Kultura Kultura

UŽIVO IZ SEVILLE

HTV prvi put prenosi dodjelu EU Oscara: Bit će to prava poslastica za sve filmofile i ljubitelje glamura

UŽIVO IZ SEVILLE
Sevilla će biti krcata poznatim filmskim facaama, poput Ralpha Fiennesa, Carmen Maure, Pawela Pawlikowskog, Ruperta Everetta, Victorije Abril, Vicky Crieps, Emmanuelle Seigner, Chiwetela Ejiofora...

Hrvatska radiotelevizija ove subote 15. prosinca prvi put izravno prenosi dodjelu Europskih filmskih nagrada, popularnog Europskog Oscara, koja se održava u Sevilli. Za titulu europskog filma godine natječu se "Hladni rat", "Dogman", "Djevojka", "Sretni Lazarro" i "Granica".

Sevilla će biti krcata poznatih faca, počevši od nominenata poput Paweła Pawlikowskog, Ruperta Everetta, Sverrira Gudnasona, Samuela Maoza...

Ralph Fiennes osvaja specijalnu nagradu za europski doprinos svjetskoj kinematografiji, Carmen Maura za životno djelo, a Costa-Gavras počasno priznanje predsjednika i glasača EFA-e. Među prezenterima se nalaze Victoria Abril, Vicky Crieps, Emmanuelle Seigner, Chiwetel Ejiofor, Rossy de Palma, Anamaria Marinca... a tu su i legendarni filmaši Wim Wenders i Jim Sheridan.

Prijenos je zakazan za 19.30 sati na HTV3, a komentatori su Boško Picula i Nenad Korkut.

- Izuzetno mi je drago da će se ove godine i HTV3 uključiti u prijenos. Posebna mi je čast da ću u tandemu s Boškom Piculom biti komentator. Drago mi je da je urednica Branka Papić prepoznala trud koji Boško i ja već dugi niz godina ulažemo u prijenose Oscara na HTV-u te nam je povjerila i ovaj zadatak.

Za razliku od gluhog doba noći kad se događa dodjela Oscara u LA, ovoga puta možete nas slušati u "prime timeu". Za mene je to veliki izazov. Iako se Europske filmske nagrade po svojoj popularnosti i množinom zvijezda na crvenom tepihu ne mogu uspoređivati s američkim spektaklom, zasigurno će to biti prava poslastica za sve filmofile, ali i za ljubitelje glamura – izjavio nam je Nenad Korkut.

Naslovnica Kultura