitzerom ovjenčanom romanu Anthonyja Doerra, ulogu oca slijepe Francuskinje igra Mark Ruffalo, a kreatori su Steven Knight ("Peaky Blinders", "Taboo") i Shawn Levy ("Stranger Things", "Sjena i kost"). "Tijela" i "Svjetlo koje vidimo" izgledaju prilično ambiciozno.

---

---

TRIDESET NOVČIĆA 2 (23. listopada)

Druga sezona španjolske hororske serije "Trideset novčića" može se pohvaliti angažmanom poznatog američkoga glumca Paula Giamattija, a stiže u pravo vrijeme pred Halloween. Plakat serije upućuje dobrodošlicu u pakao, što ima smisla s obzirom na demonske događaje zbog kojih su stanovnici španjolskoga gradića Pedraza sišli s uma, uključujući Elenu (Megan Montaner) o kojoj se brine Paco (Miguel Angel Silvestre) dok im o glavi radi misteriozni tip (Giamatti) kojeg se boji i sam vrag. "30 Coins 2" djeluje luđe od prve sezone i čini se da je kultni filmaš Alex de la Iglesia ("Dan zvijeri", "Posljednji cirkus") još više dao oduška ludoj mašti.

---

image

‘Pozlaćeno doba 2’, nastavak serije iz pera Juliana Fellowesa

HBO
---

POZLAĆENO DOBA 2 (30. listopada)

"Pripremi se za veliki okršaj, druga sezona serije ‘Pozlaćeno doba‘ stiže 30.10. na HBO Max". Tako HBO najavljuje jedan od svojih najvećih jesenskih aduta. "The Gilded Age 2" je nastavak kostimirano-dramske uspješnice koja je imala premijeru u prvim mjesecima prošle godine. Nastavak također potpisuje poznati Britanac Julian Fellowes ("Downton Abbey"), a u glavnoj ulozi ponovno nastupa Carrie Coon kao Bertha Russell. Oko nje se priča i vrti. Nakon što je Berthi odbijena ponuda za ložu na Glazbenoj akademiji, ona će se boriti za mjesto u visokom društvu newyorške aristokracije 1880-ih. "Rat počinje".

KRUNA 6 (16. studenoga, 4. prosinca)

Nekoliko popularnih Netflixovih serija stiglo je do posljednjih sezona, "Ozark", "Dead To Me", "Sex Education", a sada i "The Crown". Povijesna drama o vladavini kraljice Elizabete II. (glumi je Imelda Staunton) trebala bi se odvijati između 1997. i 2005., tj. pokriti mandat Tonyja Blaira kao premijera, smrt princeze Diane i početak veze princa Williama i Kate Middleton. Svaka prethodna sezona bila je pod povećalom britanske kraljevske obitelji, a "Kruna 6" mogla bi biti još i više budući da je nastala nakon smrti same kraljice prošle godine. Slijedeći primjer "Ozarka", šesta i posljednja sezona podijeljena je na dva dijela koji će imati premijere u razmaku od par tjedana. Fanove čeka dvostruki "kraljevski povratak".

---

image

Imelda Staunton kao Elizabeta II. u ‘Kruni‘

/Photo12 Via Afp
---

MONARCH: LEGACY OF MONSTERS (17. studenoga)

U očekivanju novog filmskog ukazanja Godzille i Konga, Apple TV+ predstavlja seriju iz njihova "monster" svemira unutar kojeg su nastali filmovi "Godzilla", "Kong: Otok lubanja", "Godzilla II: Kralj zvijeri" i "Godzilla vs Kong". Službeni sinopsis prati dvoje braće i sestara koji slijede očeve stope kako bi otkrili povezanost njihove obitelji s tajnovitom organizacijom poznatom kao "Monarch", a tragovi ih vode u svijet čudovišta. "Monarch: Legacy of Monsters" pozicionira se kao epski spektakl, tj. najveći serijski blockbuster godine u kojem glume Kurt Russell i njegov sin Wyatt. Ekran je ovaj put možda mali za Godzillu, ali sudeći po "teaseru" veličina je i dalje važna.

---

---

IGRA LIGNJE: IZAZOV (22. studenoga)

"Squid Game" još uvijek drži prvo mjesto na listi najgledanijih Netflixovih serija u povijesti tako da nije čudno da je uslijedilo franšiziranje. Druga sezona je u pripremi, a dotad Netflix pušta spin-off "Igre lignje", reality show "Squid Game: The Challenge". Netflix najavljuje "Izazov" kao "najveću reality natjecateljsku seriju ikad". I doista, zaboravite na "Big Brother" i slične realityje: 456 (stvarnih) ljudi natjecat će se za 4,56 milijuna dolara kroz niz izazova sličnih ubojitim igricama iz izvorne "Igre lignje". Nadajmo se da ovo natjecanje neće biti smrtonosno kao u seriji.

