Kultura Kultura

POSLJEDNJA POSTAJA

Dalmatia Film Festival u Splitu od 28. kolovoza do 1. rujna: pet dana, 53 filma, osam dugometražnih premijera

POSLJEDNJA POSTAJA
Posjetitelje splitske kinoteke 'Zlatna vrata' čeka bogat filmski program, uključujući duge, kratke i dokumentarne filmove.

Nakon zapaženih gostovanja u Sutivanu, Pirovcu i Omišu, Dalmatia Film Festival dolazi do svoje posljednje ovogodišnje postaje, grada Splita.

Posjetitelje popularne splitske kinoteke "Zlatna vrata" od 28. kolovoza do 1. rujna čeka bogat filmski program u sklopu kojeg će se prikazati 53 filma. Među brojnim zanimljivim kratkim i dokumentarnim filmovima, naći će se i osam dugometražnih premijera.

Već prvog dana festivala, splitska publika će prva u Hrvatskoj moći pogledati rumunjski film "Limunada", koji je svojim aktualnim temama i realističnim pristupom postao pravi hit na filmskim festivalima širom svijeta.

Poslasticu za filmofile predstavljat će hvaljena i nagrađivana armenska drama "Apricot Groves", kao i kontroverzni redateljski debi glumice Lise Brühlmann "Blue My Mind" u kojem se govori o tinejdžerskom buntu i na neočekivan način kombinira s mračnim fantasy i horror elementima.

Najmlađi gledatelji, a i oni stariji, uživat će u poljskom filmu "Iza nebeskoplavih vrata" ("Behind the Blue Door"). Riječ je o maštovitom i atraktivnom ostvarenju s elementima bajke, koje je oborilo rekorde gledanosti u svojoj domovini, a zasigurno će osvojiti i domaću publiku.

Svakog dana u kinoteci "Zlatna vrata" program počinje u 19 sati (uz izuzetak subote, 1. rujna, kada će početi u 18 sati). Dodatne projekcije se održavaju u Klubu Zona, gdje posjetitelji svake večeri mogu pogledati program zanimljivih dokumentarnih filmova najnovije produkcije.

U ovoj prvoj godini održavanja u Splitu, prioritet je stavljen na bogat i kvalitetan filmski program, a u planu je da Split postane stalna i ujedno završna postaja DFF-a, s brojnim iznenađenjima i sadržajima planiranim za naredna izdanja.

Festival se održava pod pokroviteljstvom Splitsko-dalmatinske županije i njezine turističke zajednice, Grada Splita i HAVC-a. Sve festivalske projekcije su besplatne, a detaljan raspored i program pogledajte na službenoj web stranici DFF-a: www.dalmatia-filmfestival.com

Naslovnica Kultura