OBLITERATED (30. studenoga)

Evo zgodnog akcijsko-komičnog koncepta. Elitni tim specijalnih snaga dolazi u Las Vegas, osujećuje prijetnju bombom, a zatim se specijalci nagrađuju prepuštanjem čarima "grada grijeha", tulumareći žestoko uz piće i drogu. Međutim, usred tulumarenja doznaju da je bomba koju su deaktivirali zapravo lažna i moraju pronaći pravu bombu prije nego što bude prekasno, ali problem je što su još uvijek pijani i drogirani. Netflixova serija "Obliterated" ima potencijal biti pijani spoj klasičnog akcijskog filma i komedije poput hit-serijala "Mamurluk". Na koncu, za akciju i komediju je zadužena ekipa koja je za Netflix radila "Cobra Kai". Viva Las Vegas?

---

image

Pedro Alonso kao pljačkaš Berlin

/Photo12 Via Afp
---

BERLIN (29. prosinca)

"La casa de papel" je gotov, ali španjolska serija je toliko popularna da se Netflix odlučio na remakeove i spin-offove. Nakon korejske verzije "Money Heist: Korea", "Kuća od papira" dobiva prednastavak fokusiran na lik pljačkaša kodnog imena Berlin. S obzirom da je Berlin stradao u seriji, prednastavak je jedino rješenje da se on vrati u akciju, a vratit će se pljačkom koja se odvija prije događaja u "La casa de papel". Pljačka se zbiva u Parizu i najavljuje kao jedna od najambicioznijih pljački najvećeg europskog lopova. Osim Pedra Alonsa, povratnika u ulozi Berlina, gledat ćemo i glumice Itziar Ituño i Najwu Nimri koje su u "Kući od papira" igrale Raquel Murillo i Aliciju Sierru.

---

U kratkim crticama

Serijofili bi trebali držati na oku drugu i petu sezonu serija "Rap Sh!t" i "Fargo", kao i ambicioznu gay dramu "Fellow Travelers", epski vestern "Lawmen: Bass Reeves" te "The Buccaneers", spoj "Bridgertona" i "Pozlaćenog doba"

---

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
/Photo12 Via Afp Lucy Nicholson/Afp HBO HBO /Photo12 Via Afp Warner Bros. - Legendary Enterta/Collection Christophel Via Afp /Photo12 Via Afp
/Photo12 Via Afp

‘Igra lignje: Izazov’

Lucy Nicholson/Afp

Kelsey Grammer sa Zlatnim globusom za ulogu Frasiera

HBO

‘Trideset novčića 2’ djeluje luđe od prve sezone

HBO

‘Pozlaćeno doba 2’, nastavak serije iz pera Juliana Fellowesa

/Photo12 Via Afp

Imelda Staunton kao Elizabeta II. u ‘Kruni‘

/Photo12 Via Afp

Pedro Alonso kao pljačkaš Berlin

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/kultura/film-tv/igra-lignje-se-nastavlja-kruna-odlazi-u-povijest-pretresli-smo-ponudu-i-izdvojili-najocekivanije-serije-jeseni-1330209 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=4d7a3363b87a03c45e17651236a2b5347366c391 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=%E2%80%98Igra+lignje%E2%80%98+se+nastavlja%2C+%E2%80%98Kruna%E2%80%98+odlazi+u+povijest...+Pretresli+smo+ponudu+i+izdvojili+najo%C4%8Dekivanije+serije+jeseni&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fkultura%2Ffilm-tv%2Figra-lignje-se-nastavlja-kruna-odlazi-u-povijest-pretresli-smo-ponudu-i-izdvojili-najocekivanije-serije-jeseni-1330209 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fkultura%2Ffilm-tv%2Figra-lignje-se-nastavlja-kruna-odlazi-u-povijest-pretresli-smo-ponudu-i-izdvojili-najocekivanije-serije-jeseni-1330209 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => DO KRAJA 2023. [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) )
StoryEditorOCM
Film & TVDO KRAJA 2023.

‘Igra lignje‘ se nastavlja, ‘Kruna‘ odlazi u povijest... Pretresli smo ponudu i izdvojili najočekivanije serije jeseni

Piše Marko Njegić
13. listopada 2023. - 16:21

Hollywoodski štrajk odgodio je neke zvučne serije za 2024. godinu (npr. "True Detective 4"), ali jesenska serijska sezona svejedno ima više nego dovoljno materijala za serijofile. Jesen kao i svaka druga sezona skriva neke nove visokoprofilne serije, nastavke starih serija ili serijske remakeove filmova. Nakon što smo pretresli ponudu, izdvajamo desetak najočekivanijih ili najzanimljivijih koje izlaze do kraja godine.

PAD KUĆE USHER (12. listopada)

Netflixov serijski adut za predstojeću Noć vještica nova je verzija istoimene kratke priče Edgara Allana Poea prema kojoj je snimljeno nekoliko filmova, uključujući onaj s Vicentom Priceom u glavnoj ulozi. Moderna (re)interpretacija Poeova djela prati korumpiranog direktora farmaceutske kompanije koji mora preispitati prošlost nakon...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. svibanj 2024 18:54